Dodaj do ulubionych

Poważne pytanie!!!

23.07.04, 08:41
Czy wasze 2,5 miesięczne dzieci, podtrzymywane za rączki, utrzymują same
główkę?Mój synek ma dokładnie 2 miesiące i tydzień!!Dzięki za odpowiedź ,bo
trochę się tym denerwuje!
Obserwuj wątek
    • makdak Re: Poważne pytanie!!! 23.07.04, 09:14
      Miałam te same obawy. Pytałam lekarzy, szukałam w internecie i fachowej
      literaturze, bo moja mała (1 sierpnia bedzie miała 4 m) również nie ciągnęła
      główki. Ostatnio jak jest wypoczęta i w dobrym humorze to juz ładnie ją sztywno
      cięgnie do góry, ale tez nie zawsze. Każde dziecko w swoim tempie nabywa różne
      umiejętności, a my musimy je trochę stymulowac i cierpliwie czekac na efekty.
      Ty nie masz sie jeszcze czym przejmować, jezeli twój maluch lubi lezec na
      brzuchu rób to jak najczęściej (ćwiczy mięśnie grzbietu)-moja córeczka niestety
      nie cierpi brzucha!
      Życzę powodzenia.
      Pozdrawiamy,
      Magda&Nikolka
      • kamilka1979 Re: Poważne pytanie!!! 23.07.04, 09:40
        Mój synek też tego nie cierpi.Dziasiaj po 1 minutowym leżeniu na
        brzuchu ,uspokajałam go przez 20 minut!
    • tupelo Re: Poważne pytanie!!! 23.07.04, 09:23
      Taki dzidzius podciagany za rece powinien probowac usztywniac kark i lekko
      ciagnac glowe do gory, ale zeby trzymac sztywno to jeszcze nie, nie macie sie
      czym martwic!
    • flimoni Re: Poważne pytanie!!! 23.07.04, 09:55
      Ja tez mam w domu 2,5 miesiecznego leniuszka smile Moja Anka ani mysli ciagnac
      glowke smile Lekarka ostatnio zwrocila nam na to uwage, ale nie zobila z tego
      powodu jakiejs paniki. Kazala cwiczyc, cwiczyc, i jeszcze raz cwiczyc.
      Ania brzucha tez nie za bardzo lubi, ale staram sie ja przyzwyczajac i pare
      razy dziennie klade ja na brzuch a jak zaczyna sie denerwowac to ja zabieram
      zeby sie nie zrazila. I tak po tygodniu widze ze potrafi polezec coraz dluzej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka