velvet_heaven
12.07.12, 22:15
Witam. Mój syn ma 7 miesięcy, waży obecnie 8700, urodzeniowa 3600. Jestem zaniepokojona bo w ostatnim tygodniu stracił na wadze 100 gr. Fakt ze chyba dokuczają mu ząbki, bo nie chce piersi. Od początku był kp. Zaznaczę że u mas pełne kp jest z obu piersi. Mamy taki schemat:
2-3 kp (z jednej piersi)
6 kp (tez jedna, ostatnio rezygnuje z tego karmienia)
9 kp (obie piersi, jeśli odmawia drugiej to odciągam i daję butelką, ale nie zawsze chce)
12 zupka w ilości 120-150 ml z dodatkiem żółtka co drugi dzień, 1-2 łyżeczek manny, łyżeczki oliwy i szczypty siemienia lnianego na zatwardzenie
15 kp
17 owoce w ilości 120 ml plus 2-3 chrupki kukurydziane do łapki
20 kp
Karmienie piersią jest u nas b. krótkie, dziecko ssie 3-5 minut. Nawet w upały nie był zainteresowany piersią. Rano mam przepelnione piersi, co jest raczej zlym znakiem. Od poniedzialku wracam do pracy, planuje odciaganie rano jesli maly nie wypije rano nadwyzek z nocy i w trakcie dnia. Dopajanie raczej symboliczne, pociągnie 20-30 ml wody lub herbatki hippa. Czy powinnam włączyć jakaś kaszkę np na moim odciągniętym mleku i czy powinnam zwiększyć porcje zupki i owoców? Moze cos jeszcze włączyć? Proszę o ocenę naszego schematu.