Dodaj do ulubionych

ssanie rączek...

04.03.13, 08:50
jak sobie z tym radzicie? Małemu idą ząbki no i zaczął bardzo intensywnie grzebać sobie w buzi -co jest oczywiście naturalne. Martwi mnie to ,że całkowicie odrzucił smoczek zastępując go paluszkami. No i tak cały czas ssie paluszki, jak zasypia, jak jest głodny, jak się denerwuje itd cały jest wiecznie obśliniony a co za tym idzie dookoła ust i na policzkach ma "uczulenie" Jak mogę go tego oduczyć? Czym smarować buzię?
Obserwuj wątek
    • arya82 Re: ssanie rączek... 04.03.13, 10:23
      Buzie wycieram jak czesto sie da by nie byla mokra, czesto przemywam woda, dodatkowo ma synek ciagle sliniaczki do zabkowania, , jak sie rusza, schyla to sam sie troche wyciera. Smaruje kremem nawilzajacym. A raczki pchal do buzi kiedys bardzo czesto, nie oduczalam go tego, po prostu dawalam cos innego w zamian. Teraz jeszcze czasem mu sie zdarza, bardzo rzadko, jesli nie ma nic pod reka... ale zwykle woli zabawki i cokolwiek mu sie nawinie.
    • ichi51e2 Re: ssanie rączek... 04.03.13, 12:51
      Sliniak bawelniany najlepszy. Ja uzywalam i w ogole nie bylo potrzeby niczym smarowac. A co ci ta lapka w pyszczku szkodzi? To nie jest nerwowe ssanie kciuka tylko on sobie dziaselka masuje nie ma co oduczac...
      • martab-k Re: ssanie rączek... 04.03.13, 13:00
        jak zakładam śliniak jest jeszcze gorzej bo najpierw go żuje a potem tym mokrym śliniakiem naciera całą buzięuncertain
        rączka w buzi mi nie przeszkadza ale to co się dzieje z buzią już tak.
        • dorot10 Re: ssanie rączek... 04.03.13, 13:43
          Ale w czym problem? To zupełnie noramlne zachowanie
          • martab-k Re: ssanie rączek... 06.03.13, 09:55
            dorot10 napisała:

> Ale w czym problem? To zupełnie noramlne zachowanie

Moja pediatra twierdzi ,że naturalne jest wkładanie rączek i grzebanie ale już z ssaniem paluszków w nocy i przy zasypianiu powinnam walczyćuncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka