Dodaj do ulubionych

dziecko z asymetrią

24.06.13, 15:27
Dziewczyny
Znam pewną Mamusię z Dzieciorkiem. Maleństwo ma 3ms i leży tylko na pleckach z charakterystycznym wykrzywieniem w literkę C (w swoją lewą stronę)- jak dla mnie asymetria. Mamusia Dzieciorka była u pediatry i stwierdziła, że lekarz gada bzdury bo Małej nic nie jest. Mało tego Dzieć ma dziwny kształt główki, patrząc z boku - wygląda jak trapez. Wszyscy zawsze mówili - że to po porodzie i minie, no w 3 ms nie przeszło. Lekarz też na to zwrócił matce dziecia uwagę i też został posądzony o niewiedzę.
Nie jestem lekarzem, nie chce być źle zrozumiana przez tą kobietę, ale na litość boską, pediatra może tylko zasugerować wizytę u neurologa, i to on może stwierdzić nieprawidłowości. wychodzę ja jędzę, bo mam starsze dziecko i coś sugeruję,brak mi argumentów, ręce mi opadają i szkoda mi dziecka. Musiałam się wygadać.
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: dziecko z asymetrią 24.06.13, 15:38
      Moja córka tez miała nierówną głowę i to długosmile Lubiła prawą stronę leżenia i już. Dopier jak zaczęła siedzieć (6-7 mc) to głowka zrobiła się 'normalna'
      Do prawie 4 mca układała się w literkę C, byłam b. zaniepokojona, podejrzewałam zwiększone napięcie itp. Wszystko naprawiło się samo tak koło 5-6 mca. Równiez byłam u ortopedy i u rehabilitantki.
    • stokrotka_beauty Re: dziecko z asymetrią 24.06.13, 15:43
      Widać mamusia wszystkie rozumy pozjadała i mądrzejsza od lekarzy jest! Moim zdaniem powinnaś wprost powiedzieć, że lekarz ma rację. Trudno, obrazi się i być może więcej do Ciebie nie odezwie, ale Ty będziesz miała czyste sumienie, no i może mamusia jeszcze w porę zareaguje nim zrobi z dziecka kaleke.
    • murwa.kac Re: dziecko z asymetrią 24.06.13, 16:11
      coz. muru glowa nie przebijesz.
      dziecka szkoda, ale matki do myslenia nie zmusisz raczej.

powiedz jej WPROST co o tym sadzisz, ze robi dziecku krzywde i odpusc.
      bo co innego mozesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka