mamuska5 30.11.04, 11:44 Mam dylemat czy wychodzic na spacer z 4mc bobasem, ktory ma katar i 37 C, czy lepiej sobie darowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasulas Re: katarek 30.11.04, 11:52 Ja darowałabym sobie Napewno dzisiaj tak. Tydzień temu wyszłam z lekko zakatarzoną córką - niby na wizytę u lekarza - troszeczkę pospacerowałyśmy i skończyło się to brzydkim kaszlem. Na szczęście już minął, ale różnie mogło się to skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
uulcia Re: katarek 30.11.04, 11:57 Ja z małym wychodziłam z katarkiem ale nie na długo a w domu dawałam mu do nosa w areozolu Tetrisal E (sól fizjologiczna) i pod nosek smarowałam maścią majerankową kilka razy dziennie - przeszło bardzo szybko. temp. 37 u dzieci to nie temperatura jak u dorosłych. U maluszków temp. zaczyna się od 37.5`C. Mały właśnie był chory więć cos tam od lekarza się dowiedziałam. zdrówka życzę) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamata1 Re: katarek 30.11.04, 12:41 ja też bym na trochę wyszła,zimne powietrze obkurcza naczynka krwionośne i maluszkowi lepiej się oddycha...A po powrocie psikłabym wodą morską lub solą fizjologiczną,wyczyściła nosek fridą lub gruszką i posmarowała maścią majerankową.Ale może wypowiedzą się bardziej doświadczone mamusie... Odpowiedz Link Zgłoś