Dodaj do ulubionych

Rudy kolor

19.03.17, 16:56
Pytanie do mam , ktore miały/mają rudawe dzieciątka😊
Czy kolor włosków się zmienił ? I kiedy? ( Wiem że posty są na ten temat ale dość stare i w sumie bez odpowiedzi tych mam które zadawaly pytanie ) mój synek ma w słońcu strasznie rudy kolor w domu wygląda jak ciemny blond w sumie to taki mały kameleon bo i brąz też się przejawia 😜
Za zbędne odpowiedzi dziękuję .
Obserwuj wątek
    • hahaja Re: Rudy kolor 19.03.17, 18:17
      Mój drugi Synek urodził się z rudawymi włoskami. Ma pół roku i już został wyłącznie ciemny bląd. Szkoda. Wlosow miał i ma mało.
      • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 19.03.17, 20:39
        Mój ma już 8mcy
      • landora Re: Rudy kolor 30.03.17, 22:21
        Błagam. Blond.
        A rude są ładne.
    • bijout Re: Rudy kolor 19.03.17, 21:24
      Mam w rodzinie ruda dziewczynke. Rodzice to blondynka i ciemny blondyn. Ani dziadkowie ani wujkowie anie ciocie ani kuzynostwo nie byli/sa rudzi. Niestety kolor ten pozostał mimo ze dziewczynka ma juz 10 lat. Nie pociesze cię. Rude dzieci nie maja lekko. Ilość paskudnych komentarzy ze strony zlosliwych dzieci i prymitywnych dorosłych, które musi znieść rude dziecko jest duza.
      • bijout Re: Rudy kolor 19.03.17, 21:35
        A no i oczywiście klasyk to wypowiedzi w stylu: "Jaki piękny kolor. Moja to ma takie nudne blond i grube takie i długie. Ale takie rude cienkie to fajne bardzo sa."
        • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 20.03.17, 08:32
          Hahahah 😂
      • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 20.03.17, 08:31
        Dokladnie ,ludzie są okrutni 🙈🙈🙈
    • smoczy_plomien Re: Rudy kolor 19.03.17, 22:33
      Mnie się całe szczęście nie zmienił, a moja matka tak jak Wy miała z tym jakiś problem i nawet próbowała mnie na blond przefarbować jak miałam 12 lat. Na szczęście mam bardzo silny pigment i jej się nie udało. Nigdy nie miałam problemu z rudymi włosami. Owszem, dzieci w podstawówce próbowały to wytykać, ale mnie się ten kolor zawsze podobał. Natomiast pochlebstw od dorosłych zbierałam tyle, że mnie zaczynały nudzić... I jakie powodzenie miałam w młodości! Za nic bym się nie zamieniła. Summa summarum - fajnie, że się troszczycie o swoje dzieci, ale może one tego wcale nie będą chciały wink
      • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 20.03.17, 08:29
        No może nie może tak ...Zobaczymy . Nie wiem jaki gust będzie miało moje dziecko ale tak jak napisałam mi się ten kolor wlosow nie podoba o bardzo liczę na to że mu się zmienia . Rudzi ludzie zazwyczaj są tematem do rozmów (niekoniecznie miłych) skoro się Ciebie one ominęły to naprawdę gratuluję , masz/miałaś bardzo mądrych ludzi w okol siebie...Niestety nie każdy ma takie szczęście uncertain pozdrawiam wink
        • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 20.03.17, 08:30
          Przepraszam za bledy , słownik w telefonie kręci słowami wink
    • mama_mil Re: Rudy kolor 20.03.17, 10:12
      Strasznie mnie takie wpisy denerwują. Dlaczego to już któryś kolejny na temat rudych włosów? Dlaczego nie ma tu wpisów na temat czarnych, blond, czy brązowych? Jeśli już na początku życia Twoje dziecko nie spełnia Twoich oczekiwań to co będzie dalej? Powinnaś zaakceptować jego wygląd i tyle. Jeśli matka go nie akceptuje to jakim cudem inni mieli by to robić? Zmianę zawsze trzeba zacząć od siebie. Tak na marginesie mi się bardzo podobają rude osoby. Uważam, że niektóre mają na prawdę przepiękną urodę, są wyjątkowe i wyróżniają się. To wcale nie musi być problem, ale zawsze można z tego zrobić problem.
    • rosynanta Re: Rudy kolor 21.03.17, 13:40
      Moje dziecko urodziło się z gęstymi, prawie czarnymi włosami. Dla mnie trochę szok, bo jestem szatynką, mąż też, reszta rodziny ma włosy w różnych odcieniach brązu i blondu.

W ciągu ok. 4-5 miesięcy włosy przerzedziły się, część się wytarła lub wypadła, wyrosły nowe, ciemny blond w rudawym odcieniu. I takie są do teraz, dziecko ma prawie rok.

Jeśli się boisz reakcji ludzi, to wymyśl sobie ze dwa mocne teksty z reakcją na durnowate komentarze i tyle...
      A jak sama masz problem z akceptacją wyglądu swojego dziecka, to polecam terapię, i to jak najszybciej, póki maluch jeszcze sobie z tego nie zdaje sprawy...
      • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 22.03.17, 19:35
        Nie rozumie kobiet które pisza ze mam pro Lem z akceptacją swoje go dziecka ...Dlaczego takie stwierdzenie? Ja tylko zapytałam , poprostu ten kolor włosów mi się nie podoba -nie dziecko ! Czy tak ciężko czytać ze zrozumienie.?
        • mama_mil Re: Rudy kolor 23.03.17, 13:45
          Hahaha, A jak Twoje dziecko będzie miało dajmy na to jakąś cechę charakteru, np. nieśmiałość, która Tobie się nie będzie podobała to znaczy, że nadal je akceptujesz, ale ta cecha Ci się nie podoba?
          Akceptacja dziecka oznacza, że akceptujesz je takim jakie jest, nie pragniesz go zmieniać, i nie oczekujesz, że coś się w nim zmieni samo - no może jeśli chodzi o charakter to można pracować nad pewnymi predyspozycjami, ale jeśli chodzi o ciało to raczej nic nie wskórasz...
          • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 24.03.17, 20:37
            A Ty się akceptujesz? Chodzisz naturalnie piękna ?😂...Jeżeli Twoje dziecko by miało np uszy mega odstające i by dzieci go wysmiewaly to nie staralabys się mu pomóc ? Co byś mu powiedziała ? Zaakceptuj siebie i bądź sam ze sobą a reszta niech się śmieje? ....Zrobię wszystko aby moje dziecko nie cierpiało a znam dzieci i wiem że są okrutne ponieważ mam starszego syna i znam życie ! Ale ja nie pytam w poście o akceptację czy o charakter tak jak piszesz tylko o to czy mu się zmieni kolor ....Co piernik do wiatraka ?
            • titerlitury Re: Rudy kolor 24.03.17, 22:00
              Wiesz, raczej chłopcu nie będziesz regularnie farbowania włosów, więc jak go ochronisz przed szyderstwami rówieśników? Goleniem na łyso? Niedawno pewien mędrzec powiedział, że na pochyłą wierzę każda koza wejdzie. Wyjątkowo się tu z nim zgadzam. Jeśli w Tobie jest przeświadczenie, że z powodu koloru włosów syn ma przegrane na starcie, to obawiam się, że to przeświadczenie mu przekażesz, a stąd już prosta droga do bycia obiektem kpin, kozłem ofiarnym. Chcesz tego?
              Bo widzisz można tak jak Ty, martwić się na zapas, a można myśleć sobie tak: ale mam wyjątkowe dziecko, nawet kolor włosów ma niespotykany (wiesz, że tylko 1-2% ludzi ma naturalnie rude włosy?). Możesz wychować mądrego, silnego chłopca, pewnego siebie, nie zwracającego uwagi na to jak ludzie wokół niego wyglądają, tylko na to jacy w istocie są. Takich ludzi tchórze nie wyśmiewają i nie wytykają palcami, nawet jeśli spróbują, to brak reakcji szybko ich zniechęca. Wychowaj dumnego wikinga, księcia z bajki o złotych włosach, silnego lidera, a nie zalęknionego chłopca, który od początku będzie się czuł gorszy od innych, bo mama nie akceptuje jego koloru włosów.

Michael Fassbender, drugi po moim konkubencie najseksowniejszy facet na ziemi jest rudy wink
              I oni też:
              www.google.pl/search?q=handsome+red+haired+man&client=ms-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIysSMhPDSAhXFEiwKHcrdCpAQ_AUIBygB&biw=360&bih=560
              • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 27.03.17, 22:47
                Dziękuję
                • titerlitury Re: Rudy kolor 28.03.17, 14:37
                  Bardzo proszę smile
              • lucyjkama Re: Rudy kolor 30.03.17, 14:55
                Pięknie napisałaś
                🤗
            • rosynanta Re: Rudy kolor 28.03.17, 09:48
              magdalenabukowska6891 napisała:

> ...Jeżeli Twoje dziecko by
              > miało np uszy mega odstające i by dzieci go wysmiewaly to nie staralabys się mu
              > pomóc ?

Tak, starałabym się. A wiesz jak? Ucząc reagować na szyderstwa. Podbijając jego pewność siebie. Wspólnie zastanawiając się nad jego zaletami i ich wyeksponowaniem. Poza tym wybacz, ale Twoje dziecko jest niemowlakiem, jeszcze nikt się z niego nie śmieje smile Teraz jest czas, żebyś pracowała nad sobą i swoim podejściem smile A jeśli będziesz sama lękowo podchodzić do sprawy: o, synek jest rudy! No tak, ojej, bo tak się martwimy, że mu to zostanie, bo hihihi, no wie pani, rudy to fałszywy, dzieci się będą śmiały! - to tylko utrwalasz stereotypy i robisz z siebie ofiarę.

"Rudy? Tak, rudy! Piękny kolor, prawda, jakie gęste te włosy, wie pani, że tylko 1% populacji świata ma taki kolor naturalnie, ależ mam wyjątkowe dziecko!"

> Zrobię wszystko aby moje dziecko nie cierpiało

Zrozumiałe, ale kpina nie zostawia bąbli. Czepią się włosów, jak nie włosów, to imienia, jak nie imienia, to nazwiska, przykrótkich spodni, garbatego nosa, nadwagi, niedowagi, wysokiego wzrostu, niskiego wzrostu... Wychowuj pewne siebie, silne dziecko, które się potrafi odgryźć albo po którym to spływa jak po kaczce, a nie konformistę od kołyski smile

Zmieni się albo nie. To nie ma znaczenia smile
        • rosynanta Re: Rudy kolor 28.03.17, 09:38

> Nie rozumie kobiet które pisza ze mam pro Lem z akceptacją swoje go dziecka ...
          > Dlaczego takie stwierdzenie? Ja tylko zapytałam , poprostu ten kolor włosów mi
          > się nie podoba -nie dziecko ! Czy tak ciężko czytać ze zrozumienie.?

Uderz w stół... tongue_out Napisałam JEŚLI smile
          Jak Ci się nie podoba kolor włosów u Twojego dziecka, to kup farbę ziołową, problem z głowy big_grin
          • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 29.03.17, 10:49
            Sorry ale twoje odpowiedzi są dla mnie idiotyczne 😂
            • rosynanta Re: Rudy kolor 30.03.17, 12:23

> Sorry ale twoje odpowiedzi są dla mnie idiotyczne 😂

"Sorry, ale jesteś głupia". No gratuluję, widzę, że umiesz rozmawiać z ludźmi.
    • dexia Re: Rudy kolor 21.03.17, 13:56
      Kilkanascie lat mlodsza kuzynka miala taki kolor do ok 4roku zycia,moze nawet dluzej, a teraz ma nascie lat i jest blondynka bez sladu rudosci, niefarbowanasmile
    • magdalenabukowska6891 Re: Rudy kolor 29.03.17, 12:52
      Dziewczyny za bardzo przeżywacie mój post 😁 ja nie mam z tym większego problemu , nie napisałam tego postu bo mam depresję czy cierpie z powodów włosów synka ...Poprostu tak z ciekawości zapytałam . Owszem może i mi się nie podoba ten kolor ale to tylko włosy ...Akceptuję go i kocham ,nie jestem wyrodną matka tak jak niektóre dziewczyny wpisami chcialyby pokazać że jestem taka zakompleksiona i zła ...I najlepiej żebym oddala dziecko bo nie wiadomo jaka krzywdę mu wyrzadze ...Powtarzam kocham mojego syna tak jak i starszego i to ,że nie podoba mi się rudy kolor nie ma nic wspólnego z miłością ,akceptacją czy czymkolwiek zwiazanym z uczuciami do mojego dziecka . Więc dziewczyny na wstrzymanie i na spokojnie 😊 pozdrawiam
    • anku1982 Re: Rudy kolor 31.03.17, 23:23
      Nasz drugi syn urodził się z rudymi włosami z tyłu, wyraźnie rudymi i niebieskimi oczami (25 % szans, bo oboje z mężem mamy ciemne oczy, mąż jest szatynem, ja mam ciemnobrązowe włosy. Starszy syn włosy ciemny blond, ciemne oczy. Po roku czasu, u młodszego syna oczy pozostałe niebieskie, a włosy już rude nie są, zmieniły się w blond.
      • chyba.ze Re: Rudy kolor 01.04.17, 13:39
        25% szans na co?
    • tadzio66 Re: Rudy kolor 01.04.17, 20:20
      Sąsiad rudy?
    • fielmon Re: Rudy kolor 02.04.17, 07:56
      Mój syn w dzieciństwie też miał rude włosy, takie co były rude w słońcu a w domu nie. Zmieniły się na ciemny bląd. Trzyletnia wnuczka też ma rude włosy. Są piękne, bujne i lekko sie kręcą. Jest śliczna dziewczynką. Podejrzewam, że podobnie jak u syna zmienią się.
      Rozumiem cie, że boisz się dokuczania ze strony rówieśników. Niestety w takim społeczeństwie żyjemy, ale to sie zmienia.
      Najważniejsze jest, że dziecko jest zdrowe, sprawnie intelektualnie. Tego człowiek nie docenia, jak dziecko jest zdrowe.
      Pozdrawiam.
    • nie_fikaj Re: Rudy kolor 02.04.17, 08:54
      Nie martw się kolorem włosków Twojego dziecka. Jak słusznie zauważyła inna komentująca, jeśli na starcie nie akceptujesz dziecka takiego jakim jest, to maluch może mieć z tym kiedyś poważny problem. Najgorsze to czuć się nieakceptowanym i to nie przez obcych, a przez własną matkę. Nie trać pewności siebie! Wiem, że ludzie bywają okrutni, jeden obrywa za włosy, inny za garbaty nos, ja np. obrywałam za nazwisko, które niektórym wydawało się śmieszne. Jeśli mogę Cię jakoś pocieszyć to zapewniam Cię, że czasy się zmieniły, mroki komuny, kiedy to wierzono w różne zabobony, nazywano rudych fałszywymi (co za głupota!!!) już minęły. Widuję przeróżne dzieciaki, z racji tego, że sama mam małe dziecko, i nieraz podziwiam maluchy z gęstymi rudymi lokami, długimi grzywkami - widać, że rodzice traktują nietuzinkowy kolor włosów jako ozdobę, nie wstydzą się. W reklamach, na billboardach, w tv - mnóstwo rudych dzieciaków z bujnymi kędziorami. Pewność siebie to najlepsze lekarstwo, nie ma co się z tym chować, nie daj Boże farbować włosków, bo narazisz się tym tylko na śmieszność. Zapuść bobasowi super rudą fryzurę, a zapewniam Cię, że wzbudzi zainteresowanie - może i wielką sympatię, ale to pod warunkiem, że wychowasz go w poczuciu wlasnej wartości. Trzymam kciuki i odwagi, kochana, odwagi!
    • 3-kuleczka Re: Rudy kolor 02.04.17, 10:38
      czy to jest dla ciebie najwazniejsze, pustaku ?
    • ateus77 Re: Rudy kolor 02.04.17, 12:57
      Zostanie rudy i będzie miał przerąbane życie
    • leeah Re: Rudy kolor 04.04.17, 20:55
      zmieni się czy nie-to loteria, zaakceptuj to. Mi osobiście bardzo podoba się rudy kolor włosów, a nie lubię różowych blondasków.
    • smoczy_plomien Re: Rudy kolor 08.04.17, 20:26
      Jeszcze to: www.boredpanda.com/these-beautiful-portraits-show-that-redheads-arent-only-from-ireland-scotland/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka