limonka_a 22.09.11, 11:56 Drogie mamy, chcę kupić na all termometr do ucha, chyba brauna, widzialam ze ma koncówki wymienne, gdzie mozna kupić więcej tych koncówek na zmianę? na allegro ich nie widziałam, w aptece? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 12:44 ja caly czas uzywam tej samej koncowki myslalam, ze to sie wymienia jak sie mierzy roznym dzieciom, a przy jednym to mi jedna koncowka wystarcza. a tak na marginesie - dla mnie obsluga tego termometru jest za skomplikowana Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 12:58 moze najpierw poczytaj czy termometr do ucha jest wskazany dla niemowlaka (bo rozumiem, ze to dla dziecka); moj pediatra mowi, ze zupelnie sie nie nadaje, bo blona bebenkowa jest zbyt "mala" powierzchniowo, zeby pomiar byl naprawde miarodajny ja dal pierwszego zrobilam jeszcze lepiej, bo kuplam "cudo" co to do czola sie przyklada - kupa wyrzuconych pieniedzy; jeszcze w szpitalu maz musial kupic zwykly term. elektroniczny - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_a Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 13:47 moja córcia ma prawie 13 mcy nie daje sobie zmierzyć elektronicznym, wyrywa mi się z rąk i tak płacze że aż się zanosi spróbuję z tym do ucha, bo i tak się później przyda myślałam że końcówkę się wymienia przy każdym mierzeniu, bo inaczej pomiar źle wychodzi, tak czytałam w każdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Diagnostic - nie polecam 22.09.11, 13:54 Ja mam taki, w którym się nie wymienia końcówek, firmy Diagnostic, niby dla niemowląt. Nie polecam! Dziecko miało gorączkę, a on uparcie mnie uspokajał, że tylko stan podgorączkowy... Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 14:23 Miałam termometr do ucha chyba Braun w białaym plastikowym etui i nie polecam. Gdy mierzyłam córce temperaturę to za każdym razem miałam inne wskazanie. W końcu przestał działać i w serwisie powiedzieli, że nie da się naprawić. Jeżeli się uprzesz i kupisz to za koszty przesyłki mogę wysłać ci zamienne końcówki /mam napoczęte opakowanie ale zostało ich jeszcze dużo/. Niedawno kupiłam termometr bezdotykowy i super mierzy temp gdy dziecko śpi i dodatkowo można sprawdzić temp kaszki, mleka i innych napojów. Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 14:27 allegro.pl/kapturki-braun-lens-lf-40-thermoscan-do-termometru-i1818270987.html Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_a Re: termometr do ucha - końcówki 28.09.11, 21:05 DZIĘKUJĘ, O TO MI CHODZIŁO koala0405 napisała: > allegro.p\\\l/kapturki-braun-lens-lf-40-thermoscan-do-termometru-i1818270987.html Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 17:08 odradzam braun'a. kupiliśmy przed narodzinami córki. wyrzucone pieniądze. zarówno u dziecka jak i u nas zawsze pokazywał zaniżoną temperaturę. córka używa go do mierzenia temperatury zabawkom, a ja używam babyono z giętką końcówką za parę groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 19:48 to nie jest tak, ze te termometry zanizaja temperature czy zle mierza, tylko trzeba sie nimi umiec obsluzyc. Wczytajcie sie w instrukcje - pod jakim katem wlozyc, ucho odgiac itd. i jeszcze inaczej u doroslego, inaczej u dziecka itd. I cale 3 sekundy tak bez ruchu potrzymac. Nie ma szans przy bardzo ruchliwym dziecku i pomiar przez to nie jest miarodajny. a co do koncowki - ona jest w celu higienicznym, rownie dobrze mozna mierzyc bez niej. Tylko trzeba miec uszy czyste Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: termometr do ucha - końcówki 22.09.11, 21:03 Niestety bez końcówki/kapturka nie działa. Dopiero po założeniu katurka taki czerwony mały "dzyndzelek" chowa się i termometr dopiero wtedy jest gotowy do pomiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: termometr do ucha - końcówki 24.09.11, 16:51 wiem, że inaczej mierzy się u dziecka, a inaczej u dorosłego. pomimo wczytania się w instrukcję pomiar i tak był zaniżony. co do kapturków to nieprawdą jest, że pomiar bez nich jest taki sam (mówię o term. braun). pomiar bez kaprurka jest wyższy niż z kapturkiem założonym. jest on możliwy po naciśnięciu maleńkiego guziczka w miejscu gdzie jest on dociskany założonym kapturkiem. tak czy inaczej nie polecam. niemowlakowi i dziecku ok 1,5 rocznemu mierzyłam temperaturę w pupie, później elektronicznym. od ok 3 lat zwykłym rtęciowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: termometr do ucha - końcówki 24.09.11, 22:38 ja jak mierze to u siebie pomiar mam ok, u dziecka juz nie bo nie da sie u uciekajacego dzieciaka odpowiednio wlozyc tego termometru. Wowczas pomiar jest zanizony. Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: termometr do ucha - końcówki 24.09.11, 00:41 a ja mam brauna i polecam. jak napisane wyzej - trzeba umiec sie nim poslugiwac w uk uzywaja je we wszystkich przychodniach i szpitalach. co nie znaczy, ze kazdy potrafi prawidlowo zmierzyc nim temp! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: termometr do ucha - końcówki 26.09.11, 19:21 Mam brauna i polecam - nigdy nie oszukał bo porównuję temperaturę z termometrem elektonicznym i pokazuje dobrze. Tą końcówkę zmieniam raz na jakiś czas. W środku etui termometru jest zapas tych końcówek - póki co nowych nie kupowałam ale widziałam je w Media Markt i na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_a Re: termometr do ucha - końcówki 28.09.11, 21:07 o, to fajnie, ze w Media, dzięki lucyna_1980 napisała: > Mam brauna i polecam - nigdy nie oszukał bo porównuję temperaturę z termometrem > elektonicznym i pokazuje dobrze. Tą końcówkę zmieniam raz na jakiś czas. W śro > dku etui termometru jest zapas tych końcówek - póki co nowych nie kupowałam ale > widziałam je w Media Markt i na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: termometr do ucha - końcówki 27.09.11, 19:07 ja polecam termometr bezdotykowy - mierzy się z odległości 5cm, dziecko się nie wyrywa etc. Odpowiedz Link Zgłoś