Dodaj do ulubionych

katar i charczenie

24.09.13, 11:15
Dziewczyny,
Córka od 5 dni ma katar- najpierw leciała woda z nosa a teraz gęste gile. Odciagam jej jak słyszę, że jest zawalona, bo pediatra powiedziała, że im częściej się odciąga tym więcej się wydzieliny tworzy. Więc ja z umiarem to robię. Ale nawet jak jej te giloski z nosa wyciągnę ( jak już mi się uda bo ona się rzuca i ryczy) to i tak słyszę, że nadal charczy jej w nosie. Już zaczęła przy zabawach na brzuchu buziola otwierac bo jej się łatwiej oddycha...
Czy takie charczenie jest normalne? Czy ja za mało jednak jej wyciągam wydzielinę i to jej siedzi?
Obserwuj wątek
    • karinaxy80 Re: katar i charczenie 24.09.13, 11:45
      Ja ma ten sam problem co Ty, walczymy z katarem już cały tydzień....zauważyłam, że gdy leży na brzuszku to samo wycieka, ale gdy nawet wycieram to chusteczką to Mały też nie jest zadowolony tak samo jak ze spayu i fridy...Kurcze jak długo może trwać katar?
      • nowa_mama2 Re: katar i charczenie 24.09.13, 14:53
        karinaxy80 napisała:

>Kurcze jak dług o może trwać katar?

Pediatra mi powiedziała, że tydzień tak może być, ale chyba miała na myśli optymistyczny scenariuszsad
      • aniaurszula Re: katar i charczenie 24.09.13, 19:45
        wg mojego lekarza 7 dni leczony a tydzien nie leczony a wg moich dzieci to srednio miesiac tylko ze to nie jest jeden katar a przechodzenie z jednej infekcji w druga
    • giba116 Re: katar i charczenie 24.09.13, 15:20
      U mojej córki trwał ponad tydzień. Po 2 dniu było lepiej, myślałam już, że zdrowa a tu na nowo.
      Sporadycznie jeszcze jej coś tam zafurczy ale sama sobie radzi. Ja odciągałam przed i po spaniu w tym najgorszym okresie inaczej się krztusiła. Ale u nas to był gęsty katar, nic z nosa nie ciekło. A i tak chwilę po odciągnięciu już charczała.
      W ramach "pocieszenia"... na ostatniej wizycie pediatra powiedziała, że to katarowe furczenie może się u niemowlaków utrzymywać do 3 tygodniuncertain
      • nowa_mama2 Re: katar i charczenie 25.09.13, 14:56
        giba116 napisał(a):

> W ramach "pocieszenia"... na ostatniej wizycie pediatra powiedziała, że to katarowe furczenie może się u niemowlaków utrzymywać do 3 tygodniuncertain

Rzeczywiscie marne pocieszenie...
    • nowa_mama2 Re: katar i charczenie 25.09.13, 14:57
      ziewczyny, a czy słyszałyście o takim sposobie na katar- wkroplić swoje mleko do noska dziecka (oczywiście trzeba kp)?
      Czy to jakiś zabobon? czy działa? próbował ktoś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka