agoos91 16.09.11, 15:52 Wiem ze u niemowlad przy mierzeniu temperatury odejmuje sie kilka kresek. Chcialam sie tylko dowiedziec kiedy przestaje sie je odejmowac. Poniewaz moja corka ma 10miesiecy i jak byla w szpitala to jej nie odejmowali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_amelii Re: male pytanko 16.09.11, 16:41 Z tego co wiem to przy mierzeniu w pupie odejmuje się 5 kresek,ale normalnie nic mi o tym nie wiadomo.Mam term elektroniczny i nigdy nie odejmowałam(na czoło). Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: male pytanko 16.09.11, 18:44 Odejmujemy pięć kresek, mierząc temperaturę niemowląd w pupie. Pod pachą - odczytujemy normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: male pytanko 16.09.11, 19:16 A Ty się na żartach nie znasz. Ani na niemowlędach Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: male pytanko 16.09.11, 19:43 agoos91 napisała: > Wiem ze u niemowlad przy mierzeniu temperatury odejmuje sie kilka kresek. > Chcialam sie tylko dowiedziec kiedy przestaje sie je odejmowac. Ło matulu... aż bije w oczy... Mierząc w odbycie odejmuje się 0,5 stopnia - wszystkim bez względu na wiek. Poniewaz moja c > orka ma 10miesiecy i jak byla w szpitala to jej nie odejmowali. W szpitalach mierzą termometrami bezdotykowymi, tam nic się nie odejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś