kubek 15.10.05, 15:01 www.allegro.pl/show_item.php?item=68127078 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary.prochazka Re: Reaktor Atomowy 15.10.05, 16:10 o kurczę, a ja już myślałem że ktoś wystawił na Allegro reaktor atomowy:-) Odpowiedz Link
cat_s Re: Reaktor Atomowy 15.10.05, 16:21 Kurdę, też tak w pierwszej chwili pomyślałem...;-) Ale z drugiej strony... jak pomyśleć, że w '58 zrobili w Polsce reaktor atomowy... i to działający - zgroza! ;-) Odpowiedz Link
francesca12 Świeci pustkami 15.10.05, 16:39 bo jest weekend, Kubek, a Ty nie siedź przy kompie tylko wyjdź na rower albo na spacer, ja właśnie rozgrzewam zmarznięte uszy i migdałki po rowerowym szaleństwie:D Odpowiedz Link
abstrakt2003 A panna co przed kompem robi? 15.10.05, 17:41 Jazda na rowe! :) PS Uprzedam kontratak :) Ja dzisiaj już swoje wyjeździłem i trochę przemarzłem.... Rozgrzewam się ciełą herbatą z sokiem malinowym... Pozdro panno F12! :) Odpowiedz Link
francesca12 Re: A pan to co przed kompem robi?? ;) 15.10.05, 17:49 Ja swoje też na dziś:) Smutno mi, bo już zimno na rowerku. Ale sezonu jeszcze nie zamykam :D tee z sokiem malinowym to jest to! pozdrawiam również Odpowiedz Link
abstrakt2003 Re: A pan to co przed kompem robi?? ;) 15.10.05, 18:03 francesca12 napisała: > Ja swoje też na dziś:) Smutno mi, bo już zimno na rowerku. Ale sezonu jeszcze > nie zamykam :D > > tee z sokiem malinowym to jest to! >>====================================== Panna to pewnie woli po góralsku... z prądem... ;D Odpowiedz Link
francesca12 Po góralsku?? Jasne :D 15.10.05, 18:05 od samego "aromatu" zapowiadajacego atrakcje bym padła.. jak porażona.. Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: Po góralsku?? Jasne :D 15.10.05, 18:59 A cóż za porzytke z takiej padniętej panny by był? ;) www.weblee.com/_sound/lee%20marvin%20-%20wand'rin%20star.mp3 Odpowiedz Link
francesca12 Cóż za głooooos :) Nie byle jaki.. 15.10.05, 21:24 Tak od 1.15 pozytywne wibracje. Odpowiedz Link
francesca12 Re: Świeci pustkami 15.10.05, 17:51 Kubeczku, mam nadzieję, że się nie obraziłeś.. ależ siedź na forum non stop!! Co by to było, gdybyś Ty przestał pisać, az strach pomyśleć.. Odpowiedz Link
sqh Re: Reaktor Atomowy 15.10.05, 18:13 cat_s napisał: > jak pomyśleć, że w '58 zrobili w Polsce reaktor > atomowy... i to działający - zgroza! Ten konkretnie przywieźli ze Wschodu i zainstalowali tylko. A od podstaw zrobili z początkiem lat '70 "Marię" - obecnie jedyny działający. Odpowiedz Link
cat_s Re: Reaktor Atomowy 15.10.05, 20:19 sqh napisał: > Ten konkretnie przywieźli ze Wschodu i zainstalowali tylko. Ach, o to, to... no właśnie to miałem na myśli...;-) Nota bene, ja to mam chyba do SQH-y jakiegoś pecha; co się nie odezwę - to mnie wyżej wymieniony poprawia...:-) Ja się chyba gdzieś w lubelskiem na jakiś czas zaszyję...;-) Ale za to cenię właśnie internet: oprócz tego, że się człowiek czasami nieznacznie zarumieni, to dodatkowo ma dostęp do najświeższych merytoeycznie informacji pożytecznych przeróżnych... Pozdrawiam:-) cat_s Odpowiedz Link
cat_s Re: Reaktor Atomowy 15.10.05, 23:27 Ha... dobre pytanie;-) Chyba to lubelskie tak mi wskoczyło, bo to chyba (potocznie przynajmniej) jakaś mniej nieco zurbanizowana okolica... a w Bieszczadach straszny tłok;-) Ale żeby nie było jakichkolwiek podejrzeń niewczesnych - Lublin bardzo lubię, stamtąd pochodzi rodzina ze strony mojego ojca:-) Odpowiedz Link
sqh Re: Reaktor Atomowy 15.10.05, 23:52 cat_s napisał: > Nota bene, ja to mam chyba do SQH-y jakiegoś pecha; co się nie odezwę - to > mnie wyżej wymieniony poprawia...:-) No tak się składa, że akurat mój wuj pracuje w Świerku. Ale nie martw się, nie myli się ten, kto nic nie robi :-) > Ja się chyba gdzieś w lubelskiem na jakiś czas zaszyję...;-) Czechowicz też kiedyś na podlubelską wieś wyjechał i widział tam, jak Księżyc chodzi srebrne chusty prać :-) Odpowiedz Link
kubek Piknie godoł ten Czechowicz - 16.10.05, 09:17 Księżyc chodzi srebrne chusty prać :-) Odpowiedz Link
sqh Re: Piknie godoł ten Czechowicz - 16.10.05, 11:27 A jak ładnie o Lublinie pisał... Po wybuchu wojny tam też wyjechał z Warszawy - po przeznaczenie, jak się okazało. Odpowiedz Link
kubek USA planują modernizację arsenału atomowego 05.03.06, 12:19 Wysocy funkcjonariusze i wojskowi odpowiedzialni za bezpieczeństwo nuklearne Stanów Zjednoczonych przedstawili w tych dniach w wystąpieniach przed Kongresem pierwsze założenia planu modernizacji arsenału atomowego USA do roku 2030. Szef NNSA, jak nazywa się w skrócie Krajowa Administracja Bezpieczeństwa Nuklearnego, Linton Brooks, wyjaśnił przed podkomisją służb zbrojnych Izby Reprezentantów, że wyzwania przyszłości stawiają wobec kraju zadanie odnowienia jego broni atomowych - poinformował w sobotę dziennik "The Washington Post". NNSA pracuje obecnie nad założeniami restrukturyzacji tego arsenału. Proces ten przewiduje m.in. demontaż starych głowic atomowych. Dokument prezentujący te założenia ma być przedstawiony Kongresowi na wiosnę. Według Brooksa, unowocześnianie arsenału nuklearnego USA, łącznie z przeprowadzeniem zmian strukturalnych w systemie obrony potrwa 20 lat. Brooks powiedział kongresmanom, że zagwarantowanie potencjału produkcji głowic atomowych na wielką skalę dla stawienia czoła zagrożeniom, jakie mogą się w przyszłości pojawić, wyeliminuje konieczność utrzymywania arsenału zapasowych głowic na wypadek niespodziewanych zmian geopolitycznych. Oznacza to, zdaniem Brooksa, że można będzie zmniejszyć liczbę rozmieszczonych głowic do 1.700-2.200 w roku 2012 - pisze "The Washington Post". Brooks powiedział w podkomisji służb zbrojnych, że na wdrożenie planu modernizacji arsenału nuklearnego USA potrzeba będzie miliardów dolarów, aby w przyszłości można był produkować niezawodne ładunki na bazie plutonu do bomb termojądrowych. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3195146.html Może i w Polsce by się przydało cosik zmodernizować, albo jaką elektrownie wybudować? A jak do tego jeszcze ten parasol anty-atomowy u nas otworzą, to będzie jak u Pana Boga za piecem? Odpowiedz Link