Dodaj do ulubionych

"Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces

24.11.04, 10:10
Już druga noc za nami przespana spokojnie do samego rana. Aż trudno mi w to
uwierzyć, a jeszcze trudniej mojemu mężowi, który z politowaniem patrzył na
moje kolejne próby z "nauką zasypiania". Jednak udało się i mój 9-miesięczny
synek potrafi już przespać sam calutką noc bez ssania piersi, co jeszcze dwa
tygodnie temu wydawało mi się niemożliwe.
Obserwuj wątek
    • jaworka Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 10:26
      Witam!
      Gratuluję i spokojnych nocysmile
      Ania
    • krasulas Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 11:11
      Ja też GRATULUJĘ!!smile Tymbardziej, że miałam ten sam problem. Moja Zuzia od 4
      nocy śpi bez podjadania i wiecznego szukania cycusia. Śpi też dłużej. Od 2
      tygodni umie ładnie zasypiać - wieczorem i dopołudnia. Niestety mamy jeszcze
      problem z zasypianiem popołudniu (zmęczona , włożona do łóżeczka, nagle się
      ożywia i długo płacze), ale uczymy sięsmile Jak miło jest być wypoczętym!!!
      • leli1 Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 11:59
        gratuluje i przy okazji podziele sie moim malym sukcesem. Udalo mi sie nauczyc spania w dzien, super to działa smile, najdluzej synek zasypia po rannym posilku (pewnie jeszcze jest wyspany z nocy), ale i tak max. 15 min, a w ciagu dnia 3-5 min. To jest niesamowite, zwlaszcza z poprzednimi czasami kiedy musialam go przez godzine usypiac. No niestety w nocy sie jeszcze budzi (ale tylko raz). Moze jest za malutki i rzeczywiscie potrzebuje jedzonka. Dzis spal w nocy non-stop prawie 7 godz!
    • karolina.carrera Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 12:17
      witaj, mama pytanie, jak długo uczyłaś swoje maleństwo zasypiania tą metodą? ja
      dopiero zdobyłam książkę i zaczynam w weekend. moja córcia ma 10 miesięcy i w
      nocy budzi się raz lub dwa, ale za to b. wczesnie rano się budzi. Chciałabym ją
      tego oduczyć, a poza tym te całe przespane noce...............
      karolina
      • kamila.tr Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 13:33
        Zaczęłam w ubiegły czwartek, jednak na początku nie doczytałam książki, tylko
        przestrzegałam minut wchodzenia do dziecka. Po dwóch dniach byłam juz po całej
        lekturze, więc wynieśliśmy się z sypialni i wchodziłam do dziecka na 30 sekund
        i nie głaskałam go (wcześniej zasypiał podczas głaskania), tylko spokojnie do
        niego mówiłam. Przez pierwsze noce budził się co dwie godziny, ale najbardziej
        protestował około trzeciej nad ranem. Następne noce były o tyle lepsze, że po
        przebudzeniu szybko zasypiał. Ostatnie dwie noce były super, bo obudził się o
        6.00 na karmienie i znowu zasnął. Mi pasuje jego budzenie o tak wczesnej porze,
        bo idę do pracy i muszę go nakarmić przed wyjściem. W weekend pośpimy sobie
        dłużej razem.
    • iwona281 Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 13:07
      Gratuluję silnej woli i konsekwencji!!!
      Życzę dalszych miłych snów!
      Pozdrawiam - również wyspana mama.
    • unika1 Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 14:59
      drogie mamy, a jak radzicie sobie (pisze tu do mam szkrabów 8-10 mies) z
      ząbkowaniem? i wprowadzeniem metody z "usnij wreszcie"? ja mam pobudke w nocy
      co godzine i placz z powodu zębów, nie pomaga Viburcol, dentinox i
      homeopatyczne granulki chamomile. no i jak tu wprowadzac ta metode?
      • kamila.tr Re: Do unika1 25.11.04, 12:27
        W książce jest napisane, że ząbkowanie to tylko wymówka dla dalszego pomagania
        w zasypianiu. Na razie nie wiem jak to będzie u nas, bo mały ma dwa ząbki i
        następne nie wychodzą. Ciekawa jestem jak twoje dziecko spało przed ząbkowaniem?
    • mada25 Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 15:26
      Gratuluje sukcesu. Dokladnie wiem, co to za szczescie, bo ja tez wlasnie
      nauczylam mojego synka zasypiania w dzien!!! Coprawda nie czytalam ksiazki, ale
      korzystalam z uwag forumowiczek. Postanowilam nauczyc Maksia zasypiac w
      lozeczku, bo do tej pory maly zasypial tylko na moich rekach i to po pol
      godzinie noszenia (niekiedy dluzej). Od kilku dni po prostu klade go do
      lozeczka, glaskam po glowce i wychodze. Gdy placze wracam na chwilke i znowu
      glaskam. Po chwili Maks zasypia. Pierwsze dni byly okropne. Potrafil plakac
      nawet 40 minut. Ale teraz jest super. Czeka mnie jeszcze jedna przeprawa -
      oduczenie budzenia w nocy na cycucha. Maks ma 8 miesiecy i mogly przespac juz
      cala noc bez jedzenia.
      Musialam sie Wam pochwalic naszym sukcesem smile
      A Tobie kamila.tr jeszcze raz Jeszcze raz gratuluje!!!
    • krasulas Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 15:47
      Co do ząbków to akurat tak się złożyło, że Zuzia dwa pierwsze miała już przed
      nauką. Teraz ma ponownie etap max ślinienie i pewnie za parę tygodni będą
      kolejna dwa - górne. Na szczęście nie zbiegło się to w czasie. Zobaczymy jak
      będzie. Myślałam natomiast, że będę mieć inny problem - mała od 2 dni ma silny
      katarek. Na szczęście, pomimo jednego płaczu wieczorem z powodu zatkanego
      noska, śpi do rana (oczywiście stosuje różne specyfiki, zeby wstzrymać
      katarek). Uffffsmile
    • m_godle Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 23:30
      Również gratuluję smile My zaczęliśmy w piątek, więc to już 6 dzień. Jest już
      postęp, Kacper (10,5 m-ca) wczoraj przespał całą noc od 21.30 od 8.15. Bez
      budzenia. Niestety nadal przy zasypianiu bardzo płacze, około 20-30 minut, do
      tego w dzień ma tylko dwie trzydziestominutowe drzemki (po takim płaczu) i
      niestety budzi się również z płaczem. Jak to jest u Ciebie ?
      • kamila.tr Do m-godle 25.11.04, 12:30
        Fakt, mały odkąd śpi całą noc, krócej śpi w dzień (ale usypia szybko). Może po
        prostu tyle snu na dobę mu wystarcza.
    • niki129 Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 24.11.04, 23:34
      Jaki tytul jest tej ksiazki, na czym polega ta metoda
    • makdak Re: "Uśnij wreszcie"-odniosłam sukces 25.11.04, 12:20
      Pomóżcie mi,gdzie znaleźć opis tej metody,w czym tkwi jej fenomem?
      • kamila.tr do niki129 i makdak 25.11.04, 14:30
        Tytuł książki to właśnie "Uśnij wreszcie", mi przysłała ja mailem jedna z
        forumowiczek. Opis metody można znaleźć na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka