Dodaj do ulubionych

dziwne zachowanie

06.05.12, 22:20
Bardzo martwi mnie zachowanie mego dwumiesięcznego synka. Od ok miesiąca syn zaczął się dziwnie napinać gdy znoszę go ze schodów lub trzymam na rękach w pozycji do siebie plecami albo gdy mały jest w foteliku samochodowym. Wygląda to mniej wiecej tak: zaczyna zwijać sie w kłębek , napina mięśnie, rączki odwodzi na boki (piąstki czasem zaciśnięte albo otwarte)i robi się czerwony na twarzy wstrzymując oddech. Czasem tez postękuje. Trwa to zazwyczaj kilka sekund i wygląda naprawdę przerażająco. Nadmieniam ze NIGDY taka sytuacja nie zdarza się w pozycji leżącej lub gdy trzymam go na rękach siedząc. Dzieje się to tylko w ruchu, tak jakby bał się przestrzeni.... Byłam już u dwóch rehabilitantów, dwóch neurologów, kardiologa, robiłam małemu usg przezciemiączkowe, usg jamy brzusznej wszystkie wyniki są dobre. Żaden z lekarzy nie potrafił mi do tej pory udzielić odpowiedzi dlaczego syn tak dziwnie reaguje.
Nie wiem gdzie już szukać pomocy, stresuje mnie każde znoszenie dziecka ze schodów i przenoszenie dziecka w foteliku do samochodu ( w trakcie ruszania też potrafi się tak spiąć)
Syn urodził się w 40 tyg ciąży, 10 pkt nie było zadnych komplikacji. Oprócz tego spinania rozwija się dobrze. Czy komukolwiek przydazyło sie tez takie zachowanie dziecka. Bardzo prosze o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • dzusta33 Re: dziwne zachowanie 06.05.12, 23:39
      Moj synek tez tak mial. Jak sie go w foteliku nioslo to sie robil z niego maly buraczek. teraz synek ma 11 miesiecy i juz tak nie robi. ale teraz wiem ze poptostu bal sie ze spadnie bo teraz czasem jak go wyciagamy z kapieli i za szybko na recznik go polaze w sensie ze za szybko w dol poleci to tez sie spina. wiec mysle ze nie masz sie czym martwic zwlaszcza ze lekarze niczegi nie wykryli.
      <a href="www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxk96g04m.png" target="_blank">www.suwaczki.com/tickers/74d4jxk96g04m.pn
      • aneta_luk73 Re: dziwne zachowanie 07.05.12, 15:02
        Dzięki za odpowiedź, trochę mnie to uspokoiło. Przeczesałam już chyba cały internet szukając jakiegoś medycznego wytłumaczenia takiego zachowania i nic analogicznego nie znalazłam. Dlatego postanowiłam poszukać na forum. Mam nadzieję, ze mojemu synkowi też to przejdzie tak jak Twojemu. Pozdrawiam.
    • mamutekihanutek Re: dziwne zachowanie 07.05.12, 16:50
      Moja córka przez długi czas prężyła się i krzyczała podczas wkładania do fotelika, podczas jazdy wózkiem i samochodem, darła się okropnie, przeszło gdy zmieniliśmy fotelik. Teraz ma 14 miesięcy i jest ok.
    • maja-baja Re: dziwne zachowanie 07.05.12, 18:04
      Mój synek też tak miał, gdy go umieszczałam w foteliku przez ok pierwsze 3 miesiące swojego życia, bardzo się napinał i robił się czerwony w mig, nadal jeździ w tym foteliku a teraz już tak nie robi (ma 6 mcy) a nawet jest zadowolony bo wszystko widzi i wygodnie sobie siedzi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka