Dodaj do ulubionych

uv krem do twarzy

09.04.14, 15:57
No wlasnie, sezon sloneczny sie zaczyna, jakiego kremu z filtrem na buzie niemowlacze używacie?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: uv krem do twarzy 09.04.14, 16:02
      wystarczy na spacer chodzic do 11 i po 15 (południe w czasie letnim jest o 13stej)
      kremy to syf
      mozna smarowac jak nie ma wyjscia, ale lepiej unikac
      • gleana Re: uv krem do twarzy 09.04.14, 17:13
        Dobry mineralny filtr.
        • sela_s Re: uv krem do twarzy 09.04.14, 19:57
          A jakaś konkretna marka do polecenia? Pierwszy raz w tym roku będę kupować i nie wiem jaki wybrać. A filtr jakiej wysokości?
    • murwa.kac Re: uv krem do twarzy 09.04.14, 20:39
      po co Ci krem? zwlaszcza teraz?
      bez sensu chemia dzecko zalewac.
      w srodku lata, na plazy czy nad jeziorem przy calym dniu na powietrzu - jeszcze rozumiem.
    • camel_3d Zadnego. 10.04.14, 03:41
      .
      chyba ze na plazy byl...wtedy dla dzieci jakis z filtrm. nanspacery nigdy nie bylo kremu.
      • edek.z.krainykredek Re: Zadnego. 10.04.14, 06:08
        ale moment, na co dzień nie używacie żadnego kremu nawet na co dzień w domu? bo ja myślałam, że po każdym umyciu buźki trzeba czymś natłuścić, zwłaszcza ostatnio mój ma suche poliki i go smaruję bubchenem. a na spacer kremem z fltrem hipp, tzn nie zawsze, czasami. dlaczeogo to syf? wiadomo jak daje słońce nie wiadomo jak to się siedzi w domu ale tak toć to czysta przyjemność spacerować w słoneczku smile
        • murwa.kac Re: Zadnego. 10.04.14, 06:49
          nie no.
          jaby mial sucha skore, problemy etc - to jasne.
          ale jak nie ma zadnych problemow - po co smarowac?

poczytaj sobie sklady kremow.
          sama natura to to nie jest wink
    • ewa.misko-wasowska Re: uv krem do twarzy 10.04.14, 06:40
      U niemowląt do 6 m.ż. zaleca się maksymalną ochronę tj. 50+, u starszych może być mniejsza np. 30. Warto żeby były to filtry fizyczne, które pozostawiają powłokę na skórze (nie wchłaniają się), filtry chemiczne, które wchłaniają się w skórę nie są wskazane. Skóra małego dziecka jest jeszcze niedojrzała, m.in. nie ma wszystkich warstw jak skóra osoby dorosłej, jest delikatniejsza.
      Pozdrawiam serdecznie
      • ioanna80 Re: uv krem do twarzy 10.04.14, 09:28
        Dziękuję za odpowiedź smile
    • smoczy_plomien Re: uv krem do twarzy 10.04.14, 10:21
      Ja się pozwolę podpiąć do tematu.

Rodzę w maju, więc Młoda będzie maleńka w sezonie największych upałów. Ja jestem ruda, mam bardzo jasną karnację, używam blokerów, a i tak się "palę" na słońcu, ta skóra nie jest się w stanie opalić. Czego używać dla dziecka, jeśli odziedziczy po mnie taką ekstremalną urodę? Najchętniej proszę o namiary na konkretny produkt.
    • tatarak99 Re: uv krem do twarzy 11.04.14, 10:30
      www.srokao.pl/2012/04/filtry-dla-dzieci-analiza.html
      analiza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka