Dodaj do ulubionych

ile kupek?

19.08.04, 11:22
moja 3-miesieczna corcia bardzo rzadko robi kupki potrafi cały tydzien nie
robic, puszcza smierdzace baki pręzy sie , wysila a kupka nie wychodzi. Teraz
co trzy dni daje jej PLANTEX ale ostatnio nawet po nim nie robi a kiedys to
odrazu po wypiciu robila. Martwie sie ze ja przyzwyczajam do kopru ona sama
sie nie nauczy robic i bedą klopoty. Pierdzi wrecz rewelacyjnie a kupek zero.
Doradzcie
Obserwuj wątek
    • groas Re: ile kupek? 19.08.04, 11:46
      To częsty problem u małych dzieci, więc nie przejmuj się zbytnio. Jeżeli
      córeczka wysila się, pręży i widać, że boli ją brzuszek udaj się do lekarza.
      Nam pediatra przepisał Debridat i Esputicon. Pomogło od razu. Podawałam przez
      miesiąc i nie mamy problemu z kupkami do dzisiaj. Sporadycznie możesz podać też
      czopek glicerynowy, ale naprawdę tylko w sytuacji tragicznej, żeby się organizm
      nie przyzwyczaił.
    • groas Re: ile kupek? 19.08.04, 11:47
      acha, ja również dawałam małej PLANTEX i owszem bąki puszczała niczego sobie,
      ale kupki nie było wink
    • mamaady Re: ile kupek? 19.08.04, 11:55
      Podobno norma to od czterech do jednej kupki dziennie, ale moja córa robi raz
      na kilka dni. Jeżeli dziecko jest karmione wyłącznie piersią, to może mieć
      kupki raz na kilka dni pod warunkiem, że nic nie boli.Moja brała nawet syopek n
      unormowaie, ale też nie pomógł. Na forum jest wątek dotyczący masażu, chyba pod
      hasłem "magia na kupki" czy coś takiego. A na moją córkę nie działało ani picie
      herbatek na trawienie, ani masowanie brzuszka, ani kładzenie na brzusiu,
      czasami stosowałam czopek, ale tak ze dwa razy, czasami termometr... Teraz ma
      4,5miesiąca i właśnie zaczęłam dawać jej sok z marchewki i mam nadzieję, że to
      jej unormuje trawienie. A po koperku też miała takie pierdziochy,że
      hohoho!!! smile))
    • werata Re: ile kupek? 19.08.04, 12:15
      Mój syn (2,5 m-ca) robi kupkę raz na kilka dni, ale tylko raz podaliśmy mu
      czopek za radą pediatry, który uważa,że u dzieci karmionych piersią tak moze
      być i nie ma się czym martwić.
      A co mówią wasi pediatrzy?
      • moniacz1 Re: ile kupek? 21.08.04, 22:36
        kochane
        poradzcie bo wlasnie zostalam ciocia ...bratanek ma 1 tydzien i dzis dzwoniac
        dowiedzialam sie ze jak byl w szpitalu robil codziennie kupke. Po porodzie
        wrocil do domku i dwa dni nic(karmiony piersia).trzeciego dnia straszliwie sie
        prezyl i plakal wiec poszla rada "dobrej "babci --termometr i pomoglo i od
        wczoraj dziecko szczesliwe ale dalej kupek nie ma .. czy to normalne ??wiem juz
        o plantexie..
        powiedzcie co wiecie
        zmartwina ciciA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka