Dodaj do ulubionych

śluz w kupce

29.10.13, 10:47
Juz wcześniej pisałam o podejrzeniu alergii na białko u mojej 9 msc córeczki. Niestety podejrzenia prawdopodobnie sie sprawdziły. Do rzeczy. Córka tydzień temu dostała z kaszką manną 2 ciasteczka hipp (pierwszy i ostatni raz), które w składzie mają mleko w proszku. Automatycznie ja wysypało i pojawił się śluz w kupce (taki białawy). Uczulenie jej powoli znika, ale śluz cały czas utrzymuje się w kupce. Do tego od 2 dni konsystencja kupy rzadka (nie wodnista, ale wyraźnie ma luźne kupy - ilość w normie). Czy ten śluz może tak długo się utrzymywać po zjedzeniu białka?
Pytam, ponieważ ostatnio (ok 10 dni temu) zwiększyłam porcję kaszki manny (gotuje na wodzie), tym samym glutenu. Córka dostaje obecnie 3 czubate łyżeczki (sypkiej) kaszki.
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: śluz w kupce 29.10.13, 11:00
      Na pewno białko?. A nie gluten?...
      • kopiko-lol Re: śluz w kupce 29.10.13, 11:03
        no wlasnie tego nie wiem, ale do tej pory nie mialysmy problemu z glutenem, dostaje go ponad 4 msc. Po białku zawsze miała jakieś dolegliwości.
        Moze powinnam odstawić manne na kilka dni i sprawdzic?
        • paul_ina Re: śluz w kupce 29.10.13, 11:12
          Dobry pomysł.
        • neffi79 Re: śluz w kupce 29.10.13, 11:58
          spróbuj odstawić gluten
          to nie jest problem
          wiele razy skaza białkowa okazywała się alergią na gluten. gluten to świństwo nawet dla dorosłych
          czytałam, że ludzie mający latami rózne problemy zdrowotne typu wzdęcia, biegunki, problemy skórne, migreny i in. zdrowieja po odstawieniu pszenicy
          zgubiłam gdzies świetny artukuł na temat szkód jakie wyrzadza gluten
          na drugim miejscu jest mleko
          jesli to nie gluten to zapewne mleko
          • kopiko-lol Re: śluz w kupce 29.10.13, 12:12

jutro i przez kilka dni nie dam manny, zobaczymy co będzie. Z alergii na gluten tez się wyrasta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka