dagma1 30.01.05, 16:10 witam moze macie jakis pomysl jak sprac marchewke??, bo coraz wiecej ubranek mam w zolte plamkiNie da sie Abtosia nakarmic,zeby nie pomagal raczkami dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anucha57 Re: Jak Sprac marchewke-HELP 30.01.05, 16:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=19931085 Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Jak Sprac marchewke-HELP 30.01.05, 20:48 Ja stosuję metodę naturalną, która niestety wymaga słonecznej pogody. Układam ciuszki na słońcu (tzn na stole obok okna) i pod wpływem promieni słonecznych (nwet przez szybę) marchewka blaknie i znika całkowicie. Niestety zanosi się na pochmurna pogodę, więc trzeba będzie poczekać. Druga metoda, jeszcze nie próbowałam - polewanie wrzątkiem, aż plama zejdzie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulinki Re: Jak Sprac marchewke-HELP 31.01.05, 00:02 Jeżeli o mnie chodzi to Vanish jest dobry na "wszystko"!!! Trzeba najpierw zaprać ciuszek potem polać Vanishem i mocno potrzeć i zostawić na drugi dzień albo do wieczora, w każdym razie na kilka godzin. Potem jeszcze raz potrzeć i wyprać. Mnie się sprawdza. Tylko trzeba dokładnie tak postępować bo na początku dolałam go po prostu do prania i nic nie pomogło. Dopiero koleżanka powiedziała mi jak to zrobić żeby zadziałało. I jak na razie jest ok. Pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_daddy Re: Jak Sprac marchewke-HELP 31.01.05, 00:57 Spróbuj trochę namoczyć, potem użyj specjalnego mydła do plam. Nazwy tego mydła nie pamiętam, ale podejrzewam, że każde w tym stylu powinno się jakoś spisać (tak się złożyło, że pierwsze lepsze, które wziąłem w sklepie nie dość, że dobrze służy to jeszcze hipoalregiczne jest). Resztę ręcznie proszkiem jeszcze, a potem do pralki. Generalnie to i tak plamy pewnie będą. Może jak się aura poprawi to faktycznie słońce coś pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
kredka-szpila Polecam odplamiacz Amway 31.01.05, 11:28 www.amway.pl/cgi-bin/index.pl?id=produkt_info&type=2&head=SA8™%20środki%20piorące&group=151 Ja go używam, brudne ubranka wkładam do garnka a wodą , wsypuje 2-3 nakrętki proszku i gotuję kilka minut. Minusem jest cena ok 5o zł, ale starczy na bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
mmgromacka Re: Polecam odplamiacz Amway 01.02.05, 12:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=19931085&a=20023928 Odpowiedz Link Zgłoś