Dodaj do ulubionych

pieluchy, potrzebuje rady

19.10.14, 18:50
Jakie pieluchy jednorazowe polecacie? 13 lat temu dawalam corce tylko oryginalne pampersy, czy jest cos innego co polecacie? Rodze za dwa miesiace i powoli sie rozgladam, najwazniejsza jest dla mnie jakosc, a troche juz stracilam orientacje przez tyle latwink
Obserwuj wątek
    • julka.82 Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 19:13
      każdemu pasuje coś innego.
      my na początku używałyśmy tylko pampersów- były miękkie i miałam wrażenie, że nie krępują ruchów. teraz jest mi wszystko jedno, czy pampki, czy dada z biedronki, czy newborn z rossmanna czy happy. kieruję się tylko ceną.
      • niutaki Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 19:19
        Dada sprobowalam tylko raz dzieciakowi zalozyc, cala pupa mokra i czerwona. Moze teraz cos sie zmienilo...
        • bieniewicka Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 19:28
          My od urodzenia jedziemy orygin pampersami, sprawdzają się. Raz założyłam małej tescowa pieluszkę i dostała wysypki. Wiec nie kombinujemy. Ale to baaaaardzo indywidualna kwestia, sroka na swoim blogu robi testy pieluszek 1razowych i analizuje też ich skład, jak jesteś ciekawa to obczaj wink
    • maddlenel Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 19:39
      Z synem na początku używaliśmy pampersów, potem przerzuciłam się na babydreamy rossmanowe. Teraz jestem w drugiej ciąży i zamierzam od początku używać rossmanowych pieluch, ale czy się sprawdzą przy tym maluchu, to się okaże. Będę elastyczna smile
      • biankao Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 19:51
        Ja stosuje Baby Dream z Rossmana w ciagu dnia (w pampersach luźne kupki wylewały sie z pieluszki nogawkami) a na noc pampersy - można nie przewijać cała noc ( oczywiście mowię o starszym niemowlaku) a pampers wchłonie i pupa nie jest czerwona, natomiast inne m. In. Huggies nam przeciekły.
        • ewelina.90 Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 19:59
          Dwójki miałam i pampersa i dady. Dady bardziej mi pasowały. Trójki zostały tylko dady. Jak przesyłam na 4 to po jakimś czasie używania dady kupiłam pampersy. Różnice ogromna. Przed wszystkim brzegi są bardziej elastyczne, wiec dziec może wygodniej się ruszać. I mam wrażenie, że są większe od dady jednak. I pampers tak jakby bardziej wciągal siusiu. Dada jest taka napeczniala. Dużo osób poleca z rossmana.
          • kremka2014 Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 20:21
            Pampki nadal the best. Ale dada tez dają radę . A różnica cenowa duża.
            • ewelina.90 Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 20:35
              Ja kupując przeliczam ile place za sztukę. Czasami trafiają się konkretne promocje. I tak zrobiłam sobie zapas na jakieś 3 mce pieluch pampersa w cenie niższej niż Dada. Da siębig_grin
              • niutaki Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 20:54
                szacunsmile pocwicze i moze tez sie tego nauczewink
        • ewakot0 Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 10:54
          Huggies przeciekły nam za każdym razem, a tyłek się odparzył. Wszystkie inne marki o.k., ale zostaliśmy przy pampersach
    • kjut Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 20:30
      My wyszliśmy z założenia, że najpierw spróbujemy najtańsze, bo a nóż będzie ok to po co przepłacać, a potem ewentualnie będziemy iść cenowo w górę. Zaczęliśmy od Dada i te zostały do dziś (choć większość czasu spędza w wielorazówkach)
    • moderrna Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 21:11
      Polecam Dady z Biedronki - choć teraz są dostępne tez i np. w drogerii Hebe. Stosowałam przy synu i teraz przy córce - nie uczulają, nie ma problemu z przeciekaniem. Pampersy też miałam przy synu i dla mnie Dady niczym się od nich nie różnią, jedynie ceną. wink
    • maxsgsp Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 21:25
      Ja polecam nie kupować za dużo pieluch od razu, bo nigdy nie wiadomo czy nie będą uczulać. U mnie Dady się nie sprawdziły, Ja używam na zmianę zielone pampersy i pieluchy k-classic z kauflanda (o dziwo bardzo dobre i można kupić małą paczkę na próbę). Dobre też były te droższe z Tesco, ale sklep mam daleko więc nie kupuję. Co ciekawe na początku dostałam dwie paczki białych, najdroższych pampersów, i jak dla mnie gorszych pieluch nie miałam, strasznie odparzały.
      • bieniewicka Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 22:17
        Potwierdzam, białe pampersy dużo gorsze od zielonych!
        • hahaja Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 23:02
          Hehe, każdemu dziecku naprawdę co innego pasuje. My od urodzenia na białych pampersach. Cena straszna (więc polujemy na promocjewink ) ale nic się z pupą nigdy nie działo. Raz Syn miał na pupie "pożyczonego" zielonego pampka, raz dadę i niestety pupa czerwona. Więcej nie próbowaliśmy.
    • ewik-mysza Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 21:43
      My używamy na zmianę DADA i ROSSMANowe, teraz w sumie częściej rossman bo mają rozmiar 4+
      • niutaki Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 22:21
        To chyba sie te Dady zmienily, bo kiedys to byla normalnie masakra, sama cerata, wyrzucilam cala paczke. Tez tak mysle, ze nie bede kupowac duzo od razu, tylko na probe, zobaczymy co wyjdzie w trakciesmile
    • stara-a-naiwna Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 22:47
      ja wolałam pampersa (zielonego) od dady (innych nie próbowałam)
      dada wydawała mi się jakaś strasznie twarda po namoknięciu

kupowałam zazwyczaj pampersy na allegro (patrzyłam po cenie pieluszki za sztukę)

za to mokre chusteczki najlepsze (w-g mnie) to z tesco (takie w mini kolorowe serduszka)
      najmokrzejsze, jak by z pianą - domywały nam wszystko

ps. a kto jest mądry i wie czym się różnią pampersy pomarańczowe od tych zielonych?
      • maxsgsp Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 22:55
        ponoć pomarańczowe nie mają elastycznych boczków
        • wilkowaona Re: pieluchy, potrzebuje rady 19.10.14, 23:32
          My odpoczatku przez ok 2 mc biale pampersy. Sa bardziej miękkie i delikatne od zielonych, no i nie sa tak perfumowane jak zielone. Bardzo fajne, ale drogie. Teraz nie kupuje. Używam nadal zielonych Pampersów. Haggiesy różnią sie tym, ze maja rzepy miękkie a w pampersach sa sztywne takie. Miałam kilka sztuk dady ze szpitala, beznadziejne. Nie uzywalam jeszcze babydreem, muszę spróbować. Pampersy kupuje zawsze tam, gdzie najtaniej. Obecnie 4, w rossmanie 45,99, a w super pharmie we wtorek i środę w tym tygodniu po 35 zł każdy rozmiar. Taniej niż 35 zł nigdzie nie spotkałam.
          Husteczki mokre tylko pampersy biale. Nie lubie jak cos sie pieni, mam wrażenie, ze jest wtedy mega dużo chemii, która wsiąka w skórę dziecka. Zawsze po wytarciu mokrą husteczką pupy, dokładnie osuszam.
          • asia_i_p Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 05:08
            Rossmanowskie się nie pienią - wiem, że brzmię jak reklama, ale mam tego Rossmana blisko i dlatego głównie z niego korzystam.
            • wilkowaona Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 08:25
              Nie pienią sie, to prawda. Mam teraz jedna paczkę różowych babydreemow (chusteczek), ale sa tak liche, cienkie i suche ze wiecej ich nie kupię.
              • ewelina.90 Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 09:53
                Ja chusteczek używam tylko jak wychodzę z domu. Mam termos z ciepłą wodą, waciki i miseczkę. Chemii brak. I uważam, że domywa się najlepiej. Ale jak np duuuza kupa to z grubsza wycieram chusteczkami najpierw bo tak ratuje stopy i ręce bo przeciez od razu trzeba je wsadzic tam, gdzie nie potrzebasmile
          • murwa.kac Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 05:34
            akurat chusteczki pampers maja jeden z gorszych skladow, sama chemia.

poczytaj recenzje chusteczek u sroki u sroki.
            • bieniewicka Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 22:09
              Dokładnie, za radą sroki używam chusteczek biodermy i tylko na spacerze/podrozy, maja w porzadku sklad. A tak to woda w kubeczku, pierwsze dwa tygodnie przegotowana, potem kranowka ciepła i wacik. A w nocy jak musze z 2 razy przewinąć raz dwa z jednym otwartym okiem to używam z tej samej serii bioderma abcderm płyn micelarny na watce.
    • asia_i_p Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 05:06
      Rossman, najpierw brałam te w małych paczkach, potem mąż kupił przez pomyłkę te w dużych i okazało się, że też dają radę. Wypada naprawdę tanio trzydzieści kilka groszy za sztukę.
    • murwa.kac Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 05:35
      u nas dady sie najlepiej sprawdzily.
      lubilam tez babydream z rossmana i bambino.
    • nothing.at.all Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 09:05
      A ja z doświadczenia napisze abyś kupiła dwa rodzaje bo jedne mogą uczulic, małe opakowania oczywiście. U nas wszystkie markowe...pampers, happy, huggies, Tesco i rossmsn uczulaja. Nawet te sensitive. Zwykle carefourowskie i dada na zmianę używane są ok. To Znaczy jakościowo nie jest najgorzej bo chłona, tylko sztywne dosyć są ale tylko one nie robią podrażnień wiec je używamy.
    • to_ja_aggga Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 09:43
      My zaczelismy od Pampersow, biale, zielone. Nie uzywalismy zadnych kremow do pupci, bo skora ladna. Potem zachcialo mi sie testowania... jako pierwsze:
      Dada - po ssikaniu jakies takie twarde, pupa pierwszy raz sie odparzyla... dno...
      rossmanowskie - tez takie sztywne jak dady.
      vibelle z Aldi - no i zaskoczenie bo miekkie. Myslalam ze w koncu trafilismy az ... pupa sie odparzyla...
      przeszlismy znowu na pampersy i pupka wrocila do normalnosci. Juz nie robie testow. Zostaje przy sprawdzonej marce...
      • nothing.at.all Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 12:35
        No widzisz. A u nas po dniu używania pampersow od razu odparzenie. Tak więc każda skóra pupy dziecka innawink.
    • kjut Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 09:50
      To ja jeszcze a propo uczulania. Naszego malucha w szpitalu zaraz po porodzie tez pieluchy uczuliły i go wysypało. Pediatra kazała wsadzać kilka dni tetrę w pieluchę. Okazało się, że po kilku dniach juz było ok i od tego czasu się rewelacje nie zdarzają.

Zatem nawet gdy wybrane pieluchy uczulą Twojego noworodka to tez tak spróbuj - może się okazać że to chwilowe.

To chyba jedyna trafna decyzja pediatry w tym szpitalu, ech....
      • niutaki Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 10:17
        bardzo dziekuje za wszystkie radysmile
    • murwa.kac Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 18:26
      jakby w temacie

Przy niemowlaku zmienia się na tyle często pieluchę, że nie musi być ona super, extra chłonna. Im mniej chłonna pielucha tym mniej chemicznego absorbera ma w sobie.
    • lidek0 Re: pieluchy, potrzebuje rady 20.10.14, 19:17
      ja pieluchy używałam dano temu, ale nigdy pampersy, uznawane również do teraz za granicą za największe dziadostwo ,u nas sprawdzały się Huggies, Happy.
      • manuskrypt1 Re: pieluchy, potrzebuje rady 21.10.14, 09:12
        U mnie pampersy nie dawały rady. Od razu na pupce pojawiało się coś dziwnego. Jakby skóra schodziła po opalaniu. Teraz ma 11 miesięcy i spróbowałam jeszcze raz pampersa i znowu coś było. Poza tym, kiedy w nocy wypiła butelkę wody, to rano wszystko było mokre. Dlatego dla mnie najlepsze są Happy. Polskie. Są trochę grubsze, ale suche, nawet kiedy wypije dużo wody i nie uczulają.
        • martini-7 Re: pieluchy, potrzebuje rady 21.10.14, 09:55
          Starszej córce, na samym początku kupowaliśmy oryginalne pampersy, próbowaliśmy też tych Happy o których pisze manuskrypt1, niestety u nas one nie przeszły, mała była odparzona, ale jak widać każde dziecko reaguje inaczej. Kiedy troszkę podrosła (tak około 2 miesiąca jeśli dobrze pamiętam) zaczęły się eksperymenty. Właśnie z tymi Happy, Biedronkowymi Dada czy jakoś tak, tymi z rossmana i Hugys (nie pamiętam jak to się pisze). No i okazało się, że najlepsze są albo pampers albo te z rossmana.
          Teraz przy drugiej córce, używam pampersów, mała w pierwszym miesiącu życia miała skłonności do odparzeń więc używaliśmy tych w białych opakowaniach. Teraz już zwykłe pampersy ale nadal jeszcze nie eksperymentujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka