05.12.04, 21:52
Moj synek ma 3 miesiace i wazy tylko 5300g ma 64cm, jak sie urodzil wazyl
3300g, jest dlugi i chudy. Karmie piersia co 2-3 godziny, rowniez w nocy.
Czasami odciagam pokarm i wiem, ze potrafi zjesc 150ml. Robi kupke 2 razy
dziennie, sika tez duzo. Juz sama nie wiem co robic, zeby lepiej przybieral
na wadze, nie chce dawac mieszanki, bo wtedy moge stracic pokarm a, chce
karmic co najmniej do 6 miesiaca. Jest jeszcze za maly na kleiki, no wiec co
ja mam robic? Poradzcie drogie mamy.
Obserwuj wątek
    • ingga Re: Malo wazy 05.12.04, 22:14
      Moja córeczka ma skończyła dziś 9 miesięcy, waży 7,5 kg, też jest długa i chuda.
      Urodziła się z wagą 2970.
      I wszystko jest OK.
      Co robić? Cieszyć się każdą chwilą z dzieckiem, a jak je, robi kupki i
      przybiera na wadze to jest OK.
      • renkras Re: Malo wazy 06.12.04, 08:49
        Witaj w klubie chudzielców. Mój synuś też tak ważył, teraz ma 9 m-cy i waży 7,5
        kg. Jest zdrowy , długi i chudy i jest strasznym niejadkiem. Karm piersią jak
        długo dasz radę.
    • kalina_p Re: Malo wazy 06.12.04, 09:57
      Hej! Nic sie nie martw, moja ma prawie 7 m-cy i wazy niecale 7kg. Urodzila sie
      2350 a lekarka mowi, ze dobrze ze nie jest gruba, hehehe. Zdrowa i
      zadowolona...Pozdrawiam.
    • naatii Re: Malo wazy 06.12.04, 11:20
      Witam cie. Nie masz się zbytnio czym przejmować. Mój synek ważył tak samo. Jak
      się urodził ważył 3320g. Teraz mając 15 miesięcy waży 9200g. Więc w ciągu tylu
      miesięcy wcale dużo nie przytył. Zawsze jak chodziłam do lekarki i go ważyam to
      przybierał na wadze w ciągu miesiąca 400 - 500 g. więc nie tak dużo. Też mnie
      to zaniepokoiło. Lekarka robiła juz badania od czego tak mało przybiera na
      wadze. Wyniki wychodziły dobrze. Po prostu taka uroda syna, że naprawdę dużo
      je, ale mało przybiera. Więc myślę że możesz skonsultować to z lekarzem, ale
      wydaje mi się , że jest w porządku. smile
      • joasiiik25 Re: Malo wazy 06.12.04, 11:22
        Kacper ma skonczone 7 mies i wazy 7500

jest ruchliwym dzieckiem i zdaniem pediatry wszytko jest ok
        • paneta75 Re: Malo wazy 06.12.04, 11:30
          Nic sie nie martw. Moja corka tydzien temu skonczyla 8 miesiecy, a wazy tylko
          6700g (wlasnie dzis ja mierzylam). Jest strasznym niejadkiem, ale rozwija sie
          dobrze, a jaka ruchliwa....
          Pozdrawiam, Aneta
    • emilka2004 Re: Malo wazy 06.12.04, 12:45
      czuję się trochę lepiej czytając wasze komentarze moja córcia ma 3-mc waga
      urodzeniowa 4 kilo!!!!!!!!!! a teraz 5800 je tylko bebilon 1 i tylko przez sen
      to jest dopiero wirtuozeria nakarmić ją średnio co 3 godz. i tylko przez sen
      pozdrawiam mamy "chudzielców" i niejadków
      • galeonia Re: Malo wazy 06.12.04, 13:09
        Nie ma co się martwić!
        W większości poradników można przeczytać, że "pod koniec 3go miesiąca dziecko
        waży prawie 5 kg"! Chodzi pewnie o średnią, a brzdące są przecież różne. smile

Pozdrawiamy,
        Galeonia z 3,5 miesięcznym Jaśkiem (7 kg)
        • myelegans Re: Malo wazy 06.12.04, 16:13
          Dzieki serdeczne. Widze, ze nie jestem sama. Problem w tym, ze moj synek
          jest "jadkiem", dopomina sie o jedzenie co 2-3 godziny w tym w nocy. Rozwija
          sie bardzo ladnie, jest zywy, wesoly, motorycznie jest na poziomie 4-
          miesieczniaka i bardzo aktywny, ciezko go przewija, kapac i ubierac, taki
          aktywny. Moze po prostu powinnam sie wyluzowac, i moze te typy tak maja. Pewnie
          bedzie jak jego tata, dlugi i chudy, ktory moze zjesc cala pizze i nawet grama
          nie przytyje wink
          • prozakk Re: Malo wazy 06.12.04, 23:57
            Troche mnie pocieszyly Wasze posty. Dzis bylam na wazeniu z moim dzieckiem i
            wrocilam zalamana. Coreczka ma prawie 7 m-cy a wazy 6300. Do tej pory
            przybierala systematycznie okolo 100 g tygodniowo, ale przez ostatnie 2 m-ce
            przybyla tylko 400 g. Tez jest bardzo ruchliwa, duzo gaworzy, caly czas sie
            smieje, wogole nie placze, ma apetyt, kupki robi codziennie tylko zmartwilo
            mnie to ze tak stanela z ta waga. Moze wiecie jaka moze byc przyczyna. Jje
            piers, kaszki, zupki, deserki.
            pozdr
            • driadea Re: Malo wazy 07.12.04, 12:20
              Moja córka ma 14 miesiecy i waży 9 kiko (ur. 3180g).
              Jesli dziecko rowija sie dobrze, jest pogodne, nie ma się co martwić!
    • elus11 Re: Malo wazy 07.12.04, 12:48
      Hej!
      Wcale tak mało nie waży. Dzieci karmione piersią wcale nie muszą przybywać
      przepisowo kilogram na miesiąc. Moja córcia przez pierwszy miesiąc przybywała
      35-40dkg na tydzień, a w drugim już tylko 7-10dkg tygodniowo. (kontrolowałam
      często wagę ze względu na obfite ulewnie i baliśmy się żeby to nie było
      zwężenie odźwiernika. Ale lekarka twierdziła że to normalne. W wieku 4 miesięcy
      ważyła 6800 a urodziła się z wagą 3950. więc też nie rewelacyjnie przybrała, a
      do chudzielców nie należy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka