Dodaj do ulubionych

Drżenie twarzy

05.07.15, 10:26
Witam
Zauważyłam u mojej 6 miesięcznej córki drżenie buźki i rączki czasami. Nie zdarza sie to często ale juz z 3 razy. Bardzo sie boje Ze cos złego sie dzieje.
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 10:50
      To może być coś złego ale obstawialabym niedojrzałe układ nerwowy. Jeśli bardzo cie to nie pokoi to idź do neurloga.
      • stysia1987 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 13:11
        Podawalismy rozkruszona vit b6 przez 2 msce i preszlo (0-2 msce drzenia nozki). Drzenia z reguly wynikaja z niedojrzalego uklafu nerwowego. Zapisz sie do neurologa i zaobserwuj w jakich sytuacjach drzy. Czy ma zwiazek ze snem, strachem?
        • stysia1987 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 13:12
          Ps drzenia fizjologiczne ustepuja gdy zlapiesz drzaca konczyne. My tak robilismy jak Ewce nozka drgala, od razu przestawalo wink
        • nowa1230 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 22:39
          To sie wydarzyło min jak Piła mleko i juz zasypiała albo jak oglądała bajkę
          • koralik37 Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 23:21
            Ja bym dla spokoju pogadala z neurologiem, ale bardziej mnie "martwi", że półroczne dziecko ogląda bajkiuncertain
            • nowa1230 Re: Drżenie twarzy 06.07.15, 07:42
              Dlaczego
              • koralik37 Re: Drżenie twarzy 06.07.15, 08:03
                Bo nie zaleca się oglądania tv, laptopów itp do 2 roku życia. Ani oczy ani mały mózg nie są gotowe na percepcję takich atrakcji. Toska ma rok i może przez całe swoje życie godzinę widziała tv (łącznie). Dzieci za wcześnie nadużywajace tego zapadają się w ten nierealny swiat.
    • rulsanka Re: Drżenie twarzy 05.07.15, 15:13
      Jeżeli pojawiło się to niedawno to raczej trudno zwalić na niedojrzałość układu nerwowego. Drżenia to raczej kwestia pierwszych 3 miesięcy maks. Natomiast może to być jakaś incydentalna sytuacja, na razie poobserwuj ze 2-3 tygodnie, jeśli się nie powtórzy to zapomnij.
      • bieniewicka Re: Drżenie twarzy 08.07.15, 14:39
        Z tego co kojarzę t nowa jest trollem. Ta bajka to hit big_grin
        Natomiast do mam, któe wejdą w ten wątek z nadzieją żeby coś wartościowego znaleźć - zgadzam się z dziewczynami. Ja sama mam takie małe schorzenie neurologiczne, które objawia się drżeniami czy to części twarzy czy kończyn - tężyczka. Trzeba suplementować vit d, czasami także magnez i wapń. Ale to dorosły człowiek. Niemowlęta często mają różnego rodzaju drżenia, zupełnie nie patologiczne. Grunt to udać się do dziecięcego neurologa. Ale bez paniki, to pewnie nic niepokojącego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka