Dodaj do ulubionych

Pieluchy Helen Harper

25.04.12, 12:50
Znacie te pieluchy?
Używam wkładek laktacyjnych tej firmy i mimo konkurencyjnej ceny są rewelacyjne!
Zastanawiam się jakie są pieluchy.
Używamy wielorazówek, ale jednorazówki są nam potrzebne na noce i na dłuższe podróże samochodem. Myślicie, że pieluchy Helen Harper się do tego nadają?
Obserwuj wątek
    • gemmi18 Re: Pieluchy Helen Harper 25.04.12, 14:49
      Kupiłam raz, gdy zabrakło w biedronce pieluch DADA. Nie polecam, są zafoliowane i nie naciągają się z tyłu. A przy zdejmowaniu paski nie odklejają się dobrze - drze się cała pieluszka.
      Polecam za to Dady, dla mnie są rewelacyjne - biją pampersy, huggiesy i nne smile
      • mykejla Re: Pieluchy Helen Harper 25.04.12, 19:44
        ja też używam pieluchy Dada, wg mnie porównywalne z papmers, a skoro dziecko spędza w nich max 3h, to jest mu jedno w co sika tongue_out
        • misskaffee Re: Pieluchy Helen Harper 25.04.12, 20:18
          Ja potwierdzam. Dada są super, używamy ich na co dzień. Helen Harper kupiłam raz i stoją - są foliowe, jakieś twarde, grube i nierozciągliwe z tyłu. Mam je na czarną godzinę. Ale z tanich i dobrych to chyba Dada są najlepsze.
        • mejkasia Re: Pieluchy Helen Harper 25.04.12, 21:58
          Skoro i tak zmieniasz co 3 godz max to polecam wielorazówki smile
          Daję linka do forum forum.gazeta.pl/forum/f,61482,pieluszki_wielorazowe.html
          Nie jest zbyt aktywne ale zawsze można o coś podpytać wink
          • spkasienka Re: Pieluchy Helen Harper 26.04.12, 07:17
            U nas, kiedy mała nie ma zmienionej pieluchy około 1,5h (w domu), to zaraz myślę, że przegięłam...ale tak naprawdę czytam Wasze posty i nasuwa się pytanie....czy ja nie przeginam z za CZĘSTYM zmienianiem....
      • maja-baja Re: Pieluchy Helen Harper 25.04.12, 20:31
        Ja również używam Dada w ciągu dnia, a na noc pampersa, ale kończy mi się zapas pieluch pampers i jestem ciekawa czy pieluszka Dada nie przesiąknie przez całą noc, bo pampersy dawały radę i nie musiałam smyka przebierać w noc i spał od 19 do 7 rana
        • gemmi18 Re: Pieluchy Helen Harper 25.04.12, 21:48
          Moja córka (2 lata) śpi w Dada '4' od 19 do 8 rano i nie przesiąkają smile
        • spkasienka Re: Pieluchy Helen Harper 26.04.12, 07:22
          Słyszałam, że pieluszki Dada produkowane są przed firmę od pampersów. Nie wiem ile w tym prawdy. Do około 2,5 m-ca używaliśmy pampersów i były super, szczególnie te zielone. Później Dada i też są niczego sobie..u nas ten minus, że zostawiają czerwoną kreskę koło nóżek. huggisy teraz mamy i ten rozmiar 3 jest OK ale huggisy 1 zupełnie się nie sprawdziły. Nie lubimy też Happy. Beznadzieja, jak dla nas. Chociaż drogie i nie używamy ze względu na cenę właśnie, stawiam na pampersy.
    • mejkasia Re: Pieluchy Helen Harper 25.04.12, 22:01
      Ocaliłyście 20 zł, które chciałam wydać na te pieluchysmile Dziękuję!smile
    • tomelanka Re: Pieluchy Helen Harper 26.04.12, 11:04

ja sobie obiecalam ze juz ie kupie innych pieluch niz dada- zakladam tez na noc i nie przeciekaja, a nieraz pampers niezle napompowany smile
      • anihania Re: Pieluchy Helen Harper 29.04.12, 16:53
        Ja kierując się pozytywnymi opiniami o pieluszkach dada postanowiłam je wypróbować. Niestety okazało się, że mimo, że są mięciutkie i ładne to niestety nie są chłonne. Po dwóch "siknięciach" w pieluszce jest po prostu mokro. Używamy tylko pampers baby active i premium care.
        • nicola30 Re: Pieluchy Helen Harper 01.11.13, 11:47
          A dla mnie te pieluszki są rewelacyjne, a przetestowałam Pampersy, Dadę, Rossmanna. Mimo, że nie są piękne ani dość elastyczne w dopasowaniu, nic nie przecieka i córcia nawet po 5 godzinach snu ma suchą skórę - pielucha ciężka, że hej. Dla porównania Dada świetnie się użytkuje, super zmienia się pieluchę, to na skórze dziecka jest mokro, ba - nawet są kropelki moczu. Helen Harper pomogły wyleczyć okropne odparzenia. Jedyna wada, że robią się twarde od wilgoci, ale chociaż wiem kiedy pieluszka jest do wymiany, a dziecku nie przeszkadza, a - i rozmiarówka trochę zaniżona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka