Dodaj do ulubionych

Kubełkowe spacerówki..opinie

23.02.12, 15:18
Co myślicie na temat spacerówek o budowie kubełkowej????
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 23.02.12, 22:24
      Nic dobrego, więc nie będę się wyzłośliwiać smile
    • moni_ka30 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 23.02.12, 22:38
      Ja osobiscie nie chcialabym spac ma krzesle odchylonym do tylu. Wiec sojemu dziecku takich nie kupowalam.
      • schat-be Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 23.02.12, 23:18
        A ja się wyłamię - np. spanie z poduszką pod kolanami zamiast pod głową jest bardzo dobre dla kręgosłupa (tj. z nogami podgiętymi w kolanach): rozluźnia mięśnie wokół i nie powoduje, że kręgosłup jest napięty jak struna. Niestety jeśli chodzi o takie rzeczy, mam doświadczenie - jako nastolatka zmiażdżyłam sobie pierwszy krąg lędźwiowy, drugi - pęknięty. Jeśli bolały mnie plecy, to nic przesypiałam w takiej właśnie pozycji i budziłam się jak nowonarodzona, w takiej też pozycji byłam przewożona/układana po złamaniu - żeby odciążyć kręgosłup.

Dlatego uważam, że kubełkowe siedzenia wcale nie są takie durne, nawet jeśli dziecko miałoby w nich być w pozycji półleżącej.
    • viewiorka Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 24.02.12, 13:00
      Jeśli trafi się dziecko lubiące spać na boku lub brzuszku to w takiej spacerówce pozamiatane...
    • thea19 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 24.02.12, 15:41
      na to samo pytanie zadane na forum wozkowym, wozkomaniaczki wydaly zgodnie pozytywna opinie.
      sa rozne dzieci i sa rozne wozki, kubelek nie jest zly (bo i niby jak?)
      • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 24.02.12, 16:04
        no własnie są i negatywne ,że niby kregosłup się psuje
        • sennen22 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 24.02.12, 21:31
          Okazało się, że moje dziecko ma WNM , szczególnie na karku. Kubełkowe siedzenie odpada. Właśnie sprzedaje nowy wóżek stokke, ponieważ w tym przypadku w ogóle odpada. Chyba trochę jednak niewygodnie, ostatnio widziałam babkę z Quinny, 2 latka spała w kubełkowym i wyglądała trochę dziwnie, ale cóż...jak kto woli.
          • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 24.02.12, 22:09
            Zobaczymy jak małemu spodoba sie przejażdzka w "kubełku"..w razie czego można zmienic
        • thea19 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 25.02.12, 14:45
          zobacz,ze kubelki robia drogie firmy: stokke,bugaboo,orbit. nie moga byc takie niezdrowe bo ich klienci toosoby zamozne i bylyby masowe pozwy. co do spania w roznych pozycjach: dziecko powinno byc zawsze przypiete szelkami a w nich nijak dziec spac na boku czy brzuchu nie bedzie
    • czarna784 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 25.02.12, 15:16
      Heh,moze to glupie,ale jakie to spacerówki kubełkowe?
      Ja posiadam Adbor Zipp i szczerze,to nie wiem jaka ona jest?
      • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 25.02.12, 16:46
        twoja spacerówka nie jest kubełkowa ...a kubełkowe to mają np coneco V3 stokke bugaboo espiro vector itp
      • moni_ka30 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 25.02.12, 19:09
        www.youtube.com/watch?v=-3niAfNKed8
        Chyba najlepszy przyklad. One nie maja mozliwosci rozlozenia samego oparcia a jedynie odchylenie do tylu calego siedziska.
        Z ponizej wymienionych przykladow to bogaboo bee nie ma kubelkowego siedziska i to espiro tez nie.
        • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 12:50
          espiro vector air ma- wiem bo mamsmile a bugaboo rzeczywiscie nie -sorki , mój błąd
          • moni_ka30 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 17:07
            To taki?
            www.youtube.com/watch?v=5qimTKRnBLE
            widac ze sie rozklada oparcie, wyswietlilo sie jeszcze pare filmow dla espiro vector i w wiekszosci one tez sie rozkladaja. Moze to jeszcze inny model... nie znam sie
            • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 17:12
              to jest akurat espiro vector lite i ma rozkładaną spacerówke a vector air ma kubełkową
            • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 17:18
              sorki to jest akurat pro a nie lite
              • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 17:23
                ten link który przesłalas to byl akurat wózek espiro vector pro.
                • moni_ka30 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 22:35
                  Ale mi zadanie znalazla na dzisiejszy wieczorsmile
                  A wiec znalazlam 4 vectory:
                  1 espiro vector: ma zozkladane oparcie na pasek: www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,vector,14 (i to jest ten z mojego pierwszego linka)
                  2 espiro vector pro, ma oparcie rozkladane na "mechanizm"(brakuje mi slowa) w 3 pozycjach i wieksze przednie kola, wszystkie pompowane www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,vector-pro,17
                  3 espiro vector lite: www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,vector-pro,17 wszystkie kola piankowe, inny ksztalt ramy z przodu
                  i 4 zalinkowany przez Ciebie z allegro allegro.pl/promocja-wozek-wielofunkcyjny-espiro-vector-4-air-i2153779025.html podwozie jak nr 3, ale tylne kola pompowane.
                  Juz nie szukam czy nr 3 i 4 ma rozkladane oparcia, pewnie nie, wierze Ci.
                  Swoja droga jakos malo informacji i strasznie namieszane w opisach maja.
                  • moni_ka30 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 22:37
                    oczywiscie sie pomylilamsmile
                    poprawny link do vector lite:
                    www.youtube.com/watch?v=UmjEShS_Uf8
            • kajakam moni_ka30 26.02.12, 17:26
              allegro.pl/promocja-wozek-wielofunkcyjny-espiro-vector-4-air-i2153779025.html
              to ten kubełkowy wózekwink
              często jest tak ze wpisane jest ,że rozkładane siedzisko a w rzeczywistosci jest kubełkowe . ale espiro wózki sa i takie i takie zalezy od modelu
    • lidek0 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 25.02.12, 21:01
      Jak śpimy na plecach to faktycznie zdrowo jest mieć ugięte w kolanach nogi, ale czy dziecko bedzie chciało spać tylko w takiej pozycji? Czemu go ograniczać bez możliwości przekręcania się na bok czy brzuszek? Nigdy nie kupiłabym czegoś takiego. A mamy, które już mają co mają napisać, że poszły za modą i wyrzuciły pieniądze? Po prostu chwalą, poza tym to raczej należałoby dziecko zapytać, bo to ono w nim śpi.
      • panna.sarabella Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 08:01
        A mamy, które już mają co mają napisać, że poszły za modą i wyrzuciły
        > pieniądze? Po prostu chwalą, poza tym to raczej należałoby dziecko zapytać, bo
        > to ono w nim śpi.

na wózkomanii jest dużo dziewczyn które sobie kubełki chwalą, i ich dzieci też wolą kubełki - a jest tam duuużo dziewczyn które mają po kilka wózków jednocześnie, wiec dzieci mają porównanie i wybór - podobno często wolą kubełki od zwykłych rozkładanych.
      • thea19 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 13:20
        nie mialam kubelka i nie planuje zakupu takiego ale sam fakt kubelkowatosci siedziska nijak ma sie do moich wyborow.
        co do ograniczania pozycji,to powtorze: dziecko jest ograniczone pasami i zadna rozsadna matka nie polozy dzieciaka na boku (a niby jak je w tej pozycji przypiac?)
        na boku i brzuchu to bobasy spia w gondoli i w lozeczku
      • kajakam lidek0 26.02.12, 17:01

hmm a w wózku rozkładanym normalnie dziecko tez jest przypiete i nie ma mozliwosci przekrecic sie na bok... i czy dziecko spedza w wózku cale dnie??? wiekszosc dzieci na spacerach oglada swiat dookola a wtedy siedzi ...

• lidek0 Re: lidek0 26.02.12, 18:48
          Ja swojego nie przypinałam jak spał, mógł się swobodnie ruszać.
    • panna.sarabella Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 08:00
      na forum "wózkomania" kubełki mają fantastyczną opinie. Dzieci ponoć lubią w nich spać, jest im wygodnie.
      (link do forum: forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html )

Nie wiem, nie sprawdzałam, teraz kupiłam wózek ale z normalnie rozkładającym się siedziskiem bo moja starsza córka lubiła spać w wózku na boku, a w kubełku tego nie zrobi. Ale podobno kubełki są bardzo wygodne.
      • lidek0 Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 18:49
        Dziecko w wielu niekomfortowych dla siebie sytuacjach nie protestuje, a samo nie powie, że mu niewygodnie, więc to mało wiarygodne opienie bo nie od użytkowników.
        • kajakam Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 20:40
          czepiasz siewink
    • przyszla_mamuska Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 22:51
      nie mam takiej bo wg mnie niewygodne....
    • maxiowa Re: Kubełkowe spacerówki..opinie 26.02.12, 23:16
      Moj mlody nie lubil jezdzic w gondoli i nie zasypial w niej na dluzej niz 20-30 min i to po wielkim placzu. Dlatego w 5 miesiacu przesiadlam sie do spacerowki kubelkowej. Nie potrafil jeszcze siedziec i ta spacerowka okazala sie dla niego idealna. Nasza ma akurat 3 pozycje do ustawienia: siedzaca na prosto, lezaca i taka 45 stopni pollezaca - maly lezy praktycznie na pleckach, a pupa lekko dotyka siedzenia. I wlasnie ta pozycja okazala sie idealna, bo w koncu wszystko widzial, a nie obciazal pleckow i nie zeslizgiwal sie w dol wozka.
      Wg mnie ma wygodnie w tej pozycji, a najwazniejsze jest zadowolony i w koncu siedzi mi w wozku bez ciaglego placzu, ze chce na rece.
    • ponponka1 kazde dziecko jets inne 27.02.12, 15:01
      Ja mialam jako pierwszy wozek Xlander XA. Fajne, krecace sie przednie kola, fajna gondola. Niefajnie sie zrobilo jak przeszlismy na spacerowke. Nie jest to klasyczny kubelek - ale siedzisko lekko opada w dol i plecy nie sa regulowane calkiem do pionu jak nie na plasko. I moja szczrze nienawidzila te odchylona pozycje. No i brakowalao mi duzej przestronnej budki jak i przekladanej raczki. Sprzedala Xlandera i kupilam klasyczny wozek w typie Emmaljungi . O moja mala nagle pokochala spacery, bo sobie siedziala oprat i pionowo postawione opracie i miala wygodniejsza pozycja do obserwacji smile

Po takich doswiadczeniach wiem, ze najlepszy wocek dla rodzicow nie musi byc najlepszym wozkiem dla dziecka. W kazdym razie ja bym szukala czegos z przekladana raczka i na duzych pompowanych kolach. reszta wyjdzie w praniu....
      • kajakam Re: kazde dziecko jets inne 27.02.12, 15:35
        spacerówke którą posiadam można ustawiac przodem i tyłem do kierunku jazdy...mały zadowolony z pierwszej przejażdzki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka