Dodaj do ulubionych

sciąganie w nocy

19.04.15, 17:33

Karmie swojego synka kpi już ponad pół roku, od ok 4 miesięcy ściągam ok 1- 1,2 l na dobę. Przez pierwsze 3 miesiące ściągałam co 2-3 h w dzień i co 3 h w nocy, potem co 4 h w nocy. Obecnie ściagam co 4-4,5 h w dzień i co 5-5,5 h w nocy. Coraz ciężej wstaje mi się jednak w nocy, muszę to potem odsypiać w dzień i wcześnie kłaść się wieczorem spać, aby mieć siłę na zabawy i rehabiltację Alka w dzień. Jest to irytujące nie tylko dla mnie ale jak się można domyśleć i dla mojego męża.. Stąd moje pytanie do Was kochane jaką najdłuższą przerwę mogę zrobić sobie w nocy aby utrzymać laktację ?
Czekam na Wasze dobre rady smile
Obserwuj wątek
    • awidyna Re: sciąganie w nocy 19.04.15, 23:03
      O ile dobrze kojarzę to już w 5 miesiącu ściąganie nocne sobie darowałam, czyli tak koło 22.30 a potem jak wstałam 6-7. KPI 11 miesięcy.
      • alicja.zu Re: sciąganie w nocy 20.04.15, 03:13
        Dziękuję Ci bardzo za odopowiedz smile
        Gratuluję tak długiego karmienia smile, a czy dużo mniej mleka wówczas ściągałaś ?
        • alicja.zu Re: sciąganie w nocy 20.04.15, 03:21
          i czy po tak długiej przerwie nocnej ściągałaś dłużej niż zwykle ? Ja mam 2 laktatory i ściągam pół godziny obie piersi
          • awidyna Re: sciąganie w nocy 20.04.15, 08:48
            Przez pierwsze dni było tego więcej, bo siłą rzeczy się nagromadziło. Ściągało się szybko, ale mnie zależało aby tego mleka było tyle samo co jakbym w nocy ściągała i rano więc odciągałam dosyć długo aby laktacja się ustabilizowała na takim poziomie jak chciałam.
            Możesz sobie zrobić od czasu do czasu power pumping smile
            Powodzenia. Nie wiem czy wiesz ale na fb jest też grupa wsparcia dla KPI
            www.facebook.com/groups/1379396042318005/ może Ci się otworzy stronka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka