matizka Re: tetra 16.07.04, 19:03 sorry, za szybko poszlo moja mala ma pieluszkowe zapalenie skory i dermatolog powiedzial, ze dobrze byloby choc na kilka dni przejsc na tetre. zalozylam raz i po jakiejs niecalej godzinie przemoklo az do spiochow. Czy to tak czesto trzeba zmieniac, jak nie moczyc za kazdym razm ubranka? czy jak bede czesciej zmieniala pampersy - one kurze sa tak mylaco suche to nie wystarczy? m. Odpowiedz Link Zgłoś
agawka2 Re: tetra 16.07.04, 19:12 moj synio też miał - nam pomogły pieluszki tetrowe, częste i długie wietrzenie pupy oraz smarowanie maściami (sudokrem, bepanthen, krem bambino) - ale to niekoniecznie, wydaje mi sią, że cuda zdziałało po prostu powietrze, ja tetry uzywam jak najwięcej, po prostu czesto zmieniam śpioszki albo wkładam luźne majtki ceratkowe - pampers tylko na dwór i do lekara, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: tetra 16.07.04, 20:58 A ja wcale nie jestem przekonana, czy na pieluszkowe zapalenie skóry najlepszym lekiem jest mokry, ciepły kompres z moczu, obłożony ceratą... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: tetra 16.07.04, 21:51 Zaręczam ci, ze moje dwoje dzieci wychowanych w tetrze miało wielokrotnie częściej (właściwie bez przery) odparzenia, podczas gdy to w pampersach tylko czasami. Ja polecam suszenie pupy suszarką (tylko w wypadku chłopców), oczywiście letnim powietrzem. Odparzenia znikają po prostu w oczach! Odpowiedz Link Zgłoś