martelia 29.12.04, 12:34 Czy podawać półrocznemu dziecku kisiel, budyń z torebki ? Zastanawiam się nad urozmaiceniem jedzenia mojej córki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charl75 Re: KISIEL, BUDYŃ - ????? 29.12.04, 14:22 Ja zaczelam podawac kisiel, jak ola miala 7 miesiecy. Pani doktor powiedziala ze mozna taki z torebki, tylko nie ten ekspresowy, tylko normalnie, do gotowania. Ja jednak robilam sama malej kisielek, bo wtedy nie dodawalam cukru)Budyniu nie dawalaysmy. Pozdrawiam, charl Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: KISIEL, BUDYŃ - ????? 29.12.04, 14:44 Możesz zrobić kisiel mleczny na mleku modyfikowanym przepis jest na www.maluchy.pl, na kisiel owocowy jeszcze czas. Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: KISIEL, BUDYŃ - ????? 29.12.04, 17:04 Delikatny, nie za gęsty kisielek czy budyń najlepiej jak zrobisz sama!W torebkach jest taka mocna chemia, że obawiam sie o żołądek takiego maluszka!!A kisiel samemu bardzo łatwo zrobić!Zagotowywujesz soczek(np gerber czy bobovita)- w odrobinie zimnej wody rozprowadzasz dwie płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej i gdy sok sie zagotuje wlewasz, jeszcze chwile gotujesz i mieszasz żeby nie przywarło.Budyń z mleczka dla dzidzi możesz robić podobnie-ja rozprowadzam odpowiednią ilość mleczka(1 miarka na 30ml wody) i wlewam do gotującego się soku chwile przed rozrobioną mąką!Powodzenia i podrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś