24.10.14, 22:06
Zastanawiam się kiedy zrezygnować z kapania córki w malej dziecięcej wanience? Dużej wanny nie mamy w domu, jedynie kabinę prysznicowa
Obserwuj wątek
    • biankao Re: kąpiel 24.10.14, 22:10
      Ja zrezygnowałam w 10-11 miesiącu,kiedy syn zaczął stawać w wanience i nie dało się go w niej utrzymać. Teraz biorę z nim prysznic w wannie.
    • nothing.at.all Re: kąpiel 25.10.14, 07:29
      Na pewno poczekalabym jak dziecko chociaż usiądzie. A ile na?
      • netka892 Re: kąpiel 25.10.14, 09:26
        Prawie roczek
        • nothing.at.all Re: kąpiel 25.10.14, 13:08
          To spokojnie możesz. Nie widzę powodów aby nie.
    • myaka Re: kąpiel 25.10.14, 07:46
      My w dzieciecej wanience kapalismy pierwszy miesiac, moze 5 tygodni. Ja wcale nie planowalam zakupu tego cuda, ale dostalismy wiec troche jej uzywalismy.
      Pozniej tylko i wylacznie duza wanna. Nasz 11 miesieczniak od jakis 3-4 miesiecy w wannie wyprawia takie akrobacje, ze w dzieciecej wanience chyba dostalby szalu, z powodu braku miejsca wink
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: kąpiel 25.10.14, 11:31
      Ja kąpię już... chyba od ok. 5 miesiąca, tylko że w wannie. Jak masz możliwość napuszczenia wody do brodzika, to nie widzę przeszkód, żeby go myć na leżąco w kabinie, o ile nie jest jakaś super ciasna, tak że ty miałabyś utrudniony dostęp i byłoby ci jakoś bardzo niewygodnie.
    • mruwa9 Re: kąpiel 25.10.14, 11:43
      dlugo, ze 2-3 lata pewnie. Ikeowska wanienka pod tym wzgledem jest doskonala, bo glebsza, niz klasyczne polskie wanienki o glebokosci spodka, wiec dziecko w wieku poniemowlecym moze sobie w tej wanience siedziec i sie pluskac. Wanienka w zasadzie od zawsze byla wstawiana do duzej wanny. Nie trzeba bylo zuzywac ogromnych ilosci wody do kapieli, a napelnianie i oproznianie wanienki to byl pryszcz.
      • grajfrutt Re: kąpiel 25.10.14, 20:35
        Ja kąpie w wanience 4-latka big_grin. Panienka wróciła do łask po narodzinach córki, syna przestaliśmy w niej kąpać jak miał niecały rok, może wcześniej nawet, nie pamiętam dokładnie. A teraz córka ma 9 miesięcy i nadal w wanience wstawionej do dużej wanny. Ja mam zwykłą polską, dużą i jest dość głęboka, taka jak ta z Ikei, za to większa. Syn teraz sam wybiera gdzie chcę się kąpać (wanna, prysznic czy wanienka) i przeważnie wygrywa wanienkasmile dla mnie lepiej bo mniej wody leje.
    • kremka2014 Re: kąpiel 27.10.14, 22:11
      My od wczoraj kąpiemy w brodziku. Mamy gleboki brodzik,wiec spoko. Syn ma 3,5mies.,wypełzł poza siatki centylowe a wanienka z tych mniejszych. Był w niej skrzywiony,bo od 2 tyg.się nie mieścił,a ze dodatkowo ma asymetrię ulozeniowa,to nie moglam na małego pokurcza patrzec😉. Pojszla ja do Tesco i zakupiła platformę z gąbki,na której mój budda leży jak jakiś maharadża ...pełnia szczęścia dla kopiących malych nóżek 😊
    • mruwa9 Re: kąpiel 28.10.14, 16:49
      dlugaaga napisał(a):

> Moim zdaniem spokojnie po skończeniu roku raczej jak już dziecko pewnie stoi, w
      > tedy można pokombinować z myciem pod prysznicem.

no wlasnie ja nie widze sensu w KOMBINOWANIU z myciem pod prysznicem, jesli kapiel w wanience jest prostsza i nieskomplikowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka