Dodaj do ulubionych

Ile soczku i deserku dla 7mc?

14.02.05, 00:03
Ile ml soczku i ile deserku można podawać dziennie 7-miesięcznemu niemowlęciu?
Obserwuj wątek
    • agaklaudia2 Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 10:32
      Wszystko zależy od dziecka.Ja dziennie daję pół słoiczka deserku,pół słoiczka
      zupki oraz bobofruta 1/3 buteleczki.Jeśli widzę że mu mało to wtedy więcej.
      --forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20572909
      • mamami73 Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 10:43
        Ja daje caly sloiczek owockow, soku moja mala nie chce pic, wiec wypijamy (z
        wielkim trudem) 100 ml herbatki hippa dziennie. A tak przy okazji - ile 7mio
        miesieczniak powinien wypic mleka? Karmie jeszcze piersia, ale mleczka coraz
        mniej (od miesiaca pracuje), w ciagu doby corcia nie wypija wiecej niz 500 ml
        mojego mleka, glownie dajemy jej z kaszka. Widze, ze zjadlaby wiecej takiej
        kaszki, ale mleczka nie ma, a na wodzie nie chce pic! Zastanawiam sie nad
        wprowadzeniem dodatkowo mleka modyfikowanegosad
        • mama_debiutantka Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 11:33
          moja lekarka stwierdziła, że co najmniej 600 ml - lepiej 650
      • bartolina2 Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 10:43
        Moja mala to istny "wampir soczkowy"-bobofrut wg uznania malej- w nocy
        potrafila wypijac nawet 300ml-teraz ma 10 mcy i pije w nocy 2*200ml-ale nie
        zawsze, serki to 1 DANIO dziennie-wystarcza

POzdrawiam MAMA juLCI.I bARTUSIA(jeszcze w brzuszku)
    • fiorki Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 11:24
      Moja Matylda zjada słoiczek zupki, słoiczek deserku czasami zmieszany z kaszką
      kukurydzianą i parę łyżeczek soczku, za którym nie przepada. Czasami jeszcze
      trochę herbatki.Poza tym pierś do woli. Czy dajecie już inne kaszki? Czy mam je
      mieszać z wodą? Dziwnie smakują. Pozdrawiam
      • mama_debiutantka Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 11:35
        my mieszamy kaszkę z piersiowym, tylko nie wolno tego za bardzo podgrzewać
      • afryka11 Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 17.02.05, 10:36
        słoiczek deseru lub całego banana lub jabłko ( świerze), butelka soku+ 100 ml
        herbatki hipp, czasem jeszcze woda min niegazowana ( nawet 100 ml)-zależy od
        dnia. Wczoraj prawie w ogóle nie pił. Często jeszcze chce pierś do picia (
        tylko chwile pije, więc nie o gęste mleczko chodzi), pozdrawiam ania
    • akastel Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 14:02
      Dziękuję za odpowiedzi. Ja daje w tej chwili pol deserku zmieszanego z kaszka
      kukurydziana i 50 ml wody w ramach drugiego sniadanka oraz caly sloiczek zupki,
      a pozniej ok. 100 ml soczku. Nie wiem, czy nie za duzo soczku, bo niektorzy
      pisza, ze wyplukuje wapn, a u mojej corki to wyjatkowo niewskazane. Wiecie cos
      o tym? Moze lepiej wiecej deserku, a mniej soczku? Mamy czasem problemy z
      zaparciami, wiec chetnie daje jej owoce i wolalabym nie ograniczac.
      Co do kaszek, to ja mieszkam z woda, bo karmie piersia i nie chce dawac mleka
      modyfikowanego, a nie odciagne tak na zawolanie. Kaszke kukurydziana mieszam z
      deserkiem jak wyzej i jest smaczna. Natomiast ryzowa daje na kolacje, mieszam w
      woda i jak mala zje, to popija jeszcze moim mleczkiem.
    • jutakg Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 14.02.05, 14:43
      A mój siedmiomiesięczniak je na sniadanko kaszkę ma mleczku modyfikowanym z
      połowa słoiczka owocków, na obiad słoiczek zupki albo innego dania i na kolację
      drugą porcję kaszki z owockami. W międzyczasie pierś i soczków oraz herbatek
      ile mu się chce. Czasem wypije dziennie pół butelki ale częściej cała lub
      półtora. I to wcale nie jest za dużo. Pozdrawiam mamy siedmiomiesięczniaków.
      • afryka11 Re: Ile soczku i deserku dla 7mc? 17.02.05, 10:38
        nie znam sieale nie słyszałam o tym żeby soki owocowe miały wypłukiwaćwapń???
        uczono nas żesoki są zdrowe!!jesli coświecie piszcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka