23.11.11, 11:58
Witam chciałam zapytać jak ubieracie wasze roczniaki do spacerowki przy tem 0 stopni i czy przykrywacie je czymś z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • illegal.alien Re: Ubranie 23.11.11, 12:05
      Nie przykrywam, bo rozkopuje.
      Moje dziecko z definicji ubrane jest w body z dlugim albo krotkim rekawem, koszulke z dlugim (opcjonalnie) i bluze. Do tego jeansy albo inne spodnie (czasem na polarze), skarpetki i buty.
      Wychodzac na dwor zakladam jej bezrekawnik lub kurtke, zakladam jej tez czapke, ale zazwyczaj sciaga, wiec jezdzi sobie bez. Jezeli ma bardzo zimne rece, to zakladam jej rekawiczki.
      • toya666 Re: Ubranie 23.11.11, 13:10
        O matko, ja sama przy temp. 0*C ubieram się cieplej. Czapka, rękawiczki i grubsza kurtka to mus. A jak bardzo wieje to nawet cienkie rajstopy. A co dopiero dziecko, które siedzi nieruchomo w wózku... Ale ludzie są różni, ja jestem trochę zmarzluch smile
        Ja bym na pewno ubrała dziecku rajtuzy (wtedy już nie przykrywać dziecka), czapkę (jakąś nie za grubą) i kurtkę a nie bezrękawnik. Chyba, że bluza pod spodem byłaby gruuuba.
        • illegal.alien Re: Ubranie 23.11.11, 15:27
          No gwozdzikiem jej tej czapki nie przybije wink u nas temperatury jeszcze do zera nie spadly (jest miedzy 5 a 8), ale kombinacji jest tyle, ze napisalam co mamy w szafie i jak kombinujemy - pod bezrekawnik byloby to body z dlugim rekawem, koszulka z dlugim i bluza polarowa z kapturem smile pod kurtke puchowa moze byc body z krotkim i koszulka z dlugim albo samo body z dlugim, etc, etc.
          Ja nie nosze rajstop pod spodnie przy zadnej temperaturze, bo nie lubie, uwazam, ze to idiotyczne i niewygodne rozwiazanie - corce przy temperaturze, przy ktorej inni zakladaja dzieciom rajstopy pod spodnie zakladam po prostu jeansy na polarze. Jak zmarznie, to moze sie przeprosi z kocykiem i nie bedzie sie tak rozkopywac.
    • panna.w.drodze Re: Ubranie 23.11.11, 14:58
      wszystkie dzieciaczki mniej więcej w tym wieku (które mijam na spacerach) są przykryte, są w czapkach i kombinezonkach/kurteczkach wink
    • soright Re: Ubranie 23.11.11, 19:22
      Body z krótkim (lub z długim), na to bluzka bawełniana, rajstopy, spodnie, półbuty, kurtka, czapka, rękawiczki. Żadnych kocyków. Zresztą nie widziałam, aby maluchy były tu poprzykrywane, a ubrane podobnie do mojej córki.
      Nie wiem od czego to zależy, ale byłam ostatnio w Łodzi i tam jest taki trend na kocyki, choć temperatura podobna do tej krakowskiej smile
    • marzenka224 Re: Ubranie 23.11.11, 20:20
      My zakładamy body długi rękaw, bluza, kurtka, rajstopy, spodnie, buty cieplejsze albo cienkie buty +skarpetki, do tego czapka, chusteczka pod szyję (jak jest wiatr) i rękawiczki (też jak jest wiatr), w razie co mamy przy sobie cienki kocyk jak by przypadkiem usną ale rzadko mu się to zdarza więc najczęściej kocyka nie używamy
      • milena2504 Re: Ubranie 24.11.11, 09:22
        Dzieki za odpowiedzi ja ubieram podobnie tylko ze u nas często ostro wieje więc nieraz przykryję kocykiem lub ochraniaczem na nóżki
        • annie_laurie_starr Re: Ubranie - przy zero stopni 25.11.11, 00:40
          Gora - body z krotkim, bluzka z dlugim, ciepla kurtka zimowa lub kozuszek.
          Dol - rajstopy, spodnie i buty. Nie przykrywam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka