Dodaj do ulubionych

Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;(

14.05.14, 21:49
Witam wszystkich!!!
Potrzebuje pomocy a mianowicie mój syn za kilka dni kończy 8 miesiecy tydIen temu skończyłam karmić piersia ponieważ syn piers odrzucił niestety! Od trzech miesiecy był karmiony mm na noc i od jakichś dwoch tygodni podawałam mu kasze na noc i wypiekał bez problemu! Zaznaczę ze w dzień nawet nie chciał tknąć mm z reszta piersi tez nie bardzo! Teraz plakac mi sie chce bo nauczony jest ze zasypia podczas karmienia ta właśnie kasza z butli ale cos mu sie odmieniło zachowuje sie jakby nie wiedział jak ssac wypych językiem butelkę i nie chce jesc! Nie wiem co robic i jak robic ponieważ syn nie umie sam zasnac i niewiem czy powinnam dawać małemu kasze łyżeczka zamiast butla?? I jeszcze jeden problem jest taki ze syn budzi sie w nocy na jedzenie i co mam zrobic jeżeli butli nie bedzie chciał?? Przecież nie będę wstawać i karmić go łyżka o 3 w nocy???!!! Naprawde nie wiem prosze was o rady bo jestem zrozpaczona!!!!!
Obserwuj wątek
    • ochra Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 14.05.14, 21:55
      Skoro do tej pory jadł z butli, to na pewno nie zapomniał. Może coś mu dolega, zęby, może coś innego, okaże się. Przez sen dzieci często chętniej biorą butlę, więc nie martw się na zapas.
    • gromola Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 15.05.14, 11:25
      Spokojnie smile
      Mój też właśnie skończył 8 miesięcy, o 18 je kleik z owocami a przed spaniem przed 21 butlę z mm. I nie zawsze chce ją jeść, czasami właśnie wypycha językiem i koniec, na siłę przecież mu nie będę wciskała. Wtedy po prostu budzi się wcześniej w nocy na karmienie, bardzo ładnie je całą butelkę (czasami przysypia) i dalej idzie spać. Także na spokojnie zobacz, jak sytuacja w nocy będzie wyglądać, bo może się okazać, że będzie jak mój ładnie jadł z butli a Ty się niepotrzebnie stresujesz smile
      • mamaemihub Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 15.05.14, 18:30
        Dziękuje za odpowiedzi!!
        Mialyscie racje mały bez problemu wypił kasze w nocy a ja poprostu spanikowalam!!
        Jeszcze raz dzieki!!
        Pozdrawiam
        • mruwa9 Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 15.05.14, 21:12
          no to niezle strzelilas sobie w kolano, a rykoszetem dziecku w zeby sad
          Kasza w nocy sad(
          jesli juz odstawilas od piersi, to przynajmniej nie pozwalaj zasypiac dziecku przy butli z czymkolwiek innym , niz woda, bo zafundujesz dziecku piekna prochnice.
          • notalent Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 15.05.14, 23:03
            a w ogole to po co kasza w nocy?
            MLEKO jestem w stanie zrozumieć ale KASZA? żeby sie zapchało i spało do białego rana?
          • ochra Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 16.05.14, 19:58
            Moje dziecko przez rok piło mleko z kaszką z butli w nocy i próchnicy dotąd nie ma, a ma już cztery lata.
            • melancho_lia Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 16.05.14, 20:22
              moi też tak mieli przez pewien czas. Zębiska zdrowiuteńkie.
              • mamaemihub Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 16.05.14, 21:23
                Dziękuje bardzo dziewczyny!!
                Moja starsza córka tez dostawała kasze w nocy w butli i zeby ma piękne a poza tym nie chodziło mi o ocenianie mnie tylko o rady!!
                Dzieki jeszcze raz
                • melancho_lia Re: Chyba oszaleje!!! Pomocy;(;(;( 17.05.14, 06:49
                  Wiesz inna sprawa, ze ograniczałabym po mału jedzenie w nocy, da się bez tego- np. rób coraz rzadszą tą kaszę w nocy, mleko powoli można zastępować wodą- i niekoniecznie z powodu zębów, ale może uda ci się sprawić że młode będzie ci noc przesypiać (u mnie tak się udało starszaka ogarnąć). Młodsza przestała się w nocy budzić jak ją od piersi odstawiłam (miała 20 miesięcy, w nocy ssała kilka razy- ale to raczej dla bliskości było, bo do żłobka chodziła).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka