Dodaj do ulubionych

mamy na pomoc

25.07.14, 17:20
Witajcie drogie mamysmile
Mam synka 7 miesiecy, od miesiaca wkładamy go
do spacerowki poniewaz mlody nie mieści się w
gondoli a z drugiej strony dla mnie to tez wygoda
spacerowka jest mniejsza. Od paru dni
zastanawiam się czy dobrze zrobiłam czy mu nie
szkodze tym (chodzi o kregoslup).
Pomozcie kobitki mam wyrzuty sumienia czy aby
nie za wczesnie
Obserwuj wątek
    • julka.82 Re: mamy na pomoc 25.07.14, 17:50
      Moja 7.5 m-czna cora chodzi na rehahabilitacje. Jeszcze nie siedzi. Rehabilitantka sama zaproponowala zebym podniosla siedzenie w spacerowce wyzej, do pozycji pol- lezacej. Nie piszesz czy synwk siedzi ale jesli nie to najwazniejsze zeby tej pozycji nie wymuszac
      • netka892 Re: mamy na pomoc 25.07.14, 18:05
        Większość spacerówek ma rozkładane na płasko oparcie. Moja córa od 6 miesiąca jeździ w spacerówce. Gdy nie spala oparcie miała ustawione na półleżąco, a jak zaczynała być senna to kladlam ją na płasko
        • kattijka Re: mamy na pomoc 25.07.14, 19:09
          Mój synek po ukończeniu 5 miesięcy jeździł już w spacerówce w pozycji półleżącej.
          • stara-a-naiwna Re: mamy na pomoc 26.07.14, 20:43
            moj jeździł w spacerówce od 5m
            w pozycji siedzącej bo inaczej się tak darł jak by go ktoś ze skóry obdzierał

w gondoli się zaczął drzeć i go musiałam sadzać - przodem do kierunku jazdy (któregoś razu przed wymianą gondoli na spacerówkę zaczęło padać - wolał deszcz zacinający na twarzy niż leżeć pod daszkiem (nerwus jeden)
    • asia_i_p Re: mamy na pomoc 25.07.14, 19:16
      No ale co zrobisz, jak się nie mieści - wystawisz mu nogi na zewnątrz? Rozłożona na płasko spacerówka nie powinna szkodzić, a ty nie bardzo masz inne wyjście.
      • kamkus10 Re: mamy na pomoc 25.07.14, 20:17
        nogi to jeszcze pol bidy ,on sam nie chce podziwiac swiata na lezaco bierze rekoma za boki gondoli i pociągał się ile wlezie, mostki robil dochodza do tego fochy z tego wszystkiego przerzucilam sie na spacerowke gdy nie spi jest na pol lezaco podczas spania rozkladam oparcie. Jula_82 tak mlody już sobie siedzi tak na bok podpiera się jedną reka skoro rehabilitantka tak powiedziala na pewno musi mieć racje
    • semi-dolce Re: mamy na pomoc 25.07.14, 21:22
      Ale to nie jest wcześnie na spacerówkę, raczej późna norma smile
    • skrytapiromanka Re: mamy na pomoc 25.07.14, 21:26
      hmm, a to nie jest taki czas właśnie, kiedy większość dzieciaków ląduje w spacerówce? nie rozumiem Twoich obaw. mój syn miał dokładnie 7 mies i 1 dzień, kiedy go przerzuciłam do spacerówki, siedział już, siadać samodzielnie nauczył się jakieś 2 tyg. później.
      • beba77 Re: mamy na pomoc 25.07.14, 21:50
        Mój prawie 6 m juz od tygodnia w spacerówke . Gondola przestała być bezpieczna , nogi wystawiał poza ale to pól biedy. Najgorsze ze zaczął łapać za brzegi i podciągnąć sie do przewrotu w bok a szelek do przypięcia brak.
        • kamkus10 Re: mamy na pomoc 26.07.14, 09:51
          no to wysportowanego syna masz. Moje obawy wyszły z tad że nasluchalam się takich opinii typu musi być w gondoli dopóki nie zacznie sam siedziec albo nie skończy roku (sugestia starszego pokolenia) ale dobrze zrobiłam ze napisałam dowiedziałam się a młody też zadowolonysmile
          • gosza26 Re: mamy na pomoc 26.07.14, 18:23
            Syn miał cztery m_ce. Leżał na płasko_jak w gondoli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka