drzewachmuryziemia Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 20.09.12, 22:09 u nas tylko pampersy sie sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 22.09.12, 22:23 Najlepsze są Pampersy Active Baby. A z pozostałych Dada z Biedronki, jak na tę cenę są naprawdę świetne, odkąd córka skończyła 8 m-cy tylko je kupuję (czasem na noc Pampers, bo tylko Pampersy tak dobrze absorbują wilgoć)), wcześniej używałyśmy wyłącznie Pampersów. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 23.09.12, 09:16 Generalnie używałam Pampers super dry lub fit (chyba taka nawa) - zielono-fioletowe opakowanie, a sama pielucha kolor lekko fioletowy- to tu gdzie mieszkam bo w Polsce te same pieluchy to już jakieś nieporozumienie za tą cenę- jakość tych w Pl o wiele gorsza. W Pl tylko z biedronki Dada Premium- najlepsze na rynku w Pl i dobrze bo cena tez super- moim zdaniem lepsze niż pampersy. Huggies- jakich bym nie używała to masakra- sama pielucha po nasiąknięciu sztywna jak książka telefoniczna między nogami. A już te najnowsze super dyr czy jakoś tak to porażka zupełna- żadna pielucha nie przepuszcza wilgoci na zewnątrz jak te. Co do przeciekania nogawkami lub górą- moim zdaniem używasz za małego rozmiaru- ja też tak miałam i problem się rozwiązał jak zmieniłam młodemu pieluchy na rozmiar większe. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 24.09.12, 11:52 wielorazowe pzekonałam się do nich przy trzecim dziecku - żałuję, że nie wczesniej - nie wywaliłabym do smieci majątku... a przy poprzednich to jednak Pampersy... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap0585 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 16.03.13, 14:15 Racja, mi też wielorazowe nigdy nie przeciekły Jednorazówek używałam pierwsze 2 tyg., a obecnie na noc i na wyjścia. Córka ma 4mies. Jak coś przeciekło to zawsze w huggiesach, w pampersie czasami, ale zawsze mokre były plecy. Szybko odkryłam co jest grane. Córka leżąc na plecach, gdy sikała, podnosiła bardzo wysoko nogi, pieluszka się na plecach odchylała i cały mocz wypływał rowkiem międzypośladkowym Te paski wchłaniające wilgoć są z przodu pieluszki. Możliwe też, że za luźno zapinałam, ale nie chciałam uciskać zbytnio brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 25.09.12, 21:38 Ja od początku używam tylko pampersów - na początku białych, od "4" przeszłam na zielone i uważam że pampersy są bezkonkurencyjne pod każdym względem ( poza tymi pomarańczowymi, po jednej paczce rozumiem czemu są o połowę tańsze ), synek ma prawie rok i nawet mu się pupka nie zaczerwieniła. No ale ja też często zmieniam - cały czas idzie 7-8 na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 zgadzam się - pampers 20.02.13, 23:57 W pomarańczowych jest wkład chłonny o połowę krótszy. Zielone ok, ale dość grube. Białe są tak cienkie, ze dziecko nie chodzi z wypchanym krokiem. I jednak chłonniejsze niż zielone. Ja zielonych używam w domu w dzień, białych na noc i na wyjścia. Pomarańczowych jak wiem, że zakładam na chwilę (np za godzinę i tak kąpiel) Aktualnie rozmiar 4. Używałam innych - ale się nie sprawdziły. Albo grube (rossmann), albo śmierdzą (dada i bella) i nie chłoną wilgoci (dada) Odpowiedz Link Zgłoś
mamunia26 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 26.09.12, 09:35 Ja do pierwszego synka używałam Pampers. Kiedyś spróbowałam Huggies ale dostał uczulenie, więc już innych nie sprawdzałam. Teraz do drugiego malca też Pampers. One nie są dużo droższe od Huggies. A czasami warto kupić droższe, bo te tańsze trzeba często zmieniać. Raz założyłam Happy i po 3 siuśkach robiła się bomba Dlatego ja preferuję Pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 26.09.12, 09:49 lniany szmacior Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 26.09.12, 10:26 U nas sprawdzaja sie Pampersy. Happy i Huggies przeciekaly Pampersy nawet zasikane po calej nocy nie mocza pupy. Odpowiedz Link Zgłoś
amadyna.x Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 28.09.12, 15:00 Bezkonkurencyjnie pampersy! * Huggies nie dość, że sztywne to jeszcze przeciekały! Każde leżenie dziecka na boczku musiało się skończyć zmianą garderoby ponieważ siusiu zawsze wyciekało po nóżce (nigdy się to nie zdarzyło w pampersie). * Dada - jedna wielka porażka: mocno zachęcona opiniami na tym forum udałam się dumnie do biedrony i zakupiłam paczkę. Przeprowadziłam test: do pampersa i dady wlałam po 50ml wody. Rezultat: w pampersie cała woda wsiąknęła i pieluszka jest sucha w dotyku, po dotknięciu dady ręka pozostaje mokra... 28,99 PLN wyrzucone w błoto! I pampersa i dadę może produkuje ten sam zakład, ale niestety używa do tego innych materiałów Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 02.10.12, 20:53 Dla nas najlepsze Pampersy te zielone.Kupuje mega paki w marketach.Może trza naraz więcej wydać ale w przeliczeniu taniej wychodzi i na długo mi sstarcza dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 08.10.12, 00:28 1. pampersy 2. dada Odpowiedz Link Zgłoś
olabee Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 08.10.12, 22:47 My korzystamy z DADA - tanio, a dobrze! Teraz 4. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 09.10.12, 22:09 PAMPERS PREMIUM CARE! sa najlepsze,obecnie w tesco po 39zl Odpowiedz Link Zgłoś
dwojedzieciija Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 09.10.12, 22:59 Dada z biedronki, Toujours z Lidla. uzasadnienia na blogu jeśli chce ci się pogrzebać w archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Pampers premium 20.02.13, 23:52 Najlepsze wg mnie Pampers premium - najgorsze Dada z biedronki i Helen cośtam z Reala. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 20.02.13, 23:58 Kocham Dady i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
tosix1984 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 15.07.16, 18:16 Akurat w przypadku pieluch nie kombinowałam i od razu sięgnęłam po oryginalne pampersy. Zero problemów. Nie wychodzą też wcale bardzo drogo - za opakowanie Pampers Premium Newborn 88 sztuk płaciłam w Melissie 53 zł. Odpowiedz Link Zgłoś