matizka 23.07.04, 12:34 hej, wiem, ze byl ten temat na karmieniu piersia i wszystkie byly na nie, ale tu czytam, ze jednak niektore dopajacie. Czym, jak i czy 6-tyg. malucha tez? pozrawiam, Matizka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yousta1 Re: dopajanie 23.07.04, 12:50 Matizko podbijam temat bo mam to samo pytanie. Dziś kupiłam Gripe Water bo synuś coś ostatnio "narzeka"na brzuszek-ma skończone 7 tygodni. Pozdrawiam Justa Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: dopajanie 23.07.04, 23:31 Gripe Water najlepiej podawać strzykawką 5ml (wstrzykiwać pomału w kierunku policzka) - u nas ten sposób sprawdzał się doskonale. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
katryn Re: dopajanie 23.07.04, 13:11 Ale po co dopajac, jak dziecku wystarcza piers? Mam wrazenie, ze z tym dopajaniem to najwiecej mieszaja babcie. Nasze dwie tez sie dziwia, ze nie dopajamy. Ciagle slyszymy: Jak to, dziecko nawet nie zna smaku wody???? A ja caly czas kontroluje ciemiaczko i widze, czy dzidzius jest spragniony, czy nie. Jak possie cyca, ciemaczko wraca do normy, czyli wszystko jest ok i pic nam sie nie chce. Ale jesli chcecie dopajac, to chyba zwyczajnie butelka. Kilka razy podawalismy naszej malej (prawie 4 mies.) Gripe Water. Co prawda to tylko mala lyzeczka, ale tez wlewalismy ja do butelki. Polknela bardzo szybko Pozdrawiamy, Kasia i Paulinek Odpowiedz Link Zgłoś
akowalsia Re: dopajanie 23.07.04, 15:42 mam pytanie, jak sie sprawdza po ciemiaczku pragnienie? bardzo jestem ciekawa z gory zieki Ania Odpowiedz Link Zgłoś
katryn Re: dopajanie 23.07.04, 22:31 Dziecku chce sie pic, gdy ciemiaczko jest zapadniete, pozdrawiamy, Kasia i Paulinek Odpowiedz Link Zgłoś
dona29 Re: dopajanie 23.07.04, 22:50 z tym dopajaniem to według mnie wygląda tak,że dziecko podczas upałów potrzebuje dużo więcej picia a więc jest przystawiane do piersi częściej -i aby uchronić się przed nawałem i innymi problemami z piersiami (bo nazajutrz czy kilka dni potem upały przejdą)-dopaja się herbatkami czy wodą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: dopajanie 23.07.04, 23:21 ja ortodoksyjna nie jestem - karmię normalnie tylko piersią (synek ma prawie 8 tygodni) ale w takie upały dopajam go herbatką rumiankową bobovity. on ten smak zaakceptował, co mu nie przeszkadza pić moje mleczko w normalnym rytmie. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rzona Re: dopajanie 24.07.04, 12:05 Cześć, dziecko trzeba dopajać w czasie upałów zwłaszcza gdy wilgotność powietrza jest bardzo mała. Poza tym łatwiej dziecko nauczyć pić gdy jest małe. Ja też nie słuchałam rad babci i mamy i nie poiłam Zosi, bo przecież wszędzie piszą,że pierś matki wystarczy. Ostatnio dostała biegunkę i lekarka kazała mi jej dawać dużo picia(do południa przynajmniej 250 ml)no i był problem. Ona po prostu nie była przyzwyczajona do picia większych ilości płynów niż 60 ml. W skutek tego wylądowałam w szpitalu z odwodnionym dzieckiem. DROGIE MAMY UCZCIE PIĆ SWOJE DZIECI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dona29 Re: dopajanie 25.07.04, 22:39 No proszę-warto wiedzieć- podnosze do góry. Szczególnie że się pojawił taki wątek po raz drugi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaromek Re: dopajanie 30.07.04, 21:24 jestem za nauczeniem małego dziecka pić z butli.Michałek ma 4,5m-ca, ja idę do pracy i mam problem.Załuję że go nie nauczyłam wcześniej. Pozdrawiam Kasia i Michałek 18.03 Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 Re: dopajanie 31.07.04, 00:13 A ja się właśnnnnie zastanawiam- Pawełek ma skończone 7 mies. i cóż - wydaje mi się, że oprócz cyca bardzo niewiele pije. Podaję mu niekapek z soczkiem, ale naprawdę, to co wypija to jakieś śladowe ilości. Kiedy zacznie pić? Cyc mu wystarcza czy co? Pozdrawiam - T. Odpowiedz Link Zgłoś