Dodaj do ulubionych

znów o foteliku samochodowym

18.11.04, 22:01
wiem że ten wątek się przejawia ale proszę poradżcie mi. Moje dziecko 8 m-cy
już wyrosło z fotelika kołyski. Powinnam mu chyba kupić taki normalny
siedzący. Ale nie wiem jaki, w jakim przedziale kg (on ma teraz 8,5 kg) i
jaka firma jest dobra i niedroga. Nie mam za dużo pieniędzy więc mogłabym
kupić używany byle był bezpieczny. Poradźcie...
Obserwuj wątek
    • azosiolek Re: znów o foteliku samochodowym 19.11.04, 09:39
      Nasz maluch wazy 8800 ale kupilismy mu juz taki od 9 do 18 kilo. NAm polecano
      najbardziej MAxi Cosi Priori i - ze wzgledu na nagly przyplyw gotowki -
      nabylismy go. Jest dosc drogi (wersje XP udalo nam sie znalezc za 690 zl,
      wersja podstawowa ok. 550) ale chyba bardzo wygodny, maluch zdecydowanie
      bardziej lubi w nim jezdzic, no i ponoc bardzo bezpieczny, a przeciez o to
      chodzi.
      Aha, jesli chcesz kupowac uzywany, to warto sie upewnic, ze nie bral udzialu w
      wypadku i nie jest przez to "naruszony", bo wtedy nawet najlepszy jest
      niebezpieczny.
      • dadgam Re: znów o foteliku samochodowym 19.11.04, 11:00
        niestety to nie jest do sprawdzenia czy brał udział w wypadku czy nie, bałabym się kupić uzywanego, ja po lekturze wielu, wielu wątków na tym i innych forach kupiłam Ramatti Venus, 250 zł, jestem b. zadowolona, super fotelik w super cenie, polecam
        • dorota751 Re: znów o foteliku samochodowym 19.11.04, 15:43
          Jeśli może być używany to polecam www.allegro.pl - jest ich tam baaardzo dużo.
          Do wyboru do koloru, są i nowe. Ja w tej chwili też wybieram fotelik, i już
          sobie wybrałam nawet taki jeden (polecnony przez dzieczynę z forum właśnie).
          Jest to Renolux Twist'n'go. Nowy kosztuje 399 zł, więc nie wiem czy ta cena Ci
          odpowiada. Jak tylko go kupię (czekam na premię hi hi) to umieszczę wątek z
          opinią na jego temat.
          Dorota
          • agakaiserka UWAGA NA FOTELIKI Fi. RENOLUX ! ! ! 21.11.04, 20:59
            Dziewczyny!Uwazajcie na foteliki firmy RENOLUX!Dzis przeczytylym przez przypadek
            opinie niemieckiego STIFTUNG WARENTEST(niemiecka bardzo popularna i powazna
            firma ktora sprawdza i porownuje roznorodne artykuly i wybiera ten
            najlepszy).Jezeli ktos potrafi niemiecki to podaje linka i mozna sobie tam co
            nieco przeczytac.

www.warentest.de/pls/sw/sw$nav.Startup?p_KNr=5004048240954920041121204154&p_e1=2&p_e2=0&p_e3=10&p_inh=I:1133528
            Jezeli nie to w skrocie napisze ze w wymienionych tam fotelikach (rowniez w
            RENOLUX) zamontowano wadliwe zapiecia a co za tym idzie sa one
            niebezpieczne!!Jezeli dojdzie do wypadku to moga sie odpiac...Nie sugerujcie sie
            wiec prosze wygladem czy kolorami fotelika ale jego bezpieczenstwem!!!
            Za ciekawostke podam ze mercedesem wsrod fotelikow okazal sie fotelik firmy
            Römer King TS(sprawdzany i porownywany we wrzesniu tego roku).Mam ten fotelik i
            uwazam ze jest The Best!!!Wogole foteliki tej firmy sa najlepsze!!A chociaz
            troche drogie to uwazam ze w tym momencie zycie naszych dzieci jest wazniejsze!!!
            Wezcie to pod uwage!!
            Pozdrawiam
            Agnieszka z syniem Cedrikiem
        • cocosek1 Re: znów o foteliku samochodowym 19.11.04, 20:00
          znalazłam ofertę i to z krakowa fotelika Ramatti Venus za 209 zł, z gwarancją,
          nowiutki (chyba hurt bo gość sprzedaje 6). Chyba się na niego zddecyduję bo mi
          się podoba i wygląda porządnie. dzięki za info
      • mag2004 Re: znów o foteliku samochodowym 22.11.04, 16:01
        witamsmileczy moglabys zdradzic gdzie znalazlas taki tani maxi-cosi priori ?? ja
        sie rowniez nad nim zastanawiam, ale ta cenasad( orientujesz sie tez moze jaka
        tapicerke ma ten fotelik ?zalezy mi na jak najbardziej "oddychajacej"wiec
        najlepiej chyba bawelna...teraz mamy Play'a jesli chodzi o wygode to jest
        super,ale tapicerka strasznie sztuczna i nasz maluch poci sie w niej okropnie sad
        pozdrawiam
        • azosiolek Do mag2004 23.11.04, 09:55
          Nasz MC Priori kupilismy w Warszawie w sklepie Piotrus Pan na Brodnie (nie
          pamietam ulicy, ale jest w ksiazce telefonicznej). Cene wynegocjowalismy,
          oryginalna byla troszke wyzsza. Moze komus uda sie wynegocjowac nizsza?
          Tapicerki sa rozne - jest bawelna albo welur. Nasz maluch sie w tym foteliku
          nie poci, a w poprzednim (Inglesina) pocil sie bardzo.
          Pozdrawiam
    • renis66 Re: znów o foteliku samochodowym 19.11.04, 16:20
      Z tego co wiem dzieci ponizej 9 m-cy nie można przewozić przodem do kierunku
      jazdy dlatego ja zmieniajac z kołyski mimo iż córka waży 9600 ale ma 6,5
      miesiaca kupiłam taki co mozna montowa ć tyłem i przodem . Skorzystałam z
      allegro i zamiast 440 zapłaciłam 180 za chicco. Muszę uwierzyc na słowo ze
      bezwypadkowy. Ma rok i dostałam na niego gwarancje
      Pozdrawiam Renata
    • gosia_d Re: znów o foteliku samochodowym 22.11.04, 22:17
      Dziecko do roku powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy, ze względu na
      delikatność kręgosłupa w części silnej. Przy silnym hamowaniu w pozycji do
      przodu maluch poniżej roku zbyt słabo trzyma główkę istnieje ryzyko
      uszkodzenia!!
    • kulka50 Re: znów o foteliku samochodowym 23.11.04, 12:04
      polecam fotelik Deltim - Mały Podróżnik
      przeznaczony dla dzieci od 9 do 36 kg
      kupuje się raz a po zdjęciu odpowiednich części otrzymuje się 3 wersje, czyli
      dziecko jeździ w nim już do końca
      jest drogi ale to inwestycja na wiele lat no i bezpieczeństwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka