mkolaczynska 24.10.04, 23:10 Co robić. Mimo oliwki, szczoteczki do włosów nie znika! robi się gorsza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia011 Re: Ciemienucha! 24.10.04, 23:18 Droga Mkolaczynska, my takze bezskutecznie walczylismy z ciemieniucha takimi sposobami, az wreszcie pediatra poradzil zastonowanie Seboderm Lotion (30 ml u nas w aptece kosztuje 32 zl) ale po jakis 2 tygodniach problem zniknal. Smarowala malej glowke 2 x dziennie (rano i wieczorem po myciu). Powodzenia, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Ciemienucha! 24.10.04, 23:30 ja wcierałam małej parafinę( w aptece ok 2-3 zł).Dwa dni i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_zw_wanda Re: Ciemienucha! 25.10.04, 08:11 Używałam płynu na ciemieniuchę Skarb Matki. Bardzo ładnie wyczesywała się mimo tego, że mała ma naprawdę bujną czuprynę i nie było nawrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Ciemienucha! 25.10.04, 08:19 ciemieniucha moze byc objawem alergii. jesli nic nie pomaga oobserwuj czy Dzieciatko nie ma gorszego samopoczucia np. po mleku. byc moze to jest przyczyna. u mojego Synusia tak bylo. pomoglo przejscie na nutramigen i masc cholesterolowa przypisana przez pediatre. Odpowiedz Link Zgłoś
granna Re: Ciemienucha! 25.10.04, 08:18 U nas ciemienicha zniknęła po odstawieniu przeze mnie nabiału. Granna Odpowiedz Link Zgłoś
grea01 Re: Ciemienucha! 27.10.04, 15:21 Jest specjalny preparat na ciemnieniuchę dla niemowląt - to Xerial CAPILLARE. Dostępny w aptekach za ok. 40 zł. Mojej córce zalecił pediatra alergolog. Nic innego nie działało przy nasilonej przez alergię ciemieniuszce. Preparat jest rzeczywiście rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: Ciemienucha! 27.10.04, 15:28 Witam ! A ja gorąco polecam olejek na ciemieniuche z serii skarb matki jest rewelacyjny i w stosunku do innych specyfików niedrogi ( ok 23 zł) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: Ciemienucha! 27.10.04, 15:57 Ha. Poszukaj w archiwum. Sporo się już tu o tym pisało. U nas pomogło: 1. Mycie głowy szamponem nivea z rumiankiem 2. Płukanie główki naparem z rumianku (2 torebki na 1 litr wody) co 2 dni podczas kąpieli 3. Oliwkowanie 2 razy dziennie Poza tym ciemieniuch może, choć nie musi być oznaką alergii pokarmowej, więc czasem warto skonsultować to też z lekarzem Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
edalia Re: Ciemienucha! 27.10.04, 16:25 Mialkam ten sam problem co ty. az zal mi bylo dziecka z taką brzydka skorupa na glowce. Kupilam w aptece krem E 45. Cena 19 zł. Smarowałam przez 3 dni kilka razy. problem zniknal bezpowrotnie. sprobuj Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Ciemienucha! 27.10.04, 16:42 Ja polecam maść cholesterolową (Zuzia jest atopowcem i smaruję ją codziennie). Jest tania, robiona na zamówienie w aptece. Tendencje do ciemieniuhy miała od 2 m-ca. Zgodnie z zaleceniemi allergologa smarowałam główkę kilka razy dziennie i wieczorem przed kąpielą lekko grzebykiem czesałam. "Zabieg" ten powtórzyłam 2 razy i problem zniknął. powodzenia Ania z Zuzią Odpowiedz Link Zgłoś