elunia1 24.07.04, 21:41 Mojemu synkowi(11 dni)od urodzenia pojawia się w kacikach jednego oczka żółta wydzielina.Myje wacikami przegotowaną wodą lub rumiankiem ale to wciąż się pojawia.Co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeyowa Re: ropiejące oczko 24.07.04, 22:17 Mojemu synkowi oczka ropiały przez prawie trzy tygodnie od porodu. Przemywałam rumiankiem i solą fizjologiczną. W końcu przeszło. Jeżeli problem nie zniknie w najbliższym czasie idz z Małym do pediatry. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
loki3 Re: ropiejące oczko 25.07.04, 10:21 Witam: Mój maluch ma już trzy miesiące i dopiero teraz zaczyna mu przechodzić po kropelkach z antybiotykiem. Najpierw też przemywałam woda i solą fizjologiczną, potem rumiankiem i świetlikiem nic nie pomagało, mam nadzieję, że już bedzie dobrze. Pozdrawiam Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paula_blue Re: ropiejące oczko 25.07.04, 07:02 naszemu synkowi też ropiało oczko, a gdy sól fizjologiczna i rumianek nie pomagały to lekarz przepisał sulfacetamidumi i w dwa dni pomogło. paula Odpowiedz Link Zgłoś
baryka Re: ropiejące oczko 25.07.04, 19:07 Nasze Maleństwo rónież miało ropiejące oczko - do ok. 1 miesiąca. Nie pomagało przemywanie rumiankiem. Spróbuj sola fizjologiczną - nie przemywać ale wkraplać ( po 1 kropli do każdego oczka). Przejdzie po jakimś czasie. Może ma poprostu zatkany kanalik łzowy. Zgłoś sie do okulisty na przepchanie. Wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś