Dodaj do ulubionych

jak zakonczyc sciaganie?

29.10.12, 20:09
Moj maly konczy 6mcs jest na karmieniu mieszanym, ale poniewaz za 2 tygodnie wracam do pracy i do tego moj maly jest strasznym niejadkiem ( najlepiej nic by nie jadl - wmuszam mu butle na 3-4 razy zeby zjadl chociaz 120ml i czesto w efekcie moje mleko laduje w zlewie a za chwile musze szykowac mm) dojrzewam do decyzji zeby zakonczyc sciaganie, jak to zrobic ? zmniejszylam ilosc sciagan do 3 na dobe (po okolo 140-160ml) ale laktacja nadal sie utrzymuje,
Czy moge jeszcze probowac wczesniej zejsc na 2 sciagania na dobe ? napiszcie jak to u Was wygladalo
Obserwuj wątek
    • dele_mele Re: jak zakonczyc sciaganie? 30.10.12, 07:53
      Możesz najpierw zejść na dwa ściągania na dobę, ale jeśli jesteś zdecydowana to nie ma większego sensu. Ja przestałam ściągać robiąc ostre cięcie. Później ściągnęłam troszkę kiedy piersi nieco nabrzmiały, ale tylko do uczucia ulgi. Nie wiem jak wygląda Twoja laktacja, jeśli masz dużo pokarmu to kilka razy może się zdarzyć potrzeba odciągnięcia pokarmu, u mnie było już go mało, więc poszło łatwo.
    • rewolka404 Re: jak zakonczyc sciaganie? 30.10.12, 12:57
      ja bym zeszla na 2 i pila szalwie. Jak piersi nie beda dokuczac to jedno i koniec.
      A mleka do zlewu bym nie wylewala.
      • monisiowata77 Re: jak zakonczyc sciaganie? 30.10.12, 16:43
        dziekuje za informacje,
        moje piersi juz nie produkuja tyle pokarmu zejde na 2 sciagania - zeby maly jeszcze troszke w ciagu doby dostal mojego pokarmu i tak po tygodniu zaczne zmniejszac ilosci sciagane , i tak jestem z siebie dumna sciagalam prawie 4 miesiace - maly po konca 4mcs byl w wiekszosci na moim mleku (sporadycznie mm jak nie starczalo albo sie zmarnowalo bo nie wypil) w 5msc wprowadzilam mm na noc (kaszke) a teraz w 6msc mm rano i wieczorem (czyli byl tak pol na pol) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka