Dodaj do ulubionych

nosidełko - przodem

10.06.13, 11:30
Jak kupowałam nosidełko, specjalnie kupiłam takie, w którym można, wg producenta, nosić dziecko przodem. Teraz, szukając w sieci wiązań chusty do noszenia przodem, natrafiłam na całą masę argumentów, dlaczego nie wolno nosić dziecka przodem w ogóle, nigdy, w chuście ani w nosidełku.
No i były to argumenty takie że: plecki nie są podparte, że nogi mają złą pozycję itp.
Nie jestem tylko pewna, czy to nie było pisane w domyśle, że dla małego niemowlęcia. Moja panna absolutnie nie chce siedzieć prosto, czy w nosidle, czy w chuście, jak jest brzuchem do mnie, wygina się mocno na boki, żeby lepiej widzieć. Dlatego chciałam zacząć ją nosić przodem.
Nosidełka nie mogę wziąć na plecy, bo na to nie pozwala, wiązać dziecko samodzielnie w chuście na plecach się boję, bo jest strasznie ruchliwa i ciężka i boję się, że mi spadnie.
Czy faktycznie przodem nie można nosić, czy tyczy się to tylko małych niemowląt?
Obserwuj wątek
    • wiotka_trzpiotka Re: nosidełko - przodem 10.06.13, 13:39
      nie można nosic przodem.
    • ilianna Re: nosidełko - przodem 10.06.13, 13:49
      Nie można nosić przodem.
      Zdecydowanie polecam plecy, zupełnie inny komfort i dla dziecka i dla noszącego.
      Jakie masz to nosidełko? Bo jak producent dopuszcza noszenie przodem do świata, to raczej nie jest to dobry ergonomik... Sprzedaj i kup jakieś fajne nosidło na plecy np. tula, manduca.
      • az-82 Re: nosidełko - przodem 10.06.13, 14:01
        Zła jestem sad szkoda mi kasy którą wywaliłam na to nosidełko, szkoda że nie wiedziała tego jak szukałam sad
        Teraz nie mam kasy, żeby kupować nowe. Mówi się trudno, będzie dziecię nadal jeździć tyłem.
        • ilianna Re: nosidełko - przodem 10.06.13, 14:10
          E tam, spróbuj to co masz sprzedać i kupić inne, używane ergonomiki można znaleźć w rozsądnych cenach smile.
        • rulsanka Re: nosidełko - przodem 10.06.13, 14:57
          To nie chodzi tylko o jeżdżenie tyłem czy nie. Jeśli producent dopuszcza noszenie tyłem to panel jest wąski i masz wisiadło a nie nosidło. Tak więc nawet przodem do rodzica jest źle.
          Sprzedaj swoje, kup używaną mandukę czy inny ergonomik. Mandukę polecam, bo jest do 20kg. Ja ostatnio niosłam pięcioletniego syna, bo miał kryzys na spacerze.
          Przy sprzedaży manduki odzyskasz większość kasy, więc to inwestycja opłacalna.
    • neska.79 Re: nosidełko - przodem 10.06.13, 14:29
      Hej Az! Kopę lat smile
      Nosidła ergonomiczne są dosyć drogie, równie dobre a tańsze są nosidełka Mei Tai.
      My mamy takie i jesteśmy bardzo zadowolone:
      allegro.pl/pentelka-nosidelko-mei-tai-granat-rewelacja-i3298567225.html
      A jak ktoś ma zdolności, to może nawet sobie sam uszyć, w internecie można bez problemu znaleźć instrukcje.
      • audrey2 Re: nosidełko - przodem 10.06.13, 17:42
        sprzedac...niby tak, ale wtedy jakies inne dziecko skonczy w tym ustrojstwie
      • az-82 Re: nosidełko - przodem 11.06.13, 08:54
        Neska, dzięki za linka. Jeśli mój mąż zaaprobuje, to zamówię sobie takie nosidełko smile
        • tytanowamalpa [...] 11.06.13, 15:58
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka