niebieska.mama Re: ranking chusteczek nawilżanych 08.09.04, 10:57 Witam!!! Oczywiście za szybko się wysłało Idąc za przykładem rankingu pieluch, prosze o opinie nt. chusteczek nawilżanych, u nas sprawdziły się Pampersowe i Nivea, łatwo sie oddzielają od siebie, ładnie pachną itd. Okropne były "dzidziusiowe" i "bambino", bo brakowało rak do oddzielania ich od siebie,były prawie suche. brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: ranking chusteczek nawilżanych 08.09.04, 14:18 Dla nas zdecydowanie naj to pampers sensitive - zapach nam nie przeszkadza, a to że nie mają przyjemnych substancji zapachowych działa na ich korzyść zwłaszcza jak się ma małego alergika. Kiedyś bardzo lubiliśmy Nivea, ale niestety na pupie pojawiły się krostki i trzeba było je odstawić. Ręczniczki Huggies najbardziej sprawdzają się na początku, kiedy maluch robi dużo płynnej kupki, bo potrafią "więcej zebrać", później już drażni właśnie ta ich grubość. Mieliśmy też chusteczki Penaten i były ok, ale że ich cena jest wyższa to wolimy nasze sprawdzone pampers sensitive. Odpowiedz Link Zgłoś
idole Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 11:00 pampersowe (szczegolnie sensitive) na tak huggisowe na nie - twarde, szorstkie, nieprzyjemne dla pupci Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 11:05 pampers i sensitive i zielone super, ale wole zielone. dzidzius-do odstrzalu, nie chca sie od siebie odklejac i zapach mnie mulil Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 11:19 Dla mnie najlepsze Nivea - dobrze wycierają, są nasączone akurat (Pampers sensitive też lubię, ale z nich aż kapie), dobrze wyjmują się z opakowania, miły dyskretny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela72 Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 11:27 zdecydowanie Nivea Baby Soft (niebieskie) nawet były z nadrukowanymi misiami. Bardzo mile, ale jak ktos nie lubi charakterystycznego zapachu Nivei to nie przypadna mu do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 11:26 W domu - nivea z kremem - chyba różowe (tylko do pupci, bo rączek i bużi jest woda gotowana), na spacerze (pupa, rączki) -tylko huggies, ze wzgledu na pakowanie (torba z "żyłką"), są wilgotne ale nie tłuste, przez co bardziej uniwersalne, mają delikarniejszy zapach, są mocne, ich ręcznikowa faktura też mi bardzo odpowiada, zwłaszcza przy czyszczeniu rączek. Jedno zastrzeżenie - czasem zostawiają takie małe, białe "kłaczki", mimo to kupuję. Pampersy (białe i zielone) jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
diara Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 11:31 Pampers zielone. Białe tez niezłe. Dobrze nawilzone, ladnie pachna. Całkiem nizłe tez sa Alberta, tylko mniej mokre. Dzidziuś do niczego. Cienkie i suche. Odpowiedz Link Zgłoś
bea975 Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 11:51 Nasze ulubione chusteczki to zielony Pampers. Sensitive w zasadzie niczym się nie różnią poza brakiem substancji zapachowych, ale mam do nich uraz po tym jak w szpitalu musiałam poradzić sobie z usuwaniem smółki z pupy włąsnie przy pomocy tych chusteczek. Inną sprawą jest to, że tej czynności nie podołałyby chyba żadne chusteczki, a przy pierwszym dziecku nie ma się doświadczenia z myciem pod kranem zwłaszcza że to pierwsze dni z dzieckiem. Raz zdarzyło mi się zostawić maleńkie ślady gdzieś na nóżce i do tej pory pamiętam urażony ton pielęgniarki, która myła młodego przed obchodem: jak ona to teraz umyje. Dla niewtajemniczonych tak wrażliwy personel pracuje w Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 12:08 a nam dzidzius bardzo odpowiadaja!i pampers zielony!bo sensitive smierdzi jak g... Odpowiedz Link Zgłoś
anna20045 Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 12:09 Pampers zielone-zdecydownie! Odpowiedz Link Zgłoś
almagrapa Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 13:13 Witajcie. A ja się wychylę, dla mnie najlepsze są Albert z marketu Alberta, zapach mi sie bardzo podoba, nawilżenie w sam raz, no i cena przystępna. Polecam. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 13:34 A ja nie widzę większej różnicy, poza cenową. Wszystkie chusteczki bardzo lubimy (najmniej białe pampers, bo mają dziwny zapach), ostatnio używam wyłącznie Dzidziusiów, ładnie pachną, są świetnie nawilżone (może niektóre z was, narzekające na suchość chusteczek, trafiła na jakieś stare? Nigdy nie trafiłam na suche chusteczki, niezależnie od ich marki) no i tanie. Rzeczywiscie, nie da się ich wyjąć jedną ręką, no ale na szczęście urodziłam się z dwoma. P{ozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
jaworka Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 13:45 Witam! Dla mnie pampers zielone dobrze nawilżone, dobrze ścierają, ładnie pachną. Teraz w realu (promocja od piątku 10.09.2004.) jest promocjna chusteczek pampers. 3+1 gratis za 23.95. Przynajmniej w realu w ZCestochowie. A nivea niebieskie też są super. Gorąco pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
e_magnolia Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 14:11 PENATEN zarówno z z lotionem jak i bez REWELACJA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 14:13 Dla nas najlepsze to NiveaCreme z misiami: super wycierają, nie kapie z nich, miły zapach lecz nie drażniący, świetnie się je wyciąga z pudełka i uzupełnienia, na tym samym poziomie są inne nivea: lotion, sensitive ale dla nas najlepiej się sprawdzają z kremem; bardzo dobre też Pampersy zielone i białe; choć osobiście wole te z rumiankiem; Dzidziusie, Bambino i inne tego typu są tragiczne: źle się je wyciąga-trzeba dwóch rąk, mało nasączone-wręcz suche, ogólnie okropne, choć tanie; bardziej nadają się na spacer, do rączek niż do mocno zabrudzonej kupą pupci; również te firmowe z różnych marketów i dyskontów (dada z biedronki, tesco, tip itp.) wszystkie na jedno kopyto tak jak Dzidziuś i Bambino; tanie ale gorsze Jonsons też dobry ale Julia miała po nim malutkie uczulenie więc poszedł w odstawkę; podobna ta firma dużo dzieci uczula; najgorsze są hagisy ręczniczki-same wady więc nawet nie piszę; Pozdrowienia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: ranking chusteczek nawil 09.09.04, 13:08 A u nas od dluzszego czasu tylko i wylacznie reczniczki Huggies zielone. Dla mnie rewelacja - jaskowi chyba tez, bo gdy go nimi wycieram, szczerzy swoje piekne zebulki Odpowiedz Link Zgłoś
mada_br Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 14:24 U nas też zdecydowanie Pampers i Nivea Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 14:34 a ja kupilam zwykle tesco w bialym opakowaniu z paskami i bardzo sa fajne.ale uzywam ich okazjonalnie bo zawsze po kupce myjemy pupe w misce. Odpowiedz Link Zgłoś
krolisia Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 17:10 Zdecydowanie Pampers Sensitive.Nie maja drazniacych substancji zapachowych.Kiedys na probe kupilam zwykle pampers ale pupa od razu zrobila sie czerwona.A po tych Sensitive nigdy nie bylo zadnej nieporzadanej reakcji,odparzonej pupy itd.Polecam! Krolisia Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 21:28 Dla nas: 1. Pierwsze miejsce dla Nivea Soft z misiami i Pampers Sensitive. 2. Drugie dla Penathenu 3. Trzecie dla Bambino Poza podium chusteczki Johnson's - byly okropne, intensywnie smierdzialy - fuj! Innych nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
rene.p Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 21:47 Nie będę oryginalna - Nivea i Pampers we wszystkich odmianach. Ale teraz mam w zapasie 4 paczki Johnsona (promocyjna cena w hipermarkecie), więc będziemy używać przez dłuuuugi czas A co do zapachu, to zastanawiam się skąd tak drastyczne określenie - intensywnie śmierdzące - hmm... )) Odpowiedz Link Zgłoś
darriasz Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 21:56 dla mnie hit to pampersa te zielone a kompletny kit to Johnson - brzydko pachna i są jakies takie ostre w dotyku Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 22:13 Zaczynałyśmu od pampersa białych bo były dołączone do pampersów new born, poten długi czas NIVEA wszystkie rodzaje potem dostałam 3 + 1 gratis Jonsona, które okazały się niewypałem bo małe i słabo nawilżone ale zapach jakoś nie został mi w pamięci no a teraz przezuciłyśmy się na białe sensitiv pampersa bo była promocja 3 + jedna gratis i do tego pudełko podróżne i są OK. Nivea są dość drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek51 Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 22:11 Ja używałam większość chusteczek,ale wszystkie były suche.Teraz kupuję chusteczki Cien z Lidla za 5,5 i są rewelacyjne,super nawilżone. W domu natomiast bardzo nawilżony prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: ranking chusteczek nawil 08.09.04, 22:19 Tak, to prawda, te z Lidla są świetne, ale nadają się wyłącznie do pupy (co zresztą jest zaznaczone na opakowaniu), bo mają makabrycznie gorzki smak! Odpowiedz Link Zgłoś
monanan Re: ranking chusteczek nawil 09.09.04, 12:42 Najlepsze Nivea i Pampers sensitive. Najgorszy - dzidziuś. Poza tym niezle byly Bambino (delikatny zapach), Johnson (dobrze nawilzone ale zapach mi nie pasowal). Wyprobowalam tez husteczki Rossman 4,95 za 80 z tonikiem (maja tez z oliwka i z kremem)i byly calkiem calkiem... W biedronce kupilam kiedys dla siebie na podroz husteczki Dada i tez byly ok, ale zapach dosc silny, za to cena przystepna ok 5,5 zl.Nie wiem czy dobrze wycieraja pupę, bo na malym nie testowalam. Odpowiedz Link Zgłoś