Dodaj do ulubionych

czy to dysplazja?!!!!

09.10.04, 20:49
Moja 4-miesięczna córeczka miała robione USG bioderek i na wyniku są takie
znaczki:Lewe II a ,prawe: IIa.Czy ktoś wie co to znaczy,bo lekarz mi tylko
powiedział,że to średnie wyniki i zalecił nakładać tetrę na pampersa.Trochę
jestem niespokojna proszę poradźcie coś!!
Obserwuj wątek
    • kaha1 Re: czy to dysplazja?!!!! 10.10.04, 10:28
      nie bardzo się znam, ale kategoria a nie oznacza chyba dysplazji, raczej jakąś
      mniejszą nieprawidłowość. Zapytaj pielęgniarki na forum z ekspertem (poniżej),
      ona ci wyjaśni
    • sylwija Re: czy to dysplazja?!!!! 10.10.04, 17:10
      to chyba nie chodzi o a, ale o liczbe II, na moje oko, to jest dysplazja, ale
      mala, skala jest chyba do IV. Ia lub Ib oznacza zdrowe bioderka. Dziwie sie
      natomiast, ze lekarz w 4 miesiacu kazal nakladac druga pieluche, moja ortopedka
      (u ktorej lecze swoja coreczke, ktora ma dysplazje) twierdzi, ze podwojne
      pieluchowanie ma sens do konca trzeciego miesiaca. Moja coreczka po trzecim
      miesiacu miala zalozona rozporke i jesli wszystko dobrze pojdzie, to juz w
      najblizszy wtorek ja sciagniemy!! Moze skonsultuj sie z jeszcze jednym
      lekarzem, aby miec pewnosc, ze jest tak ,jak mowi Twoj lekarz, no i nie
      przejmuj sie, dysplazja jest calkowicie wyleczalna. Pozdrawiam serdecznie.
      • tola8 Re: czy to dysplazja?!!!! 10.10.04, 19:56
        dzięki za radę na pewno skonsultuję się z innym ortopedą Pozdrawiam serdecznie
      • myszka50 Re: czy to dysplazja?!!!! 12.10.04, 22:27
        Dzisiaj się dowiedziałam, że moja córcia będzie musiała mieć założoną szynę, ma
        3,5 miesiąca, ma dysplazję lewego biodra, strasznie się tym martwię, jak Ty i
        Twoja córka to zniosła, jak długo musiała ja nosić, proszę bardzo o odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka