milena2504 23.11.11, 11:58 Witam chciałam zapytać jak ubieracie wasze roczniaki do spacerowki przy tem 0 stopni i czy przykrywacie je czymś z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illegal.alien Re: Ubranie 23.11.11, 12:05 Nie przykrywam, bo rozkopuje. Moje dziecko z definicji ubrane jest w body z dlugim albo krotkim rekawem, koszulke z dlugim (opcjonalnie) i bluze. Do tego jeansy albo inne spodnie (czasem na polarze), skarpetki i buty. Wychodzac na dwor zakladam jej bezrekawnik lub kurtke, zakladam jej tez czapke, ale zazwyczaj sciaga, wiec jezdzi sobie bez. Jezeli ma bardzo zimne rece, to zakladam jej rekawiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: Ubranie 23.11.11, 13:10 O matko, ja sama przy temp. 0*C ubieram się cieplej. Czapka, rękawiczki i grubsza kurtka to mus. A jak bardzo wieje to nawet cienkie rajstopy. A co dopiero dziecko, które siedzi nieruchomo w wózku... Ale ludzie są różni, ja jestem trochę zmarzluch Ja bym na pewno ubrała dziecku rajtuzy (wtedy już nie przykrywać dziecka), czapkę (jakąś nie za grubą) i kurtkę a nie bezrękawnik. Chyba, że bluza pod spodem byłaby gruuuba. Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Ubranie 23.11.11, 15:27 No gwozdzikiem jej tej czapki nie przybije u nas temperatury jeszcze do zera nie spadly (jest miedzy 5 a 8), ale kombinacji jest tyle, ze napisalam co mamy w szafie i jak kombinujemy - pod bezrekawnik byloby to body z dlugim rekawem, koszulka z dlugim i bluza polarowa z kapturem pod kurtke puchowa moze byc body z krotkim i koszulka z dlugim albo samo body z dlugim, etc, etc. Ja nie nosze rajstop pod spodnie przy zadnej temperaturze, bo nie lubie, uwazam, ze to idiotyczne i niewygodne rozwiazanie - corce przy temperaturze, przy ktorej inni zakladaja dzieciom rajstopy pod spodnie zakladam po prostu jeansy na polarze. Jak zmarznie, to moze sie przeprosi z kocykiem i nie bedzie sie tak rozkopywac. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Ubranie 23.11.11, 14:58 wszystkie dzieciaczki mniej więcej w tym wieku (które mijam na spacerach) są przykryte, są w czapkach i kombinezonkach/kurteczkach Odpowiedz Link Zgłoś
soright Re: Ubranie 23.11.11, 19:22 Body z krótkim (lub z długim), na to bluzka bawełniana, rajstopy, spodnie, półbuty, kurtka, czapka, rękawiczki. Żadnych kocyków. Zresztą nie widziałam, aby maluchy były tu poprzykrywane, a ubrane podobnie do mojej córki. Nie wiem od czego to zależy, ale byłam ostatnio w Łodzi i tam jest taki trend na kocyki, choć temperatura podobna do tej krakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka224 Re: Ubranie 23.11.11, 20:20 My zakładamy body długi rękaw, bluza, kurtka, rajstopy, spodnie, buty cieplejsze albo cienkie buty +skarpetki, do tego czapka, chusteczka pod szyję (jak jest wiatr) i rękawiczki (też jak jest wiatr), w razie co mamy przy sobie cienki kocyk jak by przypadkiem usną ale rzadko mu się to zdarza więc najczęściej kocyka nie używamy Odpowiedz Link Zgłoś
milena2504 Re: Ubranie 24.11.11, 09:22 Dzieki za odpowiedzi ja ubieram podobnie tylko ze u nas często ostro wieje więc nieraz przykryję kocykiem lub ochraniaczem na nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Ubranie - przy zero stopni 25.11.11, 00:40 Gora - body z krotkim, bluzka z dlugim, ciepla kurtka zimowa lub kozuszek. Dol - rajstopy, spodnie i buty. Nie przykrywam. Odpowiedz Link Zgłoś