agawa22 03.02.05, 15:31 Czy dajecie mleko z kartonika swoim dzieciom?Mój synek ma roczek (6 luty) i uwielbia owsiankę na mleku. Nie jest na nic uczulony, ale gdzieś czytałam, że mleko może spowodować alergię. Czy któraś mama coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna39 Re: mleko krowie 03.02.05, 16:27 moja mała ma 9 mies i juz daje jej mleko z kartonika i nic jej nie jest ,trzeba obserwowac dziecko czy niema uczulenia.jezeli wszystko jest dobrze to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: mleko krowie 03.02.05, 16:33 Dziecko w drugim roku życia nadal powinno pić mleko modyfikowane bo jego skład jest dla takich dzieci odpowiedni. Mleko z kartony czegoś tam zawiera za dużo i w przyszłości może to się niekorzystnie odbić na jego zdrowiu. Ale ostatnio czytałam w gazecie,że jeżeli dziecko jest zdrowe to można zasąpić mleko modyfikowane mleczkiem z kartonu. Jesteś matką i wiesz co dla Twojego dziecka jest najlepsze. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
polducha Re: mleko krowie 03.02.05, 16:37 A czy mleko od krowy powinno podawac sie przegotowane??? Ja chcialam wprowadzic malemu tylko zastepujac soczek ( na ktorym robie kaszki). Nadal chce karmic piersia. Moje Malenstow ma 8,5m. czy juz moge? Odpowiedz Link Zgłoś
anna39 Re: mleko krowie 03.02.05, 16:43 wedłog mnie typowe mleko od krowy dla takiego malucha to trzeba rozcieczac bo jest za tłuste lepiej daj mu to 3,2% ja tez jeszcze karmie piersia ale pomału przechodze na zwykłe ,bede karmic jeszcze troche ale juz ja przyzwyczajam do takiego. Odpowiedz Link Zgłoś