cortinka 06.10.04, 21:14 Doradźcie którą wybrać? Sterimar, Tetrisal, jeszcze jakaś na M(Merimar?). Czy one różnią się tylko nazwą, czy czymś jeszcze? Która będzie najlepsza dla 7tygodnioweo maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tess74 Re: Sól morska 07.10.04, 09:02 mam sterimar ale ten spray jest tak silny i nieprzyjemny w aplikacji nawet dla doroslego czlowieka ze chyba lepiej poprzestac na zwyklej fizjologicznej- jest znacznie tansza i bezpieczniejsza- ten cholerny sterimar omal nosa nie rozerwie Odpowiedz Link Zgłoś
tess74 Re: Sól morska 06.11.04, 12:29 a w Poznaniu w szpitalu dzieciecym na Krysiewicza pediatrzy bardzo odradzaja stosowanie areozoli do nosa zwlaszcza u niemowlat, tak więc nie wiem czy warto- oczywiscie zdaje sobie sprawe ze lekarze roznia sie miedzy soba pogladami - ja sama mialam sterimar przepisany przez pediatre mojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Sól morska 07.10.04, 09:32 sterimar i marimer to jest to samo - inny producent. faktycznie komfort wstrzykiwania sprayem do nosa jest zaden. cisnienie jest spore - pewno to jest celowa, bo wtedy wstrzykniecie tego jest skutczne. ale moje dziecko o dziwo to lubi - smieje sie jak mu pryskamy. uwazam, ze taki spray to podstawowa sprawa w ekwipunku kazdej mamy )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewkr Re: Sól morska 06.11.04, 22:09 Nasza pani laryngolog dziecięca odradza sterimar i marimer natomiast wspomniala ostatnio o lepszymm sprayu dla maluszków ale nie pamiętam nazwy we wtorek ją zapytam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś