cenia5 17.02.05, 14:28 Moja dzidzia ma bardzo suchą skórę na nóżkach i rączkach. Oliwka bambino nie działa. Johnson Baby się boję bo podobno uczula. Czy macie coś sprawdzonego na dobre nawilżenie? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgra Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 14:32 mamy ten sam problem. Większość mam poleca Oilatum, bo mimo iż dość drogi to wysoce skuteczny.Więc chyba sama skorzystam z Ich porad i kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
marok Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 14:36 Jako już ponad półroczny praktyk w pielęgnacji i kąpieli małego bobasa też miałem problemy ze skórą (tzn. nie ja tylko Miko), które złagodził i zaleczył Oilatum. Także mocno polecam - tylko trzeba kupić emulsję do kąpieli, a nie płyn do kąpieli!!! Co prawda drogi ale warto spróbować. Naprawdę warto, a poza tym duża wygoda jak nie trzeba używać mydła tylko wypluskać malucha w wanience. pozdrawiam, tato Maro A oto i stronka małego Mikiego Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 14:36 ja uzywam Oilatum do kapieli ten z parafina. Lekarka w szpitalu mi zalecila dla Malego (teraz 2,5tyg) bo mial wlasnie sucha skore na nozkach i raczkach. Oprocz tego masc z wit A, ktora smarowalam mu stopki i raczki. Pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 14:39 Oilatum emulsja do kąpieli lub mydło Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 14:44 ja polecam: oilatum, krem cutibaza, krem balneum Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia311 Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 14:45 Moja malutka miała tez ten sam problem.Teraz ma pięć miesięcy i już o tym zapomniałyśmy). Polecam płyn do kąpieli NIVEA dla dzieci i po kąpieli smarowanko ... oliwą z oliwek (tę jadalną). Dodam, że mała miała baardzo suchą skórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 16:04 zajrzyj na forum pielegnacja skory dziecka podałam tam recepturę na dobry krem robiony w aptece nam pomaga baardzo Tanie i dobre - krem na suchą skóre tak nazwałam post moj Odpowiedz Link Zgłoś
zola3 Re: co na suchą skórę? 17.02.05, 21:32 Gorąco polecam Nivea Baby mleczko pielęgnacyjne. Jest suuuuper! U nas Oilatum jakoś nie działało, a Nivea rewelka. Zolcia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: co na suchą skórę? 18.02.05, 12:19 Smaruj mala oliwa z oliwek. Tak tez robiono u nas w szpitalu. Po co serwowac malej chemie, nawet ta "dziecieca", skoro mozna naturalnie i skutecznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: co na suchą skórę? 18.02.05, 13:50 kąpiel w owsiance!!!! Gotujecie owsianke (na wodzie oczywiście), przecedzacie do wody i moczycie dzieciaka. Działa cudownie a tanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mak.gierczak Re: co na suchą skórę? 18.02.05, 13:56 Witaj, ja mam 9 miesięcznego synka, któremu pomógł oilatum. Ale ostatnio wypróbowałam Linomag (produkowany przez f. Ziołolek): emulsja do całego ciałaka i ilejek do kąpilei sa super!!! I kosztują w okolicach 7 zł każde. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś