cenia5 07.03.05, 11:00 W jakiej postaci można podawać żółtko 7-miesięczniakowi? Słyszałam że musi byćna miękko? NIe można dać na twardo? DlacZego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewitek01 Re: jakie żółtko 07.03.05, 11:07 ja podawałam wyłącznie na twardo- do zupek; poźnej robiułam na żółtku i mleku modyfikowanym kisiel mleczny z owocami; Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ka Re: jakie żółtko 07.03.05, 11:15 ja podaje zoltko jaj przepiurczych ugotowane na twardo i wgniecione w zupke jaja przepiurcze nie uczulaja za jakies 2 miesiace podam zoltko kurze Odpowiedz Link Zgłoś
violkam Re: jakie żółtko 07.03.05, 11:22 Jajko ugotowane na twardo - pół żółtka co dwa dni (jako dodatek do zupki). Moją córcię niestety żółtko uczuliło. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: jakie żółtko 07.03.05, 11:58 Żółtko musi być na twardo, bo inaczej powstaje groźba zarażenia salmonellą. Początkowo też myślałam, że może być na miękko, ale lekarz szybko wyprowadził mnie z błędu. Moja córeczka nie ma jeszcze ząbków, więc nie bardzo lubi większe kawałki, dlatego ponieważ jest na butelce, dodaję ugotowane żołko (pół) do wody na mleczko i to miksuję, żeby się maksymalnie rozdrobniło. Nie mam wyjścia, bo inaczej odruch wymiotny i koniec. Nie wolno też dodawać do zupek z mięskiem. Zasada jest taka albo zupka z mięskiem albo z żólkiem. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś