Dodaj do ulubionych

pić czy nie?

07.03.05, 12:24
jedni twierdzą jak się karmi to nie trzeba dawać picia, położna zaleciła mi
herbatkę z kopru 2 razy dziennie karmię piersią żadko na noc dokarmiam
butelką, dziecko ma 5tyg mam pytanie do was mamusie czy w tym wieku dawałyście
pić i co ile razy dziennie i ile ml?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewa_sk Re: pić czy nie? 07.03.05, 12:31
      Ja karmie piersia juz 7 miesiac, opinie na temat dopajania są bardzo różne, jak
      mała miała 2,5 tgodnia to pani doktor powiedział że mozna ja przepajać wodą z
      glukoza. Ale córcia nie za bardzo chciała to pić, w sumie przez prawie 6
      miesiecy wypiłaa moze ze 4 razy trozke wody z glukozą. Piła tylko mleczko z piersi
    • anek.anek Re: pić czy nie? 07.03.05, 12:40
      mój synek tylko tuż po porodzie był dokarmiany wodą z glukozą, ale to dlatego,
      że ja miała problemy z laktacją. Do 6-go miesiąca życia niewypił niczego innego
      poza moim mlekiem. Kilka razy chciałam spróbować herbatkę rumiankową, ale on
      nie chciał.
      Mały był bardzo często przystawiany do piersi, przybierał na wadze normalnie,
      więc wprowadzanie dodatkowych rzeczy było niepotrzebne - to zdanie naszego
      pediatry.
      Nie miał problemów z brzuszkiem, gdyby miał to pewnie poszłaby w ruch herbatka
      koperkowa.
    • mamusiakaroli Re: pić czy nie? 07.03.05, 14:15
      Mysle,ze jesli dokarmiasz mlekiem modyfikowanym ,mozesz tez czasem dziecko
      przepoic.A herbatka z kopru to pewnie na lepsze trawienie i oddawanie
      gazow.Matki ktore tylko karmia piersie same moga pic takie herbatki bo one
      przenikaja do pokarmu.Ja karmilam i nie przepajalam dziecka.Czasem chcialam dac
      wode z glukoza jak bylo goraco ale ona nie chciala jej pic.Ok 5 mies zaczelam
      podawac soczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka