paola_77 28.12.04, 22:14 Co sądzicie o obcinaniu włosków przed roczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajka7 Re: obcinanie włosów 28.12.04, 22:21 zalezy jakie dlugie mojej kolezanki corce w tym wieku grzywka zakrywala oczy wiec nie miala wyjscia ) ja synka w takim wieku nie strzyglam bo wygladal akurat Odpowiedz Link Zgłoś
emi73 Re: obcinanie włosów 28.12.04, 22:23 A dlaczego by nie obciąć, jesli jest co obcinać? Tylko się wzmocnią, dzięki temu. Ale masz fajnego synka... Odpowiedz Link Zgłoś
iza2109 Re: obcinanie włosów 28.12.04, 22:30 Witaj. Mój synek ma 7 miesięcy i już dwa razy ścinałam mu włoski. pierwszy raz, gdy miał 5 m-cy, drugi - niedawno. Od urodzenia miał baaaaaaaardzo bujną fryzurę, nie dało się dłużej wytrzymać. moja babcia, czyli kubusia prababcia, wspominała coś właśnie o tym przesądzie, ale nie biorę takich rzeczy do głowy, tylko patrzę przez pryzmat potrzeby. A że takową widziałam, z różnych (racjonalnych) powodów, więc włoski ścięłam. Nie sądzę, żeby wiara we wszystko co mówią ludzie pomagała w życiu... Nie mówię, jednak, że nie zwarcam uwagi na czarne koty, kominiarzy czy zakonnice z torbami... ale bez przesady. Jak trzeba to trzeba. Więc Synuś włoski ma ścięte... Wygląda jak cudo. POzdrawiamy. Kubuśi iza. Mój Kubuś dawno dawno temu (kilka miesięcy): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15756878 Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacpra10 Re: obcinanie włosów 28.12.04, 23:31 Ja także słyszałam o tym przesądzie ale niestety sytuacja nas zmusiła do tego aby obciąć włoski Kacperkowi gdy miał 8 miesięcy ponieważ miał on operacje, choć było nam bardzo szkoda jego pięknęj kręconej (czasami) grzywki to teraz ma bardzo gęstą krótką czuprynkę i jest mu w niej cudownie. Zresztą same zobaczcie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś