Dodaj do ulubionych

niespokojny sen

10.11.04, 21:43
Dziewczyny mam drobny problem.Mianowicie moja 5 miesieczna coreczka ostatnio
strasznie niespokojnie spi.Chodzi tu glownie o sen wieczonry i
nocny.Strasznie sie wierci,przeklada z boku na bok i co chwilke sie budzi w
nocy i to nie tylko do jedzenia.Piers je ok 3 razy w nocy a oprocz tego budzi
sie z lekkim placzem lub pojekiwaniem i trzeba ja przytulic lub smoczek
czasem wystarczy,ale przez to spie z nia bo tak przynajmniej nie zdazy sie
calkiem rozplakac bo szybko zareaguje i nie musze co chwilke wstawac.Czy to
normalne,czy mala tego wlasnie potrzebuje?Ale wczesniej tak nie bylo.I martwi
mnie to,Czy cos jest nie tak?Czy mialyscie podobny problem?Napiszcie prosze
Obserwuj wątek
    • flimoni Re: niespokojny sen 10.11.04, 21:57
      Zauwazylas czy przy stekaniu podnosi nozki do gory? Jezeli tak to ma problem z
      baczkami. Moze w twojej diecie pojawilo sie cos nowego co spowodowalo wzdecia u
      malej. Kup w aptece infacol i na noc wcisnij malej do buziuni 3-4 krople i nad
      ranem jak bedzie znowu postekiwac kolejne 3- jezeli to brzuszek to pomoze.
      Jezeli nozki leza na swoim miejscu smile) to nie wykluczone ze twoja coreczka
      zaczela zabkowac. Sama jeszcze tego (chyba) nie przechodzilam (corka 6m) ale z
      forum sie dowiedzialam ze przy zabkowaniu moze byc wlasnie taki niespokojny sen
      i poplakiwanie podczas snu. Kup w aptece jakas masc na bolesne zabkowane i
      posmaruj na noc- zobaczysz czy jest roznica.
      pozdrawiam
      • joanna1982 Re: niespokojny sen-dużo wrażeń 10.11.04, 22:03
        Hej! Wiesz co mamy ten sam problem. Ja czytałam że dzieci tak czasem mają gdy w
        ciągu dnia miały dużo wrażeń (odwiedziny, spacer, nowe zabawy...)i u mojej
        córeczki tak jest. Np. wczoraj było ok. A dziś byłyśmy na długim spacerze i
        odwiedziła ją babcia i już był problem z uśnięciem. Jak usypia to też bardzo
        marudzi. A jak wczoraj usypiała.. troche zaczęła marudzić więc dałam jej
        smoczka odwróciła główkę w drugą stronę i usnęła.
        pozdrawiam
        P.S. Po jakimś czasie to przechodzi a gdzieś tu na forum wyczytałam że czasem
        nawet 8 miesięczne dzieci tak robią ale już rzadziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka