Dodaj do ulubionych

Dada w Pampersach?!

19.09.11, 19:57
Witam Was drogie mamy smile Chcę się z wami podzielić czymś co mnie lekko zdziwiło. Otóz po dzisiejszej kąpieli wyjmuję pieluszkę z opakowania a tu Dada...Dla jasności dodam, że było to opakowanie pieluszek Pampers Sleep & Play. Byłam w lekkim szoku i zastanawiam się jakim cudem kurcze big_grin
Obserwuj wątek
    • kate302 Re: Dada w Pampersach?! 19.09.11, 20:39
      Ha czyli skrzętnie skrywany sekret biedronki wyszedł na jaw, prywatną markę dla Biedrony - DADA, produkuje ten sam producent co pampersy coś im się na linii pakującej pokiełbasiło pewnie
    • mama_aleksandra2011 Re: Dada w Pampersach?! 19.09.11, 21:11
      he he, to ciekawe.. napisz do producenta i koniecznie daj znać co ci odpisali
    • merci77 Re: Dada w Pampersach?! 19.09.11, 22:20
      pewnie producentem jest Pampers dla Jeronimo Martins,ktory widnieje jako producent DADA.
      No i na bank im się pomieszało na lini produkcyjnejsmile
    • kaha176 Re: Dada w Pampersach?! 19.09.11, 23:01
      haha, jeszcze wczoraj pytalam kuzynke, co ma za fajne pieluszki, bo wygladaja jak pampersy i na oko chyba tak samo "milusinskie", a Ona mowi: Dada z biedronki smile
      • aniaolawa Re: Dada w Pampersach?! 20.09.11, 00:07
        Producent najwidoczniej ten sam.Jak dla mnie pieluchomajtki tesco i pieluchomajtki rosmana babydream są identyczne poza rysunkami...W jednych jest dodatkowy pasek do sklejania brudnej pieluchy.
        • cherryhills Re: Dada w Pampersach?! 20.09.11, 20:42
          Ja używam Dady od samego początku (po przetestowaniu Huggies - za drogie, Pampers - za drogie i za bardzo "puchną" po zasiusianiu - aż brakuje miejsca w bodziaku, Toujours z Lidla - za sztywne). Uważam, że Dada są rewelacyjne - nie mam uwag krytycznych.
    • naana26 Re: Dada w Pampersach?! 20.09.11, 20:56
      Pampersy są produkowane przez Procter & Gamble w fabryce w warszawskim Targówku. Pewnie też tam robią produkowane na zamówienie Biedronki, a więc sieci spółki Jeronimo Martins pieluszki Dada. Jest to powrzechna praktyka, szczególnie jak przerób fabryki jest na tyle duży że radzi sobie z własną produkcją. co za problem jeszcze dorobić.

Faktem jest że te pieluszki są do siebie podobne, żeby nie powiedzieć niemal takie same. Poza tym że pampers mają elastyczniejsze zapięcia, tj materiał między rzepkiem się rozciąga a w dada nie, poza tym że dada jest ciut sztywniejsza z samego początku (a potem sie wyrabia) no i tym że ta turkusowa osłonka jest na całości a w dada na 3/4 długości pieluchy to poza rysunkiem z przodu jest to to samo.

zresztą - nie może być to to samo, bo producent pampersów ukręciłyby sobie na szyji sznur, szczególnie że cena dady to ok. 26zł 90 gr, a Pampersów 54,00 a w promocjach jak się zlitują 46 smile
      tak czy siak - pieluchy niemal identycznę. w dadę można wlać pół litra wody i dalej jest sucha z zewnątrz ponieważ ma ten sam system co pampers takich żelowych kuleczek. Ta sama turkusowa wkładka, identyczne wewnątrz, do tego dokłądnie te same elastyczne boczki.

Także nie cuda a normalne praktyki w fabrykach. Niestety miejsce produkcji teoretycznie można objąć tajemnicą, tzn napisać "wyprodukowane dla biedronki w UE" i tyle. Reszta owiana tajemnicą, tj kto gdzie itd. Ale dadę robi fabryka pampersa na pewno, zresztą dowód miałaś w paczce wink

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka