dorota751 ranking... laktatorów 13.09.04, 14:19 to tak a propos zciągania pokarmu. W jednym z poprzednich wątków poruszono kwestię "ile pokarmu zciągamy jednorazowo". Zazdroszczę mamom które potrafią jednorazowo napełnić butelkę 100 ml mleka lub większą jego ilością. Ja należę do tych "mniej wydajnych", ale przyszło mi do głowy, że to może zależy od tego jakiego sprzętu używamy? Czekam na Wasze uwagi, dzięki Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: ranking... laktatorów 13.09.04, 14:51 a ja setke potrafie sciagnac zarowno recznym (z apteki za 18zl - nie pamietam nazwy ale nie taki zywkly "gruszka") jak i elektrycznym MEDELA jesli chcesz sciagac wiecej to sciagaj czesviej (np. zamiast co 3-4h sciagaj co 2) pokarm zwiekszy sie a jak znowu powrocisz do 3h to bedzie go wiecej przy sciaganiu Odpowiedz Link Zgłoś
gliwiczanka1 Re: ranking... laktatorów 13.09.04, 15:48 To chyba niekoniecznie kwestia laktatora. Pamietam, jak przy poczatkowych problemach z karmieniem pożyczyłam Avent na baterie. I co? I nic nie poleciało! O wiele lepiej odciągało mi się i nadal odciąga ręcznie. W 15 minut mogę odciągnąc około 60 militrów. Całe szczeście, że lakator miałam pożyczony i nie zdecydowałam się wydać ponad 100 złotych na sprzęt, z którego nie byłoby wielkiego pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
kikamama Re: ranking... laktatorów 14.09.04, 09:25 hejka!ja używam laktatora Avent-u i jestem z niego bardzo zadowolona!POlecam ten z miękką końcówką;odciąganie nic nie boli, jest szybkie i mozna od razu załozyć smoczek na butelkę i karmićpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: ranking... laktatorów 13.09.04, 17:09 Ja ściągam te swoje 100-140ml ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaniolka Re: ranking... laktatorów 13.09.04, 21:40 To chyba faktycznie nie zalezy od laktatora. Ja na samym poczatku probowalam Medella i mi nie szlo (potem go zbyt skutecznie wygotowalam i sie rozpuscil i przykleil do garnka Ostatnio probowalam cos sciagac z okazji powrotu do pracy, kupilam odciagacz Chicco i tez efekty byly marne, jakies 50 ml po 15 min meczenia sie. Na szczescie dzieciaczek calkiem dobrze obywa sie bez mojego mleka (ma juz 10 miesiecy i chyba niepotrzebnie sie niepokoilam i kupowalam ten laktator). Odpowiedz Link Zgłoś
mamakubka Re: ranking... laktatorów 14.09.04, 09:19 na poczatku mialam medele i nic nie szło potem probowalam recznie ale polecam Avent Isis , odciagam w pracy nawet 200 ml w 10 minut Odpowiedz Link Zgłoś
mip2002 Re: ranking... laktatorów 14.09.04, 09:39 Ja używam Avent isis, idzie rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: ranking... laktatorów 14.09.04, 09:44 Avent isis, uzywam od ponad pol roku i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
garofano73 Re: ranking... laktatorów 14.09.04, 22:03 Avent Isis sprawdzil sie rowniez w moim przypadku. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
marta_km Re: ranking... laktatorów 14.09.04, 23:32 Avent Isis- NIE SPRAWDZIŁ się. Próbowałam 5 czy 6 razy- i NIC. Góra 5-10ml. Odpowiedz Link Zgłoś