Dodaj do ulubionych

Co na mocne odparzenie?

• ilomly Re: Co na mocne odparzenie? 22.01.12, 14:50
      Moja córeczka tez miała tak strasznie odparzona pupe, stosowałam wszyrtsko to co Ty , kapalam w krochmalu, była u pediatry kazala stosowac masc p/grzybicza nic nie pomogło az babci zaproponowała aloes. Miałamw domu tego kwiatka urwałam lisc i tym miązszem smarowałam efekty były widoczne niemalze od razu!! do tej pory stosuje tylko ALOES smile
    • wow_wow Re: Co na mocne odparzenie? 25.01.12, 14:50
      Właśnie borykam się z silnym odparzeniem u córki. Nie pomagało nic wymienionych tu już rzeczy: Sudocrem, Bepanthen, Alantan, mąka ziemniaczana, kąpiel w krochmalu. Pediatra poleciła płyn Tanno Hermal Lotio i po 4 dniach stosowania widzę efekty, tak że polecam. Płyn jest bez recepty.
      • eweliinka84 Re: Co na mocne odparzenie? 27.02.12, 19:37
        Mój synek miał tak strasznie odparzona pupę i pachwinki po antybiotykach, że jak położna to zobaczyła, to złapała się za głowę. W ciągu dnia wietrzenie pupy, przemywanie przegotowaną wodą po każdej zmianie pieluszki i kazała mi zastosować tormentiol maść przez 4 dni, później smarowałam alantan plus maść i stosuję do tej pory synek ma już 4 miesiące i żadnych odparzeń
    • aga_wer Re: Co na mocne odparzenie? 27.02.12, 21:29
      u nas po różnych kremach babrało się kilka dni.najszybciej goiło się jak zasypywałam mąką ziemniaczaną- już na nast dzień było zaczerwienienie blade
    • lady501 Re: Co na mocne odparzenie? 28.02.12, 16:11
      Tormentiol jest najlepszy
      • megi2511 Re: tormentiol NIE!!! 28.02.12, 19:56
        dziewczyny nie róbcie krzywdy dzieciom i nie stosujcie tormentiolu, jest on zabroniony dla dzieci do 3rż. (i wszystkie smarowidła z dodatkiem kwasu borowego, lub jego soli) poczytajcie o tym w necie!!!
        • gosiaczek265 Re: tormentiol NIE!!! 18.07.12, 20:51
          Tak, a lekarze to idioci i przepisuja go dzieciom na odparzenia. Nie przesadzaj.
    • eryk23039 Re: Co na mocne odparzenie? 18.07.12, 17:57
      mąka ziemniaczana + wietrzenie pupci
    • moopsinka Re: Co na mocne odparzenie? 18.07.12, 18:38
      U nas na baaardzo paskudne odparzenie z nadżerką naskórka pomogły kąpiele w krochmalu i bephanten.
    • gosiaczek265 Re: Co na mocne odparzenie? 18.07.12, 20:53
      Mi kiedys znajoma (która się na na ziołolecznictwie itp) na odparzenia kazała wziąć mały słoiczek, wyparzyć i wymieszać w nim tubkę tormentiolu i tubkę alantanu. I tym smarować pupę. Zadziałało. Efekty było widac już po pierwszej nocy.
    • agakorkosz Re: Co na mocne odparzenie? 100% skuteczny 20.01.14, 22:30
      Dziewczyny dajcie sobie spokój z drogimi kremami typu bepanthen itp., najlepsza jest maść witaminowa, ta w czerwonej tubce, za 5 zł. a do mycia szare mydło biały jeleń
      • pederastwa Re: Co na mocne odparzenie? 100% skuteczny 21.01.14, 12:14
        Ale czemu mam dać sobie spokój z bepanthenem, skoro ma 100% skuteczności u mojego dziecka?
        • kasssannndra Re: Co na mocne odparzenie? 100% skuteczny 22.01.14, 13:23
          pederastwa napisała:

> Ale czemu mam dać sobie spokój z bepanthenem, skoro ma 100% skuteczności u moje
          > go dziecka?

Bo jest drogi. A może ta tania maść za 5 zł będzie też miała 100% skuteczność.
          Ja bym spróbowała. Kiedyś spróbuje, na razie póki co odparzeń brak wink
          • pederastwa Re: Co na mocne odparzenie? 100% skuteczny 24.01.14, 18:31
            U nas odparzenia zdarzaja się rzadko, jak tylko widze lekkie zaczerwienienie to smaruję i zwykle na drugi dzień już jest dobrze. Tubka bepatnhenu starcza na ładnych kilka miesięcy albo i pół roku, więc koszt żaden.
            • kasssannndra Re: Co na mocne odparzenie? 100% skuteczny 25.01.14, 19:52
              Dlatego warto by wypróbowały ten krem za 5zł głownie mamy które z odparzeniami mają częściej do czynienia. Ja też mam maść linomag i stosuje ją przy zaczerwienieniu i na drugi dzień jest ok. Także też nie zamierzam zmieniać, ale może skorzystam z rady jak mi się ta maść którą mam skończy.
    • karynka273 Re: Co na mocne odparzenie? 22.01.14, 11:56
      u nas sprawdziło się super Pigmentum Castellani.. po 2ch dniach było już w porządku. tak kiedyś polieciła mi lekarka w szpitalu jak synek mocno się odparzył w czasie biegunki po antybiotyku.. tylko brudzi jak piochtanina na różowo więc zalecam rękawiczki..,ale jest z jakąś substancją okażającą i szybko goi ranki i skórę..
      ok10 zł mała buteleczka i mamy ją już 6mies, używamy tylko w razie potrzeby..
    • jomi81 Re: Co na mocne odparzenie? 22.01.14, 13:44
      Polecam maść Palmers www.aptekagemini.pl/palmers-cocoa-masc-przeciw-pieluszkowemu-zapaleniu-skory-125g.html
      Wg mnie to najlepsza maść na zaczerwienienia, podrażnienia.
    • longer_tcz Re: Co na mocne odparzenie? 23.01.14, 20:56
      Mąka ziemniaczana !
      • chyba.ze Re: Co na mocne odparzenie? 24.01.14, 17:30
        longer_tcz napisała:

> Mąka ziemniaczana !

... jest dobra PRZECIW odparzeniu.
        Jeżeli skóra jest zaczerwieniona doskonały jest Penaten krem w metalowym pudełku, sama mąka nic nie wyleczy.
    • kara_w Re: Co na mocne odparzenie? 29.01.14, 21:39
      Moja mała miała to samo (i też po raz pierwszy w 10 mies. smile ), nic nie pomagało, dopiero Pimafucort na receptę. Właściwie po pierwszym zastosowaniu była poprawa.
    • mama.laurki Re: Co na mocne odparzenie? 30.01.14, 00:09
      Na odparzenia zawsze stosowałam mąkę ziemniaczaną. Kąpiele w mące i częste wietrzenie pupy! I krem na odparzenia z Rossmanna Babydream - niestety ten poprzedni. Był w postaci pasty. Teraz dodano do niego bodajże panthenol i zrobił się strasznie lejący sad
    • budzik90 Re: Co na mocne odparzenie? 24.09.20, 13:14
      Najlepiej zdecydowanie zapobiegać odparzeniom, ale jak już się pojawią to trzeba jak najczęściej wietrzyć pupę, zostawiać dziecko bez pampersa, Krem 1 2 3 - Tekst linku, bardzo fajnie sprawdza się przy odparzeniach, najlepiej go stosować regularnie w celu zapobiegania odparzeniom. Na większe podrażnienie skóry stosuję krem Cicastela - Tekst linku
    • joana393 Re: Co na mocne odparzenie? 27.10.20, 22:19
      na odparzenia stosuję Linoborici a+e. Maść dostępna bez recepty, ale bardzo skuteczna
    • s.tabaczniuk Re: Co na mocne odparzenie? 23.12.20, 10:14
      U nas było bardzo podobnie sad Wietrzenie i mąka okazały się zbawienne. Słyszałam też o dobrym działaniu aloesu, ale póki co stosujemy produkty Mustela - liniment oraz bardzo fajny krem do przewijania.
      • doris1982 Re: Co na mocne odparzenie? 19.01.21, 16:37
        Widzę, że nie jesteśmy jedyne big_grin także stosujemy kremy Mustela, w szczególności na podrażnienia www.mustela.pl/cicastelar-krem-regeneracyjny
        Teraz nawet mają fajne promocje więc można się zaopatrzyć big_grin
    • katerynau Re: Co na mocne odparzenie? 19.06.25, 15:16
      NIVELIUM PRO to Świetny produkt z bardzo wyspecjalizowanym składem za niewielką kasę, dobrze się rozsmarowuje, nie pozostawia warstwy takiej jak sudocrem, bardzo dobrze działa na odparzenia, działa kojąco od pierwszego użycia
      • monika.solarek Re: Co na mocne odparzenie? 29.06.25, 19:12
        Rownież mogę polecić, bardzo dobrze się wchłania i jest bardzo wydajny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka