Dodaj do ulubionych

Kaszel u 8msc dziecka

29.11.18, 22:28
Witam, moja coreczka wczoraj w nocy zaczela kaszlec 2-3 kaszlniecia takim strasznie suchym kaszlem. Spala dalej, ja juz czuwalam bo po epizodach krtani u starszej corki strasznie sie balam. Do rana byl spokoj. Pozniej po pobudce znow,dwa kalszniecia. Bylam po poludniu u pediatry. Osluchowo ok, gardlo ok, dziecko pogodne, wesole, je, gardlo czyste. Lekarz mowi, ze nie ma zadnych objawow, a kaszel moze od sliny (zabkuje) badz refluks. Dodam, ze kaszel jak lezy, czasami kalsznela podcAszas zabawy, ale to po inhalacji z soli. Teraz spi i znowu dwa bardzo brzydkie kalszniecia. Kurcze, przesadzam?
Obserwuj wątek
    • mamaafg Re: Kaszel u 8msc dziecka 30.11.18, 05:31
      Przesadzasz.tzn dla mnie tez tego rodzaju kaszel to sygnal alarmowy, ale po 2 kaszlnieciach choroba nie zdążyła sie nawet rozwinac. Nie jestem tez zwolennikiem biegania do lekarza, bez wyraznych powodow, bo wizyta w przychodni czesto tylko pogarsza sytuacje, z tymi wszystkimi chorymi dziecmi dookola. Moj starszak nigdy nie mial problemow z drogami oddechowymi, natomiast polroczna corka juz dwa razy byla w szpitalu z tego powodu, a oatatnia infekcja miala dosc dramatyczny przebieg, wiec naprawde rozumiem Twoj strach, ale póki dziecko radosne i funkcjonuje normalnie po prostu obserwuj i nawilzaj. Oby nic powazniejszego sie z tego nie rozwinelo. Pozdrawiam
    • eowen Re: Kaszel u 8msc dziecka 30.11.18, 09:34
      Jeżeli poszłaś do pediatry po 5 (policzyłaś) kaszlnięciach, to przesadzasz.
      Jeśli pediatra uznał, że jest w porządku, a córka kaszlnęła znów kilka razy, a Ty się zamartwiasz, to przesadzasz i to bardzo.
    • fuzetea Re: Kaszel u 8msc dziecka 30.11.18, 22:49
      Moze powietrze w domu jest za suche?
    • eukaliptusy Re: Kaszel u 8msc dziecka 03.12.18, 22:06
      Jesli da się policzyć pojedyncze kaszlnięcia to nawet na miano kaszlu to nie zasługuje.
    • lidek0 Re: Kaszel u 8msc dziecka 07.12.18, 07:27
      Jak można ciągać dziecko do lekarza gdzie są inne chore dzieci, kiedy Twojemu nic nie jest? Chcesz, żeby faktycznie się rozchorowało? Ty nigdy jak jesteś zdrowa nie zakaszlesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka