nowa1230 05.07.15, 10:26 Witam Zauważyłam u mojej 6 miesięcznej córki drżenie buźki i rączki czasami. Nie zdarza sie to często ale juz z 3 razy. Bardzo sie boje Ze cos złego sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nothing.at.all Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 10:50 To może być coś złego ale obstawialabym niedojrzałe układ nerwowy. Jeśli bardzo cie to nie pokoi to idź do neurloga. Odpowiedz Link Zgłoś
stysia1987 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 13:11 Podawalismy rozkruszona vit b6 przez 2 msce i preszlo (0-2 msce drzenia nozki). Drzenia z reguly wynikaja z niedojrzalego uklafu nerwowego. Zapisz sie do neurologa i zaobserwuj w jakich sytuacjach drzy. Czy ma zwiazek ze snem, strachem? Odpowiedz Link Zgłoś
stysia1987 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 13:12 Ps drzenia fizjologiczne ustepuja gdy zlapiesz drzaca konczyne. My tak robilismy jak Ewce nozka drgala, od razu przestawalo Odpowiedz Link Zgłoś
nowa1230 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 22:39 To sie wydarzyło min jak Piła mleko i juz zasypiała albo jak oglądała bajkę Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 23:21 Ja bym dla spokoju pogadala z neurologiem, ale bardziej mnie "martwi", że półroczne dziecko ogląda bajki Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Drżenie twarzy 06.07.15, 08:03 Bo nie zaleca się oglądania tv, laptopów itp do 2 roku życia. Ani oczy ani mały mózg nie są gotowe na percepcję takich atrakcji. Toska ma rok i może przez całe swoje życie godzinę widziała tv (łącznie). Dzieci za wcześnie nadużywajace tego zapadają się w ten nierealny swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 15:13 Jeżeli pojawiło się to niedawno to raczej trudno zwalić na niedojrzałość układu nerwowego. Drżenia to raczej kwestia pierwszych 3 miesięcy maks. Natomiast może to być jakaś incydentalna sytuacja, na razie poobserwuj ze 2-3 tygodnie, jeśli się nie powtórzy to zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: Drżenie twarzy 08.07.15, 14:39 Z tego co kojarzę t nowa jest trollem. Ta bajka to hit Natomiast do mam, któe wejdą w ten wątek z nadzieją żeby coś wartościowego znaleźć - zgadzam się z dziewczynami. Ja sama mam takie małe schorzenie neurologiczne, które objawia się drżeniami czy to części twarzy czy kończyn - tężyczka. Trzeba suplementować vit d, czasami także magnez i wapń. Ale to dorosły człowiek. Niemowlęta często mają różnego rodzaju drżenia, zupełnie nie patologiczne. Grunt to udać się do dziecięcego neurologa. Ale bez paniki, to pewnie nic niepokojącego. Odpowiedz Link Zgłoś