Dodaj do ulubionych

spacery zimą a spanie

16.11.04, 12:25
Moja mama postraszyła mnie, że nie powinnam już pozwalać mojej córci (8 mies)
spać w wózku na spacerach. Chodzi o temperaturę i wdychanie przez nią zimnego
powietrza, no i w ogóle przebywanie na dworzu w spacerówce nieosłoniętej
specjalnie od zimna i wiatru. I tu mam problem bo moja mała generalnie nie
lubi siedzieć w wózku, szybko ją to nudzi, marudzi i chce na ręce, co w
przypadku jej wagi (10 kg) + kombinezon przekracza moje pożliwości
wydolnościowe wink)
Lubi za to spać w wózku i wtedy wszyscy są zadowoleni mała bo wyspana ja bo
spacer zaliczony a potrafi tak spać i 1,5 godz.
Nie wiem co mam robić. Ubiram ja ciepło, jest w ochraniaczu i przykryta
kocykiem. Mój mąż twierdzi,że skoro śpi to znaczy że jej ciepło, bo jakby
zmarzła to by sie obudziła. I jak tu wszystko pogodzić?
Jak to jest z tym zimnem?
Kasia
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: spacery zimą a spanie 16.11.04, 15:50
      jesli Malutka oddycha noskiem, ma cieple raczki i policzki to spacerki Jej na
      pewno nie zaszkodza.wrecz przeciwnie zahartuje sie i bedzie zdrowa jak rydz.
    • sylwia.ax Re: spacery zimą a spanie 16.11.04, 17:05
      JA zaczęłam wychodzić na spacery z Miskiem jak miał 3-4 tygodnie, a było to w
      lutym; oczywiście zawsze spał na spacerach po 1-1,5 godz. Ciepło go ubierałam,
      okrywałam i nic mu nie było. DO tej pory nie chorował ani razu. Nie wiem, czy
      jest tu jakiś związek ze spacerami, ale myślę że może. Oczywiście przy dużym
      mrozie, zastanowiłabym się nad spacerem, ale przy umiarkowanej jesienno-zimowej
      temperaturze zawsze wychodzimy, o ile nie leje. Jesli dzidzia jest zdroawa to
      spacerujcie. Mój Misiek nie sypia na spacerach, czego czasem żaluję wink
      pozdrawiam,
    • buteta Re: spacery zimą a spanie 16.11.04, 19:37
      do minus 10 stopni spokojnie mozesz wychodzic z coreczką na spacerki (slowa
      mojego lekarza, swieze powietrze nigdy nie zaszkodzi, a np. przy katarku nawet
      pomoże), a jesli ci spi to jeszcze lepiej i napewno nie marznie, ja moge sobie
      tylko pomarzyc o takiej sytuacji (moja Darka ma 10,5 miesiaca i nie chce spac
      na spacerach tzn w wózku). darka jak miała8-9miesiecy to tez nie chciała
      siedziec w wózku ale teraz jest ok z tym że nie zasypia w wózku. zetem zycze
      twojej coreczce swiezych snów.
    • dorota751 Re: spacery zimą a spanie 17.11.04, 10:55
      A Kuba w dzień śpi tylko w wózku na dworze. Jak jest chłodniej, to na budę
      przypinam spinaczami pieluchę lub lekki kocyk, zostawiając niedużą szczelinę na
      powietrze. W nocy w mieszkaniu tak dobrze nie śpi jak w dzień. Ma 7 m-cy i też
      jeszcze nie chorował.
      Dorota
    • renis66 Re: spacery zimą a spanie 17.11.04, 17:01
      U mnie jest podobnie. Mała śpi głównie na spacerach i nie okrywam z tego powodu
      dodatkowo wózka. jest normalnie ciepło ubrana i leży pod kocykiem. Dopiero raz
      miałam okryty wózek tym specjalnym zakryciem, ponieważ padało. Jeśli śpi 1 lub
      nawet 1,5 tzn ze jej ciepło. Ma 6,5 m-ca. jeszcze nigdy nie chorowała i mam
      nadzieję ze tą zime równiez przetrwamy bez przeziebienia. Jak miała 4 m-ce
      byliśmy w górach i myśle ze jest zachartowana
      Pozdrawiam Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka